Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Asi ogródek pod świerkami » Edycja postu

Asi ogródek pod świerkami

Iwk4 19:27, 06 kwi 2016

Asiu, skoro ci się spodobały buki, to moze weź buki na tą rabatę?

I pisałaś wcześniej, że podoba ci się bagatelle ze stipą. I planowałaś z boku przy świerku szałwię... Może coś takiego?

Przy hortensjach chyba masz rozchodniki, to by pasowały berberysy bagatelle albo admiration. Do tego kilka kulek bukszpanowych.

Jak dasz radę, dokup kilka cisów. I chyba ciut odstępu od płotu. Zostawiłabym dwie - trzy dziury dla miskantów... Niesymetrycznie. Tylko pamiętaj, ze wiosną będzie tam pusto.
szemusia 19:34, 06 kwi 2016

Na etap planowania się nie załapałam, ale widzę, że decyzja zapadła i będa nigry przy wieździe Tylko czytam, że nie możesz znaleźć. U mnie też często to co chcę to towar deficytowy A nie masz możliwości, by w szkółce zamówić? Widzę, ze dość wypasiona jest

Ładne cisy kupiłaś, już duże takie Pisałaś, że chcesz się nimi wysłonić, to może gęściej je posadzić? Bo tak myślę o tych miskantach, które planujesz dać pomiędzy, one dopiero gdzieś koło czerwca będą widoczne na tyle, by zasłonić płot...
CHoć ja w trawach jestem zakochana, więc na pewno bym je tam dała, tylko np. jako szpaler. Ale to oczywiście tylko moje zdanie
szemusia 19:37, 06 kwi 2016

Ha, Iwonka była szybsza
Fajny projekcik zrobiła
kasja83 21:37, 06 kwi 2016

Widzę Asia, że rekonesans w terenie robiłaś
Asiuniaa 09:14, 08 kwi 2016

Iwk4 napisał(a)
Asiu, skoro ci się spodobały buki, to moze weź buki na tą rabatę?

I pisałaś wcześniej, że podoba ci się bagatelle ze stipą. I planowałaś z boku przy świerku szałwię... Może coś takiego?

Przy hortensjach chyba masz rozchodniki, to by pasowały berberysy bagatelle albo admiration. Do tego kilka kulek bukszpanowych.

Jak dasz radę, dokup kilka cisów. I chyba ciut odstępu od płotu. Zostawiłabym dwie - trzy dziury dla miskantów... Niesymetrycznie. Tylko pamiętaj, ze wiosną będzie tam pusto.

Iwona Dziękuję bardzo za projekt jesteś kochana. Dziś wrzucę co ja wydumałam. Co byś powiedziała na jedno drzewo w rogu ?
Asiuniaa 09:16, 08 kwi 2016

szemusia napisał(a)
Na etap planowania się nie załapałam, ale widzę, że decyzja zapadła i będa nigry przy wieździe Tylko czytam, że nie możesz znaleźć. U mnie też często to co chcę to towar deficytowy A nie masz możliwości, by w szkółce zamówić? Widzę, ze dość wypasiona jest

Ładne cisy kupiłaś, już duże takie Pisałaś, że chcesz się nimi wysłonić, to może gęściej je posadzić? Bo tak myślę o tych miskantach, które planujesz dać pomiędzy, one dopiero gdzieś koło czerwca będą widoczne na tyle, by zasłonić płot...
CHoć ja w trawach jestem zakochana, więc na pewno bym je tam dała, tylko np. jako szpaler. Ale to oczywiście tylko moje zdanie

Jeżeli chodzi o nigry to jest problem. Nawet w pęchcinie nie mają. W jednej dużej szkółce będą z a 2 miesiące takie patyczki młode. Nie wiem co z tym zrobić.
Cisy też mi się podobają są naprawdę ładne. To moje pierwsze cisy w ogrodzie.Też myślę, że dam miskanty pomiędzy cisy.
Asiuniaa 09:17, 08 kwi 2016

szemusia napisał(a)
Ha, Iwonka była szybsza
Fajny projekcik zrobiła

Tak Iwonka jest niezastąpiona. Dobra dusza
Asiuniaa 09:18, 08 kwi 2016

kasja83 napisał(a)
Widzę Asia, że rekonesans w terenie robiłaś

Tak rekonesans i zakupy. Dostaliśmy w końcu kamień do gabionów. Będę wypełniać. Ale to żmudna robota będzie
Asiuniaa 09:27, 08 kwi 2016

Lubię zieleń cisów.
I
Rozchodnik od znajomej pięknie się rozrasta, znacznie lepiej niż kupione w zesżłym roku w szkółce.

Iwony podpowiedź za późno przyszła. Poaszdiłam w odstępach cisy i planuję pomiędzy nie dać ML. Co wy na to ? Czy przesadzić jednak?
Asiuniaa 10:28, 08 kwi 2016

Tak wydumałam rabatę przy sadzie. Pod płotem cisy a pomiędzy nimi miskant ML. Przed świerkiem połaczenie carex amazon mist lub frosted curls z szałwią omszoną różową. Przed cisami 3 carex buchanii lub bronze form za nimi w prawo tawułki golden. Przed nimi liatra. Nastepnie 3 tuje golden tuffet a w prawo stipa z berberysem bagatelle, Na prawej ścianie rabaty hortensje vanille fraise przeplecione miskantem graziella . W okrągłej rabatce z grysem białym grujecznik a wokół niego już w korze rozchodnik różowy z rozplenicą hameln.Nie wiem co z miejsce oznaczonym znakiem zapytania?
Co wy na to?