Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Asi ogródek pod świerkami

Asi ogródek pod świerkami

Asiuniaa 13:14, 12 kwi 2016

Wracam do planu rabaty.Dokupię mniejsze cisy.Posadzkę gęsto.niesymetrycznie zostawię z 2 dziury na miskanty.Posadziłam hortensje vanilki.Wypełniiłam gabiony.Fotka będzie po pracy☺.I teraz myślę że nie chcę na całości berberysów bagatelle.Chcę różnorodności troszkę.Taki kontrolowany nieład.Drzewo wiem że chcę jedno.W rogu rabaty po lewo.
Asiuniaa 22:08, 12 kwi 2016

Bałam się je strzyc ale było to całkiem przyjemne nadać im nowy kształt. Zdjęcie z lampą bo jak posprzątałam było już szaro.

Asiuniaa 22:19, 12 kwi 2016

Obiecane zdjęcia wypełnionych gabionów

oraz wczoraj posadzona na nowej rabacie jedna z hortek Vanilla Fraise

ren133 22:22, 12 kwi 2016

Asiuniaa napisał(a)
Wracam do planu rabaty.Dokupię mniejsze cisy.Posadzkę gęsto.niesymetrycznie zostawię z 2 dziury na miskanty.Posadziłam hortensje vanilki.Wypełniiłam gabiony.Fotka będzie po pracy☺.I teraz myślę że nie chcę na całości berberysów bagatelle.Chcę różnorodności troszkę.Taki kontrolowany nieład.Drzewo wiem że chcę jedno.W rogu rabaty po lewo.

Asiu
Wszystko mi się podoba ... poza jednym, że nie będzie pełnego ekranu z cisa tylko z przerwami na trawy ... bo póki trawy nie rusza będą dziury ... na pewno tak chcesz?
ren133 22:27, 12 kwi 2016

Asiuniaa napisał(a)
Obiecane zdjęcia wypełnionych gabionów

Bardzo ciekawy ten płot masz
Na temat stożków się nie wymądrzam bo na razie cięłam tylko kulki
Ja bym jeszcze troszkę wygładziła ... ale jesli się nie da bo czasami "brakuje materiału" to zostaw jak odrośnie to wszystko się wyrówna ... a za drugim razem będziesz miała już większą wprawę Chociaż jak na pierwszy raz jest bardzo dobrze
A kulki też będziesz cięła?
Asiuniaa 22:32, 12 kwi 2016

ren133 napisał(a)

Asiu
Wszystko mi się podoba ... poza jednym, że nie będzie pełnego ekranu z cisa tylko z przerwami na trawy ... bo póki trawy nie rusza będą dziury ... na pewno tak chcesz?

Reniu nie chcę pełnego ekranu bo powstanie mi jednolita zielona ściana do wysokości 1,0 m ,a ja chciałabym wprowadzić trochę lekkości, nieregularności . Nie wiem tak jakoś mi w duszy gra
Asiuniaa 22:34, 12 kwi 2016

ren133 napisał(a)

Bardzo ciekawy ten płot masz
Na temat stożków się nie wymądrzam bo na razie cięłam tylko kulki
Ja bym jeszcze troszkę wygładziła ... ale jesli się nie da bo czasami "brakuje materiału" to zostaw jak odrośnie to wszystko się wyrówna ... a za drugim razem będziesz miała już większą wprawę Chociaż jak na pierwszy raz jest bardzo dobrze
A kulki też będziesz cięła?

Płot mojego projektu . Dziękuję. Kulki będę cięła też. Stożki i tak wyszły dość gęste . spodziewałam się więcej dziur i ubytków a moim zdaniem muszę w dwóch miejscach podsadzić ten większy.
Iwk4 05:52, 13 kwi 2016

Asiu, twój projekt jest niemal dobry
Powtarza sprawdzone kompozycje. Trochę dużo gatunków. Nie wiem, czy wszystko się zmieści. Może być grujecznik w rogu. Roślinki sobie poustawiaj i zobacz, czy będzie się podobać. W realu zawsze jest inaczej. Nie dawałabym żwirku, bo to dodatkowy bałagan. Jednolicie kora. Czytam, że dokupisz cisy. Dobra decyzja.
dominika_ 08:39, 13 kwi 2016

Świetne ogrodzenie
Asiuniaa 20:32, 13 kwi 2016

Iwk4 napisał(a)
Asiu, twój projekt jest niemal dobry
Powtarza sprawdzone kompozycje. Trochę dużo gatunków. Nie wiem, czy wszystko się zmieści. Może być grujecznik w rogu. Roślinki sobie poustawiaj i zobacz, czy będzie się podobać. W realu zawsze jest inaczej. Nie dawałabym żwirku, bo to dodatkowy bałagan. Jednolicie kora. Czytam, że dokupisz cisy. Dobra decyzja.

Dziękuję Iwona za rady. A które byś wyrzuciła gatunki?