Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tysiąc radości i utrapień

Tysiąc radości i utrapień

GorAna 20:30, 05 mar 2017

Joasiu, cieszę się, że przebiśniegi nie zginęły
Będzie ich co roku coraz więcej.
Pozdrawiam
ryska 20:33, 05 mar 2017

Witaj Joasiu w tym roku super, że wróciłaś do nas z pięknymi (jak zawsze) zdjęciami.
Moje heliotropy też wysiane i już wzeszły czyli jak co roku. Z begonią stale kwitnącą w tym roku nie kombinuję. To tak w skrócie co u mnie.
Pozdrawiam
mirkaka 19:39, 07 mar 2017

jona napisał(a)
W domu wysiałam stipę, heliotrop, petunie i cebulę, natomiast dziś na ogrodzie rzodkiewkę, sałatę i szpinak
Wiosna na całego

Jak to na ogrodzie rzodkiewka, sałata i szpinak? U mnie dzisiaj przysypało ogród śniegiem a wnocy są przymrozki.
jona 22:51, 07 mar 2017

katel napisał(a)
No u Ciebie to już zaawansowana wiosna ciemiernik piękny już się nie mogę na swoje doczekać

Też czekam na rozkwitnięcie dwóch pozostałych u siebie
jona 22:54, 07 mar 2017

anabuko1 napisał(a)
Śliczne zdjęcia jak zwykle .Wiosenne kwiatuszki Już masz piękne. Kępa ciemiernikowa cudna.Ile ona ma lat.Mam takiego samego ciemiernika. Ma 2 lata , mały jeszcze i jednym kwiatkiem tylko zakwitl.

Ciemiernik młodziutki, zakupiony przed Bożym Narodzeniem w 2015 roku, wiosną 2016 roku wsadzony do ziemi.
jona 23:12, 07 mar 2017

Betka napisał(a)
Witaj Joasiu
Super ze juz jesteś .... wiosna na całego piękne ciemierniki masz u mnie żadnej sztuki nie ma . Chyba wpisze je na listę rośli chcianych
U mnie tulipany się budzą . Jak słońce na niebie to aż chce się wyjść na dwór i działać !

Nawet sobie myślę, że ciemierniki dobrze by wyglądały na rabacie, tej przy rowie
Beatko, dziwny to czas, bo w ogrodzie chce mi się pracować, ale jak mam do zrobienia coś w domu to jestem jakaś senna i niemrawa . Oby jak najwięcej słonecznych i ciepłych dni
jona 23:15, 07 mar 2017

GorAna napisał(a)
Joasiu, cieszę się, że przebiśniegi nie zginęły
Będzie ich co roku coraz więcej.
Pozdrawiam

Mam nadzieję, że będzie ich przybywać
Przypomniałam sobie, że mam jeszcze rozchodniki. Chyba mogę je już wsadzić do gruntu, oczywiście po zahartowaniu?
jona 23:22, 07 mar 2017

ryska napisał(a)
Witaj Joasiu w tym roku super, że wróciłaś do nas z pięknymi (jak zawsze) zdjęciami.
Moje heliotropy też wysiane i już wzeszły czyli jak co roku. Z begonią stale kwitnącą w tym roku nie kombinuję. To tak w skrócie co u mnie.
Pozdrawiam

U Ciebie też zawsze są śliczne obrazki do oglądania . Obejrzałam też zdjęcia ogrodu zamieszczone w wizytówce - ogród w pigułce
Heliotropy jeszcze mi nie powschodziły, jakoś późno siałam. Begonie odpuściłam, bo jeszcze w pamięci miałam ubiegłoroczne pikowanie, które mnie jakoś szczególnie umęczyło. W razie czego kupię parę sztuk w sklepie
jona 23:27, 07 mar 2017

mirkaka napisał(a)

Jak to na ogrodzie rzodkiewka, sałata i szpinak? U mnie dzisiaj przysypało ogród śniegiem a wnocy są przymrozki.

Weekend był tutaj bardzo ciepły, a w tym tygodniu nie nadają mocnych przymrozków nocą. No i posiałam, część w inspekcie, a część pod włókniną. Jak się nie uda, to posieję jeszcze raz. A co tam
gobasia 06:14, 08 mar 2017

Witaj Joasiu...dobrze ,że wróciłaś razem z wiosną
Też pierwsze wysiewy mam za sobą