Jak to co z Sasiadami?

Maja swoje ogrodki a Ci z gory bardzo duze tarasy i taras na dachu

Ogrodki sa na wylacznosc, bede od siebie oddzielone, jeszcze nie wiem czy przeslami czy gabionem, ale i tak beda przesla czyms przyslaniac, zeby miec troche wyciszone od strony ulicy.
Dziekuje Wam serdecznie za kibicowanie

Sosnami na pewno sie zajme, bo kocham drzewa. Na pewno bardzo pasowalaby opaska z host, tylko problem polega na tym, ze ja host nie lubie niestety

Najchetniej zasadzilabym lawendy pod sosnami, ale raczej sobie nie poradza, bo jest tam troche cienia..
Mysle jeszcze o ogrodku nowoczesnym, ale ciagnie mnie w kierunku lekko srodziemnomorskich klimatow lub "tajemniczego ogrodu" (za taki mam klasyczny Brytyjski

.
Posadzilabtm wtedy bluszcz i clematisy, aby sie piely po gabionach. Moze pnaca roze lub hortensje. Tylko o bialych kwiatach, bo chce, zeby w takim malym ogrodku nie bylo za bardzo nackane, wiec tylko biel i zielen+niebieski/fioletowy (np lawendy- chciaz jesli ktos wie, gdzie u nas mozna kupic biala to na pewno postawie na biala

, moze wisteria przy tarasie).
Bede probowala posadzic pnacy jasmin, wiem, ze raczej nie ma szans w naszym klimacie zakwitnac, ale bede probowac, bo to moje marzenie

Do tego hortensje, bukszpany, zywoplot z grabu, po drugiej stronie ogrodzenia akacja, jasminowiec i bzy.
Myslalam o bambusach przy kaciku z jakas scienna fontanna i donicami z tuberozami do jogi, ale slyszlam, ze bambusy bywaja klopotliwe.