Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

popcorn 08:30, 18 paź 2016

AgataP napisał(a)

Kochana ja też wyjeżdżam na 3 dni więc jeśli tylko pogoda pozwoli to się pojawię po weekendzie. Niech tylko nie pada Udanego wyjazdu
zapraszam
popcorn 08:32, 18 paź 2016

EwaIgi napisał(a)
Hejka. To super że się wypad do rodziców udał.
Zapomniałaś, zapomniałaś!! Czekam na zdjęcia tego co ci jeszcze zostało - żurawki, hosty, bykszpany może masz jakieś Hortensję? Ooo i może runianke
Żurawki mam małe w doniczkach (4zl) i wielkie marmalade do podzialu na sporo mniejszych (12 zl). I ze 20 rozniastych z bylinowego raju, z gruntu, po 6-8 zl w zaleznosci od wielkosci (placilam 10-12)

Hosty - jak wyzej. doniczkowe po 5 zl, z gruntu wielkie po 20-35, do wykopania i podzialu. Ale to osobiscie bo bryly ciezkie bardzo.
Bukszpanow jest sporo, Renia zrezygnowala z reszty - wiec sa obwodkowe mniejsze i wieksze i kulki po 5-10-15-25-35-50 zl
Hortensje zostaly glownie limki mniejsze i wieksze 25 zl
zapraszam
calia 14:35, 18 paź 2016

Witaj!
Karolino, a czy masz może również coś z tych roślin: dzwonek brzoskwinio listny, kupidynek niebieski, gaura, gipsówka, łyszczec, ostrogowiec, sesleria jesienna, proso Northwind, śmiałek darniowy.
Pozdrawiam Maria
malkul 14:56, 18 paź 2016

Nikita napisał(a)
Carola jest SUPER kobitką i da radę, jestem tego pewna!
Nigdy nie była sama i nigdy nie będzie sama, bo ma nas! Na dobre i na złe!
Carola pamiętaj, że jesteśmy tuż obok.

podpisuję się obiema rekami i nogami i cyckami! Karola myslę, jak co to wal jak w dym
EwaIgi 21:01, 18 paź 2016

A jak myślisz, ile żurawek tych większych zmieści się w tym moim limicie kurierowym. Te marmolade mam na mojej liście!
Kasya 21:07, 18 paź 2016

Karolcia, myśle o tobie i zaglądam
popcorn 09:17, 19 paź 2016

Callia/Marysia - mam tylko ostrogowca, niestety. Dwa kolory, jasno- i ciemnoróżowy. Seslerie heufleriana też mam, ale czy to to samo co jesienna?

Malkulku, Madzia, ja wiem i przeżyję Dziękuję

Ewa, tych marmoladek wielkich mam z 7, nie są ciężkie. Wszystkie wejdą plus sporo jeszcze, bo one tylko objętość robią, nie wagę. Zapraszam

Kasia, buziaki

Zostało sporo buksów obwódkowych (Renia zrezygnowała, Ania i Gosia myślą)
Sporo kulek buksowych różnej wielkości
z 50 dużych cisów 1,2-1,5 cm hilli chyba (z owocami, większość żeńska) po 15 zł promocyjnie
sporo host małych i dużych
sporo żurawek/ pojedyncze, każda różna, z bylinowego raju, ubiegłoroczne, z gruntu
11 limek dużych po 25 zł
1 ambrowiec
1 grujecznik japoński
2 małe magnolie stellata
2 wiązy wredei (jeden kulka szczepiony wysoko i jeden ok 2,5 m trzyletni szczepiony nisko-kolumna)
i na wiosnę mnóstwo traw

zapraszam
Margarete 11:19, 19 paź 2016

popcorn napisał(a)
Callia/Marysia - mam tylko ostrogowca, niestety. Dwa kolory, jasno- i ciemnoróżowy. Seslerie heufleriana też mam, ale czy to to samo co jesienna?

Malkulku, Madzia, ja wiem i przeżyję Dziękuję

Ewa, tych marmoladek wielkich mam z 7, nie są ciężkie. Wszystkie wejdą plus sporo jeszcze, bo one tylko objętość robią, nie wagę. Zapraszam

Kasia, buziaki

Zostało sporo buksów obwódkowych (Renia zrezygnowała, Ania i Gosia myślą)
Sporo kulek buksowych różnej wielkości
z 50 dużych cisów 1,2-1,5 cm hilli chyba (z owocami, większość żeńska) po 15 zł promocyjnie
sporo host małych i dużych
sporo żurawek/ pojedyncze, każda różna, z bylinowego raju, ubiegłoroczne, z gruntu
11 limek dużych po 25 zł
1 ambrowiec
1 grujecznik japoński
2 małe magnolie stellata
2 wiązy wredei (jeden kulka szczepiony wysoko i jeden ok 2,5 m trzyletni szczepiony nisko-kolumna)
i na wiosnę mnóstwo traw

zapraszam

Ja Karolcia cały czas podtrzymuje cheć zakupu obwódki bukszpanowej tylko chyba poczekam juz do wczesnej wiosny bo nie mam jak i kiedy sadzić, a posadzenie nowej obwódki wymaga większych zmian w obrebie rabaty wiec nie wyrobiłabym sie teraz jak zimno, mokro a popołudniami ciemno gdy wracam z pracy, zostaw te obiecane dla mnie prosze
Zainteresowana tez jestem 3 limkami, te wziełabym jeszcze teraz, jak moge
Zastanawiam sie też nad ambrowcem i nad grujecznikiem - jedno i drugie drzewo to moje marzenia ale...areał nieduzy...nie pamietam jaki ten twój grujecznik wysoki i jaki rozłozysty, a ambrowca to juz zupełnie nie kojarze . Gdzie one rosną ?
EwaIgi 12:47, 19 paź 2016

To ja na pewno rezerwuje te 7 Żurawek marmoladę. Możesz dołożyć jak masz żółte też. Myślę nad limkami.

A możesz wrzucić zdjęcie twojego ambrowca i zdjęcia bukszpanów. Z góry bardzo dziękuje.
Matka 13:37, 19 paź 2016

Ja poproszę 2 marmolady-jeśli da radę podzielić na minimum 10 szt każda