Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

leon60 19:31, 22 lut 2016

nawigatorka napisał(a)

Albo ta rabata albo przedluze pas molini na druga strone sciexki zdrowia

jedno i drugie pasuje ale żeby nie było monotonnie rabata
19:39, 22 lut 2016
nawigatorka napisał(a)

Grujeczniki juz od wiosny rosna a co z Twoimi nie tak?

niby nic ...a jednak wkurza mnie i M tak samo ...ale skoro już posadziłaś ...to życze ci zebyś nie miała urazy do niego ...no może ja poprostu nie wszystkie rośliny lubię w swoim ogrodzie

bo do listy nie lubianych dopisze jeszcze tuja danica i podobne kuliste ... , berbersy (mam 4 przy kompoście i tez coś czuję ze krótki ich żywot) i tawuły ..to tak na szybko.
Madzenka 19:46, 22 lut 2016

Kasya napisał(a)
no male...jakos mi nie graja takie poletka kazde z innej bajki

a perowskia to dla mnie poladajace sie krzaczory, jakos nie widze jej z werbeną, nawet kolorystycznie mi nie pasuje blekit do fioletu

Wg mnie werbena i perorują to strzał w 10-tkę. Tez w tym roku w perovskie werbene posieję
Madzenka 19:53, 22 lut 2016

Kazdy z nas ma swoje poczucie piekna. Asia wielokrotnie udowodniła, ze ma wyczucie stylu, jakze odmienne do mainstreamu. Nikt tego nie rozumie a potem gapimy sie z otwartymi ustami. Aśka , działaj nie pytaj sie, bo zboczysz ze swojego toru!
I jakoś sobie nerek i kółek u Ciebie nawet w najgorszych snach nie wyobrazam

I plizzz nie zmieniaj swojego stylu pod wpływem O.

Jesli kogoś obraziłam moim stwierdzeniem to z góry przepraszam, ale takie na siłe zmienianie stylu Asi jest wg mnie niezrozumieniem jej odrębnej indywidualności.

Spadam już coby sie więcej nie narażać
ren133 20:21, 22 lut 2016

Moje zdanie pewnie niewiele znaczy ale przy tak rewolucyjnym pomyśle jaki masz z ogromną ilością pól molinii ta rabata taka mała pojedyncza nie bardzo mi się wpisuje ... jesli już myślisz nie o jednej ławeczce ale dwóch czy trzech z tyłu ogrodu to dałabym coś powtarzalnego tylko przy ławkach ... perowskia + werbena lub /i perowskia +przegorzan mi się widzi ...
siakowa 20:38, 22 lut 2016

Moim skromnym zdaniem ta rabata jest ajak to juz zostalo powiedziane ni z gruszki nie z pietruszki w kontekscie pól moliniowych.

Jakie masz juz rosliny? Jezowek masz duzo juz? Perowskiej masz duzo? Ja bym tam zrobila przeciagniecie pasa molini tej co w masie bedzie i w w tym miejcu wplotla poprostu jezowki. Czyki dalej ta mplinia ale z akcentem kwiatowym.
nawigatorka 21:28, 22 lut 2016

Juzia napisał(a)

No widzisz!
Bo ja muszę po swojemu, a nie tak jak wszyscy chcą!

Tez tak mam
nawigatorka 21:29, 22 lut 2016

leon60 napisał(a)

jedno i drugie pasuje ale żeby nie było monotonnie rabata

no ja od kiedy pole moliniowe jest momotonne buziak
nawigatorka 21:30, 22 lut 2016

eee_taam napisał(a)

niby nic ...a jednak wkurza mnie i M tak samo ...ale skoro już posadziłaś ...to życze ci zebyś nie miała urazy do niego ...no może ja poprostu nie wszystkie rośliny lubię w swoim ogrodzie

bo do listy nie lubianych dopisze jeszcze tuja danica i podobne kuliste ... , berbersy (mam 4 przy kompoście i tez coś czuję ze krótki ich żywot) i tawuły ..to tak na szybko.

zobaczymy jak bedzie dalej z nimi. moje nie przebarwiały się na jesien czym byłam delikatnie mówiąc zaskoczona. ale wiosna i latem wyglądały ciekawie. dam im jeszcze szanse.
chyba każdy mógłby stworzyc taka liste
nawigatorka 21:30, 22 lut 2016

Madzenka napisał(a)

Wg mnie werbena i perorują to strzał w 10-tkę. Tez w tym roku w perovskie werbene posieję

oj będziemy wzdychać. będzie pieknie