Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

nawigatorka 23:46, 18 mar 2016

ivo napisał(a)
Asiu u Ciebie jak zwykle wystarczy jeden dzień bez O. i nadrobienie tylu stron jest wyzwaniem. Udanego wypoczynku
dzis juz tyle zrobilas ze i z tym sobie poradzisz wypoczywaj bo zasłużylas czytalam
nawigatorka 23:52, 18 mar 2016

blyxa napisał(a)

Wolnowar to coś takiego:
http://www.chillibite.pl/2015/11/wolnowar-crock-pot-recenzja.html
Co można w tym gotować jest na dole strony. Mój jest zwykły, prosty i bez bajerów.

Kupiłam z myślą o daniach które gotuje się kilka godzin - niby można w piekarniku czy normalnie w garnku ale zużycie prądu jest spore, bo te urządzenia nie są przystosowane do takiej eksploatacji.
Czaję się na ten przepis - podobno mięso obłędne:
http://www.chillibite.pl/2013/07/doskonay-pulled-pork.html

Rozumiem Wasz sceptycyzm. Ja tzw. kuchni slow food przyglądam się chyba od roku a nad wolnowarem dumam od jakiś 6 miesięcy. Pochwaliłam się z rozpędu, bo go wreszcie kupiłam

Na razie sprawdziłam czy działa i wrzuciłam na 8h ten rosół.
Działa. Rosół rewelacja - jestem w szoku, bo nie spodziewałam się tak dobrych rezultatów.A przede wszystkim kuchnia czyściutka, żadnego sprzątania, żadnych zapachów, przez te 8h nie zawracałam sobie głowy, że coś na kuchence stoi.
Coś czuję że się z ustrojstwem bardzo polubimy

Oj lepsza jesteś niż ja. Ja wcale nie mam dużo sprzętów dodatkowych - patelnia do naleśników, garnek do gotowania na parze (ale używany też w charakterze zwykłego garnka) a mikrofala pojawiła się wraz z dzieckiem i laktatorem w komplecie Jednak czajnik elektryczny muszę mieć, a ekspres potrafię wieźć ze sobą ponad 1000 km, bo dobra kawa jest jak powietrze
Także wymiękam przy Twoim minimalizmie

Czarny zamiast białego?
To jest genialne w swej prostocie i może się udać!
Ech... jeszcze jedne lakiery nie przyszły a tu już trzeba zamawiać kolejne - nie mam czarnego

A pocztówka jak widzę przesycona jodem
Odpoczywaj i zbieraj siły

Podziwiam Cie za skrupulatne odpowiedzi
Roslolek i confit bym zjadla.ale pozostane przy minimalizmie garnkowym ekspres tez jest dla mnie swiety i jak muaialam go kiedys oddac do serwisu to byl straszny czas

Co do czarnego frencza to taka ogrodowiskowa metafora tego co ogrod robi z paznokciami
nawigatorka 23:53, 18 mar 2016

amelia_b napisał(a)
Juzia ja podzielam twój entuzjazm Morze boskie do 9 rano

A kiedy jezfzisz mad morze.ono jest tu caly roknie tylko w sezonie
nawigatorka 23:55, 18 mar 2016

inag napisał(a)
Dziewczyny, jeśli jeździcie do takich znanych miejscowości to macie rację "ludź na ludziu" ale wystarczy trochę poszukać mniejszych miejscowości i jest idealnie. Moja teściowa co roku w miesiącach największego oblężenia wybrzeża jeździ do maleńkiej miejscowości - Pustkowo. Wierzcie mi - na plaży luz, po mieścinie można chodzić swobodnie nie obijając się o nikogo łokciami itd. Jest tylko kilka restauracyjek, jedna smażalnia, jedno miejsce z goframi i mały ryneczek. Naprawde można odpocząć.
obawiam sie ze miejscowosc Pustkowo (faktycznie jest taka?) Juz nigdy nie bedzie za sprawa forum tak spokojne
nawigatorka 23:56, 18 mar 2016

polinka napisał(a)

Dokładnie tak!

Też mam kilka takich małych miejscowości, jedna nawet bez żadnego sklepu Tylko kilka kwater, pole namiotowe, jedna smażalnia i puste plaże.

chyba w tym roku przyjade letem nad morze
nawigatorka 23:57, 18 mar 2016

inag napisał(a)
I takie są najlepse!
W zeszłym roku byliśmy w jednej znanej miejscowości i dosłownie szlag jasny mnie trafiał jak o 9 rano szliśmy z dzieckiem na plażę a tam ludzie już w nocy rezerwowali sobie parawanami miejsca na kolejny dzień! No paranoja jakaś! Miałam ochotę te wszystkie cholerne parawany zrzucić na jedno miejsce. Mimo, że na plaży prawie nikogo jeszcze nie było to miejsca też nie było bo wszystko "porezerwowane"! W mniejszych miejscowościach to jest nie do pomyślenia.
chyba bym takie "rezerwacje" zdemontowala
nawigatorka 23:59, 18 mar 2016

Sebek napisał(a)

Madzia - co Ciebie mogę przyjechać - ale jak mam wydać pieniądze na wakacje to wolę ciepłe morze, piękną pogodę i przede wszystkim odpocząć od wszystkiego co mam na codzień Po za tym świat jest taki piękny, na razie nic mnie nie ogranicza to mogę zwiedzać i nie jeździć dwa razy w to samo miejsce
a dla mnie noc poza domem to swieto. A wakacje...moze kiedys,gdzies...jak bede miala taka potrzebe ja i moje stadko
inag 00:00, 19 mar 2016

nawigatorka napisał(a)
chyba bym takie "rezerwacje" zdemontowala

Też mieliśmy ochotę z wściekłości
inag 00:01, 19 mar 2016

nawigatorka napisał(a)
obawiam sie ze miejscowosc Pustkowo (faktycznie jest taka?) Juz nigdy nie bedzie za sprawa forum tak spokojne

Jest.
Myślisz że to forum ma aż taki zasięg? To zaraz wyedytuję posta
nawigatorka 00:03, 19 mar 2016

inag napisał(a)

Też mieliśmy ochotę z wściekłości
nie dziwie sie