Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

Luki 10:41, 08 cze 2016

Dodam, że siewki szałwiowe wydają się być mocniejsze, przynajmniej u mnie tak się dzieję, bo siewki sztywne, a sadzone z doniczek lekko się kładą, ale mam inne odmiany
nawigatorka 12:15, 08 cze 2016

blyxa napisał(a)

Musiałam jakoś ominąć to co pisałaś. trudno - poczekam na zdjęcia
A talent do kombinowania fajna rzecz - ubarwia życie

Chaszcze miałam za płotem na naszym nowym nabytku. Teraz mam śliczny widok z okna na las, wszystko boli mnie o połowę mniej - więc jestem już zadowolona z wykonanej roboty Chodzę i zaglądam przez okna jak teraz ładnie się zrobiło
ubarwia życie -,dobrze powiedziane
A jakis rolnik nie mogl Wam tego wykosic by Ciebie oszczedzic? Ale fajnie ze widok fajny
nawigatorka 12:18, 08 cze 2016

Luki napisał(a)
Dodam, że siewki szałwiowe wydają się być mocniejsze, przynajmniej u mnie tak się dzieję, bo siewki sztywne, a sadzone z doniczek lekko się kładą, ale mam inne odmiany
a myslisz lukasz ze jesli zestne je po pierwszym kwitnieniu i dwie sadzonki podziele i przesadze to obraża sie na mnie?
Luki 13:22, 08 cze 2016

Dokładnie to nie wiem, ale tak 'logicznie' myśląc na mój rozum to zetniesz część zieloną czyli korzenie nie będą miały tyle do wykarmienia, po podziale łatwiej będzie się im odbudować. Na pewno na obfite drugie kwitnienie nie będzie co liczyć, ale od wiosny powinny wystartować już normalnie, oczywiście wtedy trzeba bardzo pilnować by nie przeschła gleba po podziale.
Oczywiści to takie moje głośne myślenie i nie wiem czy jest odpowiednie
blyxa 13:28, 08 cze 2016

nawigatorka napisał(a)
ubarwia życie -,dobrze powiedziane
A jakis rolnik nie mogl Wam tego wykosic by Ciebie oszczedzic? Ale fajnie ze widok fajny

W sumie to nawet nie specjalnie szukałam kogoś do koszenia (trzeba się umawiać na terminy, pilnować a jak się samemu zrobi to jest zrobione bez gadania), dumałam nad zrównaniem - ale stanęło na tym, że najpierw jednak zrobimy projekt. Bo musimy wymienić ziemię i bez sensu ją teraz równać jak za np. pół roku wszystko wywieziemy.
Dziś siedziałam sobie nawet chwilę na tarasie (od niepamiętnych czasów ) i kontemplowałam, jak jest fajnie
Pszczelarnia 13:44, 08 cze 2016

Luki napisał(a)
Dokładnie to nie wiem, ale tak 'logicznie' myśląc na mój rozum to zetniesz część zieloną czyli korzenie nie będą miały tyle do wykarmienia, po podziale łatwiej będzie się im odbudować. Na pewno na obfite drugie kwitnienie nie będzie co liczyć, ale od wiosny powinny wystartować już normalnie, oczywiście wtedy trzeba bardzo pilnować by nie przeschła gleba po podziale.

odpowiednie - ja tak robiłam.
nawigatorka 14:43, 08 cze 2016

Luki napisał(a)
dzieki luki pewnie jednak lepiej poczekac do jesienic prawda.tylko czy wytrzymam.
nawigatorka 14:44, 08 cze 2016

blyxa napisał(a)

W sumie to nawet nie specjalnie szukałam kogoś do koszenia (trzeba się umawiać na terminy, pilnować a jak się samemu zrobi to jest zrobione bez gadania), dumałam nad zrównaniem - ale stanęło na tym, że najpierw jednak zrobimy projekt. Bo musimy wymienić ziemię i bez sensu ją teraz równać jak za np. pół roku wszystko wywieziemy.
Dziś siedziałam sobie nawet chwilę na tarasie (od niepamiętnych czasów ) i kontemplowałam, jak jest fajnie
widzisz u nas takie sasiedztwo ze sie umawiasz i zaraz sa.wiecej tu traktoeow niz samochodow.czasem warto nawet zaplacic niz sie meczyc och sama zazwyczaj wybieram meczenie
nawigatorka 14:45, 08 cze 2016

Pszczelarnia napisał(a)

odpowiednie - ja tak robiłam.
dzuilas kiedys szalwie miedzy kwitnieniami Pszczolko.czy na jesien?
Malgosik 15:10, 08 cze 2016

fajny pieniek do obróbki
szałwia daje po oczach