Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

leon60 21:39, 09 sie 2016

nawigatorka napisał(a)
ty Olka to juz chyba masz.co Ty zbierac bedziesz? Krople rosy?

już mi wierzchy sąsiada śmiecą a za chwilę to się dopiero zacznie...
nawigatorka 21:41, 09 sie 2016

Juzia napisał(a)

Spoko... już się przyzwyczaiłam
Jak nie kumam to idę dalej
a juz tak dobrze mi szlo i chyba cos mi sie znow posypalo

MariBere napisał(a)

Zwróć uwagę na wagę.
of course.dzieki

leon60 napisał(a)

już mi wierzchy sąsiada śmiecą a za chwilę to się dopiero zacznie...
uff...dobrze ze wierzby wycielam
wrobelki 21:54, 09 sie 2016

Ja mam odkurzacz z lidla i jestem zadowolona Nie wiem czy takiej klasy Cię odkurzacz interesuje Jest u mnie już dwa sezony, na kablu, lekki i ma kółka więc jak worek ma już dużo liści to można jechać i nie jest ciężko. Ma opcje wciągania i dmuchania dodatkowo rozdrabnia liście. Odkurzam nim po żywopłotem wonoroślowym w kamieniach (dość dużych) i ich nie wciąga za to bardzo ładnie czyści wszelkie liście Na jesień nie trzeba nic grabić
Mary 21:57, 09 sie 2016

nawigatorka napisał(a)
of course.dzieki

Będę zaglądać, jaki sprzęt inni Ci doradzą.
Moje doświadczenia z odkurzaczem są takie, że wciąganie i mielenie liście odkurzaczem zajmuje tyle czasu, że szybciej się to robi kosiarką.
Lepiej z funkcją dmuchawy.
Mary 22:12, 09 sie 2016

Chyba jeszcze trzeba postawić pytanie, do czego ten odkurzacz ma służyć.
Ja mam wielkie drzewa i tony liści. Więc jesienią spędzam godziny na ich zbieraniu. Wydajność jest więc bardzo istotna.
Inaczej będzie w ogrodzie, gdzie liści nie jest tak dużo, a odkurzacz ma raczej służyć do doprowadzenia ogrodu do idealnego porządku.
Kasia73 22:12, 09 sie 2016

Asia czy jak robiłaś donice koło domu siatką i klejem to dawałaś też aluminiowe narożniki czy to już przesada? Zupełnie nie planowałam robić swoich donic i nie rozpoznałam tematu, ale M się wziął spontanicznie do pracy to nie będę mu przeszkadzać co nie
nawigatorka 08:05, 10 sie 2016

wrobelki napisał(a)
Ja mam odkurzacz z lidla i jestem zadowolona Nie wiem czy takiej klasy Cię odkurzacz interesuje Jest u mnie już dwa sezony, na kablu, lekki i ma kółka więc jak worek ma już dużo liści to można jechać i nie jest ciężko. Ma opcje wciągania i dmuchania dodatkowo rozdrabnia liście. Odkurzam nim po żywopłotem wonoroślowym w kamieniach (dość dużych) i ich nie wciąga za to bardzo ładnie czyści wszelkie liście Na jesień nie trzeba nic grabić
dla mnie klasa nie ma.znaczenia ma byc skuteczny i o zyzwoicie kosztowac dzieki za opinie a wiesz ile kosztowal ten z lidla wlasnie?
nawigatorka 08:08, 10 sie 2016

MariBere napisał(a)
Chyba jeszcze trzeba postawić pytanie, do czego ten odkurzacz ma służyć.
Ja mam wielkie drzewa i tony liści. Więc jesienią spędzam godziny na ich zbieraniu. Wydajność jest więc bardzo istotna.
Inaczej będzie w ogrodzie, gdzie liści nie jest tak dużo, a odkurzacz ma raczej służyć do doprowadzenia ogrodu do idealnego porządku.
odpowiadam zatem.raczej nie chodzi o to by zbierał wszystkie liscie.bo to u mnie tez nie bedzie mozliwe raczej.glownie chodzi mi o wyzbieranie lisci z kamieni ktorych mam coraz wiecej i jeszcze wiecej w planach.na trawniku liscie to dla mnie nie problem bo naszej obecnej trawie nic nie szkodzi