Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

nawigatorka 08:11, 10 sie 2016

Kasia73 napisał(a)
Asia czy jak robiłaś donice koło domu siatką i klejem to dawałaś też aluminiowe narożniki czy to już przesada? Zupełnie nie planowałam robić swoich donic i nie rozpoznałam tematu, ale M się wziął spontanicznie do pracy to nie będę mu przeszkadzać co nie
chwile musialam pomyslec o jakich donicach mowisz pytasz o mury? Juz odpowiadam.mam narozniki wklejone oczywiscie.pewnie moze ich nie byc ale nie dosc ze wzmacniaja krawedzie to jeszcze ruszuja ewenetualne krzywizny wiec warto sie pobawic.polecam plastikowe a nie aluminiowe bo sie nie wyginaja.
Emowi nie przeszkadzaj bron Boze
katiaxx 09:02, 10 sie 2016

ja jak zwykle mam lukę z milion stron u Ciebie ale widzę nowe instalacje,pięknie się komponują i bardzo podobają mi się wysokachne trawy ogromnie się napracowaliście w tym sezonie.
Kasia73 09:02, 10 sie 2016

Dziękuję Asiu plastikowych nie znam ale poszukam. Jeszcze takie problem techniczny mam czy siatkę wyprowadzałaś na górną krawędź murka i do wnętrza?

Czy jeszcze na coś powinnam zwrócić uwagę?
malkul 09:03, 10 sie 2016

nei moge się napatrzeć na te pergole. ślicznie
nawigatorka 10:00, 10 sie 2016

katiaxx napisał(a)
ja jak zwykle mam lukę z milion stron u Ciebie ale widzę nowe instalacje,pięknie się komponują i bardzo podobają mi się wysokachne trawy ogromnie się napracowaliście w tym sezonie.
instalacja brzmi poważnie giganteust przez wszystkich odradzany byl nasza pierwsza roslina na dzialce.przesadzany kilkakrotnie.powdtala z jednej sadzonki o srednicy moze z 40 cm.wyglada dobrze o ile jego golych nog nie widac.i jak pieknie szumi...
Jeszcze troszke pracy w planach ale po majo/czerwcowym lenistwie mamy jeszcze troche sil
nawigatorka 10:04, 10 sie 2016

Kasia73 napisał(a)
Dziękuję Asiu plastikowych nie znam ale poszukam. Jeszcze takie problem techniczny mam czy siatkę wyprowadzałaś na górną krawędź murka i do wnętrza?

Czy jeszcze na coś powinnam zwrócić uwagę?
z aluminiowymi sam klopot w transporcie i zakladaniu bo jak sie pogna to juz proste nie beda.
Moj M najpierw wklejal naroznik a pozniej doklejal pionowe pasy siatki na podwojny klej.pasy siatki dochodzily do siatki,ktora maja w sobie zamontowane narozniki
O taki
https://www.google.pl/search?q=plastikowy+naroznik+z+siatka&client=ms-android-huawei&prmd=inv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjNlMCHsbbOAhXBvRoKHRInBlwQ_AUIBygB#tbm=isch&q=pcv+naroznik+z+siatka&imgrc=d8KN28zI72nYuM%3
Siatke montowalismy na scianie i na gorze mutow.od wewnwtrznej strony jest jexynie naroznik juz bez dodatkowej siatki.tam zazwyczaj ziemia juz siega
nawigatorka 10:05, 10 sie 2016

malkul napisał(a)
nei moge się napatrzeć na te pergole. ślicznie
lejesz miod na moje serce
Luki 12:10, 10 sie 2016

Ja też nie rozumiem nagonki na giganteusa, mam od 5 lat w jednym miejscu i jestem nim zachwycony, na tył dużej rabaty jest idealny, a u mnie i tak nic przed nim nie ma, a wygląda dobrze
Pszczelarnia 12:35, 10 sie 2016

Co ja mogę napisać? Twój ogród współczesny jest niesamowity przez to wykorzystanie różnych poziomów, zaskakujący. I fajne rośliny rosną obok innych znanych, fajnych, jak choćby ten powojnik Markham coś tam.

katiaxx 12:59, 10 sie 2016

nawigatorka napisał(a)
instalacja brzmi poważnie giganteust przez wszystkich odradzany byl nasza pierwsza roslina na dzialce.przesadzany kilkakrotnie.powdtala z jednej sadzonki o srednicy moze z 40 cm.wyglada dobrze o ile jego golych nog nie widac.i jak pieknie szumi...
Jeszcze troszke pracy w planach ale po majo/czerwcowym lenistwie mamy jeszcze troche sil

bo to poważna architektura ogrodowa jest ! nie jakiś tyci krasnal , i dobrze że trawa taka duża przy dużej pergoli - sa zachowane proporcje ja już z sił oklapłam, pas na ten sezon, no chyba że jakies małe plewionka