Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

nawigatorka 11:38, 31 sie 2016

magnolia napisał(a)

pewnie. Warto zawsze jeszcze skorygować rysunek z realem, żeby jakieś absurdy się nie wkradły.
wiesz gdy spojrzałam w jaki kształt musiałabym ułozyc krawęzniki (bo myslimy czy traktu nie zrobić jeszcze w tym roku) to się tyrochę przeraziłam.
miało byc tak

a bedzie chyba tak (niebieskie to trakt z kamieni takich jak pod pergola i na placu przed domkiem ogrodnika), ółte to molinie szare tło to trawnik
beta 12:00, 31 sie 2016

ja się tam nie znam...ale dla mnie wizualnie lepiej...lżej trochę
nawigatorka 12:02, 31 sie 2016

beta napisał(a)
ja się tam nie znam...ale dla mnie wizualnie lepiej...lżej trochę
i kamienia 1/3. I nie fadaj ze se nie znasz.ivnie ma małych kwadracikowbtraey do koszeniabpo prawej stronie traktu
nawigatorka 12:07, 31 sie 2016

A zapomniał alam zapytać.

Kiedyś przesadza się liatry?
Teraz czy wiosna?
Makao_J 12:11, 31 sie 2016

Te poletko będzie cudnie wyglądać. Jak napisałaś że kiedyś wiosną będą tam tulipany i ŚŚ będzie kwitła to będzie obłęd.

3000m2?? Szok. Wiedziałam że masz wielką tą działę ale ta cyfra gdzieś mi umkła. Musiałabym dokupić 3 takie działki jak moje by mieć tyle co Ty. Teraz z perspektywy czasu to chyba nawet chciałaby mieć tyle terenu co Ty. Mam tyle pomysłów a terenu brak.

Za nami jest jedna wolna działka taka jak nasza ale ponoć właściciele nie chcą sprzedać a pochodzą z okolic Poznania albo Włocławka.

Anita to na razie maleństwo ale widzę że ma sporo pąków. Dobrze jej u Ciebie.

A Artemis to dla mnie bezkonkurencyjna królowa wśród kremowo białych róż.
nawigatorka 12:11, 31 sie 2016

Motylom nawet nie przeszkadza że ganiam za nim z telefonem
nawigatorka 12:16, 31 sie 2016

Makao_J napisał(a)
Te poletko będzie cudnie wyglądać. Jak napisałaś że kiedyś wiosną będą tam tulipany i ŚŚ będzie kwitła to będzie obłęd.

3000m2?? Szok. Wiedziałam że masz wielką tą działę ale ta cyfra gdzieś mi umkła. Musiałabym dokupić 3 takie działki jak moje by mieć tyle co Ty. Teraz z perspektywy czasu to chyba nawet chciałaby mieć tyle terenu co Ty. Mam tyle pomysłów a terenu brak.

Za nami jest jedna wolna działka taka jak nasza ale ponoć właściciele nie chcą sprzedać a pochodzą z okolic Poznania albo Włocławka.

Anita to na razie maleństwo ale widzę że ma sporo pąków. Dobrze jej u Ciebie.

A Artemis to dla mnie bezkonkurencyjna królowa wśród kremowo białych róż.
dokładnie mamy 3133m2. A też nam czasem mało. Ale taki ogród wymaga innego podejścia.dopiero w tym roku zdslambsobiebsprawe że wiele roślin u nas się nie sprawdzi bo zginą.tak jak pojedyncze sztuki.

Podbss mają być krokusy nie tulipany.tak by same się namnazaly.chciałam jebsadzicbjuzbw tym roku ale ze cebul będzie tam pewnie kulka set jak nie tysiecy jeszcze z tym poczekam.

a Ty masz Anite? Na razie jest niewielka ale posadzona dopiero jakieś 3 tygodnie temu.i tak sporo już urosła.i oby było tak dalej bo chciałabym by była duża

Za Artemis dziekuje.
Tess 12:50, 31 sie 2016

Co to jest to SS i śś, co ma być na poletku molinii w przyszłości?
nawigatorka 14:18, 31 sie 2016

Tess napisał(a)
Co to jest to SS i śś, co ma być na poletku molinii w przyszłości?
obie formy to swidośliwa. na poletku molini ma być molinia
cos w ten deseń
https://pl.pinterest.com/pin/510595676487138841/
Mirka 14:53, 31 sie 2016

nawigatorka napisał(a)
A zapomniał alam zapytać.

Kiedyś przesadza się liatry?
Teraz czy wiosna?
Liatry dzieliłam i przesadzałam tydzień temu.Jak zabezpieczysz poletko na zimę?