Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

nawigatorka 22:27, 08 gru 2016

leon60 napisał(a)

ekstra a te co dla siebie zrobiłaś są prześliczne
taka ze bisz bez trudu sama jeśli u aciebie miedzianych brakuje można nawet zwykła bombke tak przerobić
.dzięki Olus
nawigatorka 22:28, 08 gru 2016

Kacha123 napisał(a)
Brak słów jakie piękne te bombki! Jesteś niemożliwa!
twoje ładniejsze.miałam też sobie je kupić ale mając karton takich chyba nie wypada
nawigatorka 22:29, 08 gru 2016

Magda70 napisał(a)
Skąd ty czerpiesz energię???
Ja jak wracam z pracy to mi się juz nic nie chce...
Nawet sprzątam jeden pokój na raty...
A Ty ciągle coś modzisz, kombinujesz, wymyślasz.

No ale...dzieli nas te kilkanascie lat i to mnie pociesza
chyba nie aż takie kilkanaście skąd czerpie...że szczęścia
I może mam gorzej posprzątane
nawigatorka 22:31, 08 gru 2016

magda19831 napisał(a)
Przyszłam się przywitać. Jestem dopiero na 374 stronie także jeszcze trochę czasu minie nim dotrę do końca wątku. Betonowe wyroby pierwsza klasa i ogród oczywiście też. Mam pytanie o Twoje schody - mam w domu niemal identyczne schody stąd moje pytanie - czy one u was skrzypią/ trzeszczą?
nie nie skrzypią.jedynie czasem konstrukcja lekko się buja gdybsie bardzo szybko po nich wbiegnie. Ale to niby normalnie.
Podziwiam za czytanie wątki choć nie wiem czy się nie zanudzisz.to takie opasle tomisko raczej, no i nie wiem czy akcjando wartkich należy
nawigatorka 22:32, 08 gru 2016

Sebek napisał(a)
Cudowne te bombki!
ale trudne do fotogragi. ni ale chciałam się podzielić
nawigatorka 22:33, 08 gru 2016

AngelikaX napisał(a)
Te ze sreberkiem bardzo mi się podobają
to miło bo najtrudniejsze.na żywo wyglądają jak takie antyczne srebro płatkami nakladane
nawigatorka 22:34, 08 gru 2016

sylwai napisał(a)
Pięknie wyszły te bombki,ale to przecież nie powinno nikogo dziwić.Czego sie nie tkniesz to obracasz w złoto
czadem w śmieci zapewniam
jankosia 22:45, 08 gru 2016

Przydreptałam, bo jeszcze mi się coś a'propos tych bombek urodziło Ale kurdesz zobaczyłam, że tak elegancko to nie wiem czy wypada, ale... ja bym tam popcornu napchała, do mikrofali i niech się dzieje co che

Ze srebrem ani miedzią nie pracowałam, ale ze złotem w płatkach już tak. To co mogę Ci podpowiedzieć żeby ograniczyć ozdabianie wszystkiego wokół to tylko to, że dobry pędzel to podstawa i tutaj nie ma przebacz. A dwa, że przed każdym podniesieniem kawałka złota pędzlem, pocierałam nim (pędzlem) o włosy. Ładnie się elektryzował i super przenosił- nic nie miało prawa upaść. No i maseczka przeciwpyłowa żeby trochę ruch powietrza z nosa i ust ograniczyć. A dociskanie i polerowanie agatem Jakimś innym kamieniem też można, ale agat to chyba nawet w tynkach marokańskich jest używany... no chyba że mi się już wszystko miesza

Wariuję przez was kobitki A mojej śnieguliczki ni ma Jeszcze jutro spróbuję szczęścia, bo u nas w piątki taki większy rynek. Trzym kciuki żeby ktoś tym handlował- chcę w końcu choć jedną ozdobę świąteczną wymodzić
nawigatorka 23:39, 08 gru 2016

jankosia napisał(a)
Przydreptałam, bo jeszcze mi się coś a'propos tych bombek urodziło Ale kurdesz zobaczyłam, że tak elegancko to nie wiem czy wypada, ale... ja bym tam popcornu napchała, do mikrofali i niech się dzieje co che

Ze srebrem ani miedzią nie pracowałam, ale ze złotem w płatkach już tak. To co mogę Ci podpowiedzieć żeby ograniczyć ozdabianie wszystkiego wokół to tylko to, że dobry pędzel to podstawa i tutaj nie ma przebacz. A dwa, że przed każdym podniesieniem kawałka złota pędzlem, pocierałam nim (pędzlem) o włosy. Ładnie się elektryzował i super przenosił- nic nie miało prawa upaść. No i maseczka przeciwpyłowa żeby trochę ruch powietrza z nosa i ust ograniczyć. A dociskanie i polerowanie agatem Jakimś innym kamieniem też można, ale agat to chyba nawet w tynkach marokańskich jest używany... no chyba że mi się już wszystko miesza

Wariuję przez was kobitki A mojej śnieguliczki ni ma Jeszcze jutro spróbuję szczęścia, bo u nas w piątki taki większy rynek. Trzym kciuki żeby ktoś tym handlował- chcę w końcu choć jedną ozdobę świąteczną wymodzić

co do punktu pierwszego to styropian w roli sniegu jest już wystarczającym ekstremizmem poza tym mikrofali nie mam

co do drugiego to pędzel od mlodszej pożyczyłam.ciesze się jakikolwiek znalaząłm by twórcze zapędy uwolnic wk]losów do tarcia tez mam niewiele. ja do z dziećmi na kolanach kobieto robię. między zupą a daniem glównym. w biegu, zatem sreberka latają jedynie srebro od miedzi pensetą rodzielałam bo mieszankę kolorów mialam....masakra. co do miseczki....wystarczy nie oddychać

a śnieguliczki gdzieś w wiejskim ogródku znależć nie możesz. jakoś tego na targu nie widzę. ktora włascicielka uznałaby, z to warte sprzedazy musiałaby z niej byc niezła florystka
jankosia 02:21, 09 gru 2016

nawigatorka napisał(a)

co do punktu pierwszego to styropian w roli sniegu jest już wystarczającym ekstremizmem poza tym mikrofali nie mam

co do drugiego to pędzel od mlodszej pożyczyłam.ciesze się jakikolwiek znalaząłm by twórcze zapędy uwolnic wk]losów do tarcia tez mam niewiele. ja do z dziećmi na kolanach kobieto robię. między zupą a daniem glównym. w biegu, zatem sreberka latają jedynie srebro od miedzi pensetą rodzielałam bo mieszankę kolorów mialam....masakra. co do miseczki....wystarczy nie oddychać

a śnieguliczki gdzieś w wiejskim ogródku znależć nie możesz. jakoś tego na targu nie widzę. ktora włascicielka uznałaby, z to warte sprzedazy musiałaby z niej byc niezła florystka

Już dobra dobra, nie obruszaj się tak chciałam pomóc A ty się tu dziećmi nie zasłaniaj!

Wiem nawet gdzie rośnie śnieguliczka w żywopłocie, ale tam nikt najwyraźniej nie mieszka, albo to jakiś letniskowy dom- ciężko stwierdzić. Głupio tak naciąć. Mam nadzieję, że ktoś jutro przywiezie jednak. Patrz, jemiołę to przywożą kurczę... "(
Jeszcze w miecie rosną po kątach, ale to tym bardziej jakoś tak... nie bardzo