Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

15:38, 16 gru 2016
dużo tu sie dzieje ...notkę o amarylisach zostawię.

mam od lat nie wiem ilu ..bo wcześniej u mamy rezydował

po przekwitnięciu ordynarnie zasuszam cebule ...nie podlewam a w lecie wynoszę na zęwnątrz i stawiam pod południowa ściana domu(nie podlewam-deszcze tez do niego nie pada) ...w listopadzie włożyłam do garażu ...ale za późno chyba obudziłam (zaczęłam podlewać..zwykle robię to z domieszka nawozu żeby zasilić ) bo nie zakwitnie na święta ( jeszcze nie opanowałam tej sztuki celowania ) ale zakwitnie na Nowy Rok albo póżniej ...zawsze kwitł ...to i w tym roku zakwitnie ...nie wyrzucaj go ....ususz a potem obudź i będziesz mieć znów kwiatki.

można powiedzieć ze to kwiatek bez wymagań ...tylko trzeba wiedzieć kiedy obudzić aby wycelowaź kwitnienie ...może w necie gdzieś jest info ...ale nie szukałam
nawigatorka 15:46, 16 gru 2016

AniMa napisał(a)
Kochana, to Ty na jasełka patrzaj a nie w komórkę A jakieś pyszności po jasełkach podadzą????
w oczekiwaniu pisze.na samym przedstawieniu bym nie śmiała były słodycze były.kaczki nie wypatrzylam

AniMa napisał(a)
Kochana, to Ty na jasełka patrzaj a nie w komórkę A jakieś pyszności po jasełkach podadzą????
w oczekiwaniu pisze.na samym przedstawieniu bym nie śmiała były słodycze były.kaczki nie wypatrzylam

malkul napisał(a)

w bieli
ok
nawigatorka 15:48, 16 gru 2016

eee_taam napisał(a)
dużo tu sie dzieje ...notkę o amarylisach zostawię.

mam od lat nie wiem ilu ..bo wcześniej u mamy rezydował

po przekwitnięciu ordynarnie zasuszam cebule ...nie podlewam a w lecie wynoszę na zęwnątrz i stawiam pod południowa ściana domu(nie podlewam-deszcze tez do niego nie pada) ...w listopadzie włożyłam do garażu ...ale za późno chyba obudziłam (zaczęłam podlewać..zwykle robię to z domieszka nawozu żeby zasilić ) bo nie zakwitnie na święta ( jeszcze nie opanowałam tej sztuki celowania ) ale zakwitnie na Nowy Rok albo póżniej ...zawsze kwitł ...to i w tym roku zakwitnie ...nie wyrzucaj go ....ususz a potem obudź i będziesz mieć znów kwiatki.

można powiedzieć ze to kwiatek bez wymagań ...tylko trzeba wiedzieć kiedy obudzić aby wycelowaź kwitnienie ...może w necie gdzieś jest info ...ale nie szukałam
o brzmi do zniesienia może spróbuję.dziekujewiem że od zaczatka liścia do kwiatów to 6 tygodni ale ja mialam dwa w takim samym stadium i miejscu i postawione i tydzień w rozwoju je rozni
amelia_b 16:01, 16 gru 2016

Jak jasełka? łzy Cię zalały? Mnie zawsze zalewają na takich imprezach
16:33, 16 gru 2016
6 tygodni ...cos nie bardzo w to wierze patrząc na moje

5 tyg. będzie 22 grudnia ...sprawdziłam...ale kwitnienie raczej w 6 tym tygodniu nie nastapi
nawigatorka 19:18, 16 gru 2016

amelia_b napisał(a)
Jak jasełka? łzy Cię zalały? Mnie zawsze zalewają na takich imprezach
mnie też.ale stresa miałam bo młodsza ostatnio nie chciała występować.ale dzic była anielskie aniołem
nawigatorka 19:18, 16 gru 2016

eee_taam napisał(a)
6 tygodni ...cos nie bardzo w to wierze patrząc na moje

5 tyg. będzie 22 grudnia ...sprawdziłam...ale kwitnienie raczej w 6 tym tygodniu nie nastapi
tyle moje kupione cebulę potrzebowaly
Madzenka 21:24, 16 gru 2016

Amarylisy obejrzałam. Licze jednak na jakies inspiracje bo mam tyły w przygotowaniach światecznych i poinspirowalabym się Tobą