Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

nawigatorka 22:44, 09 kwi 2017

evel napisał(a)

Ruszt przepiękny!
czy bardzo się nagrzewa? można go przesuwać?
pewnie gdzieś już napisałaś: czy to Wasze dzieło, czy gdzieś zamawiane?
Kombinuję z rusztem w kwadratowym palenisku i nic mi nie wychodzi, a tu taki super pomysł
mozna przezywać cała ramkę po palenisku i sam ruszt po ramce. Sam ruszt kupiony w lm i dospawane lekkie modyfikacje. Ramka zespawana wg naszej intencji ramą się nagrzewa wiadomo bo wisi nad ogniem ale uchwytu rusztu nie. Z kwadratem jest trudniej bo nie ma standardowych rozwiązań. Ale się da
06:13, 10 kwi 2017
nawigatorka napisał(a)
byscie widziały jakie chwasty mi porosły przez to ograbianie pasów to byście zdanie zmieniły

ja to wszystko znam ...mam nową rózanke od zeszłego roku ...a na niej regularny plewnik ...normalnie 2-3 sezony mi zajmuje zeby nową rabate na ludzi wyprowadzić i odplewić zwłaszcza z chwastów trwałych ....potem juz jest łatwiej z roku na rok
lojalna_ 07:55, 10 kwi 2017

Zawsze się trudno nagapic u Ciebie .Świetnie !
nawigatorka 07:56, 10 kwi 2017

eee_taam napisał(a)

ja to wszystko znam ...mam nową rózanke od zeszłego roku ...a na niej regularny plewnik ...normalnie 2-3 sezony mi zajmuje zeby nową rabate na ludzi wyprowadzić i odplewić zwłaszcza z chwastów trwałych ....potem juz jest łatwiej z roku na rok
u mnie najgorzej jest na tych rabatach wielkopowierzchniowych gdzie zostawiłam roślinom dużo miejsca na przyszłość a one są jeszcze niewielkie. No i sąsiedztwo płotu i tego co za nim nie pomaga
nawigatorka 07:57, 10 kwi 2017

lojalna_ napisał(a)
Zawsze się trudno nagapic u Ciebie .Świetnie !
jeszcze nie ma się sie na co gapić Jolu
jankosia 08:30, 10 kwi 2017

Przylazłam i ja kiedy plota o waszym wyczynie wylazła poza forum Szacun. W jeden dzień, osiem rąk i taki hektar ogarnięty. Z doświadczenia wiem że ciężko zdać sobie sprawę z tego ile to jest powierzchni dopóki się na focie czegoś do porównania nie postawi. To dla świeżych przybyszów twoją fotkę z betoniarką powtórzę Nie, nie powtórzę... Coś mi foty nie wchodzą na tym forum To gratulacje zostawię Uwielbiam takie baby jak ty Buziaki
nawigatorka 08:55, 10 kwi 2017

jankosia napisał(a)
Przylazłam i ja kiedy plota o waszym wyczynie wylazła poza forum Szacun. W jeden dzień, osiem rąk i taki hektar ogarnięty. Z doświadczenia wiem że ciężko zdać sobie sprawę z tego ile to jest powierzchni dopóki się na focie czegoś do porównania nie postawi. To dla świeżych przybyszów twoją fotkę z betoniarką powtórzę Nie, nie powtórzę... Coś mi foty nie wchodzą na tym forum To gratulacje zostawię Uwielbiam takie baby jak ty Buziaki
poza forum? to znaczy gdzie? zaintrygowałaś mnie jak zawsze zreszta

dziękuje pięknie miło to słyszeć po tej ciężkiej pracy fakt nie widać na fotkach jaki duzy to teren. musiałabym chętnego modela znaleźć jako miarkę ale taczka tez się nada już sprzątnięta zresztą i dobrze
Juzia 09:49, 10 kwi 2017

nawigatorka napisał(a)
kilka dni to przesada dziś wystarczy
Jeszcze czekam na wzrost chwastów bo na o ewno sie pojawia. Na razie zajmę się przerabianiem dotychczasowych poletek moliniowych w trzcinnikowe zaroślami tam strasznie

Hehe....wiedziałam, że nie wytrzymasz długo

Chwasty....u mnie po tych deszczach ruszyły ze zdwojoną mocą!
A czasu brak na ogród
Tylko ile ja tego ogrodu mam....Pewnie tyle co Twój przedogródek
AniMa 09:55, 10 kwi 2017

Asiu napisałam u siebie...wczoraj jechałam koło kopalni piasku na potrzeby budowy S5...były tam odrzucone wielkie kamienie...może to nie były idealne piaskowce...ale potraktowane jako odpad...może masz coś podobnego niedaleko i znajdziesz swoje "ławeczki"????
nawigatorka 18:42, 10 kwi 2017

Juzia napisał(a)

Hehe....wiedziałam, że nie wytrzymasz długo

Chwasty....u mnie po tych deszczach ruszyły ze zdwojoną mocą!
A czasu brak na ogród
Tylko ile ja tego ogrodu mam....Pewnie tyle co Twój przedogródek

Przynajmniej się nie nachodzisz u nas jak chce się pic kawę w trakcie pracy to jest wyprawa