Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

Magda70 10:03, 13 wrz 2017

Sebek napisał(a)

Jesienna tylko na wiosnę tniesz? Bo Magda długonoga cięła w środku sezonu jakieś, Madzenka również i już całym głupi

Ja seslerię tnę jak mi się nie podoba, jak ma żółte źdzbła. Dotyczy to głównie minimum dwuletnich traw

Więc raz po zimie a potem w okolicach lipca.

Ale się tu filmowo zrobiło...jesień się zbliża więc chyba i ja wrócę do seriali

nawigatorka 10:07, 13 wrz 2017

Magda70 napisał(a)

Ja seslerię tnę jak mi się nie podoba, jak ma żółte źdzbła. Dotyczy to głównie minimum dwuletnich traw

Więc raz po zimie a potem w okolicach lipca.

Ale się tu filmowo zrobiło...jesień się zbliża więc chyba i ja wrócę do seriali

ja jestem w serialowym dłuższym już ciągu
Moje jesienne na razie grzeczne ale może zaczną się starzec kto wie
sylwai 10:10, 13 wrz 2017

Asiu,czy myslisz że warto kupować o tej porze hortensje anabelle?Tak sobie,myslę,że mogłyby się jeszcze zadomowić w miejscu,które dla nich przygotowałam.Znalazłam takie https://albamar.pl/hortensje/52-hortensja-drzewiasta-annabelle-hydrangea-arborescens.html lub w innym miejscu http://www.boryslawice.com/pl/p/Hortensja-krzewiasta-Annabelle/153
Pszczelarnia 10:27, 13 wrz 2017

nawigatorka napisał(a)
A teraz sprowadzam na ziemie
Dziś u nas piekna pogoda i w krótkim rekawie do wieczora można działać było.
Żagiel chowany, basen i cały osprzęt tez a trochę tego było. Posadziłam kulka tulipanów gdzie mi je cos wypadło. I 500 szafirki. Ziemia tak mokra w tym roku ze recznie by cebule wciskać można.
Mam jeszcze trochę planów na ten rok ale czy się uda? Na razie leniwie. A w zasadzie bardzo aktywnie ale na innych frontach.
Szykuje się do sadzenia irgi pod brzozami i zebrałam sporo siewek werbeny z ogrodu. Mam je w doniczkach i może przezimuje. Wyrywam te siewki od trzech lat i w końcu uznałam ze musi ona do nas wrocic
Chwasty jakby jesieni nie dostrzegały. Jest co robić znów
I ciagle susze: grzyby, miętę. ech powiedziałabym jeszcze z książka na leżaku w słońcu.

Widzę 40 wpisów. Zaglądam i czytam, dobrze, że znalazłam coś o ogrodzie i pracach w nim.

Jak sprawy "obszarnicze"?
nawigatorka 13:07, 13 wrz 2017

sylwai napisał(a)
Asiu,czy myslisz że warto kupować o tej porze hortensje anabelle?Tak sobie,myslę,że mogłyby się jeszcze zadomowić w miejscu,które dla nich przygotowałam.Znalazłam takie https://albamar.pl/hortensje/52-hortensja-drzewiasta-annabelle-hydrangea-arborescens.html lub w innym miejscu http://www.boryslawice.com/pl/p/Hortensja-krzewiasta-Annabelle/153
Ja sadze puki ziemia nie zmrozi ziemi mrozem a nie masz ich lokalnie? ja zawsze wole na zywo kupowac a one powszechne są
nawigatorka 13:11, 13 wrz 2017

Pszczelarnia napisał(a)

Widzę 40 wpisów. Zaglądam i czytam, dobrze, że znalazłam coś o ogrodzie i pracach w nim.

Jak sprawy "obszarnicze"?

na sprawy obszarnicze nadal czekamy...ale dostalismy informację, ze się już nia zajeli więc jest nadzieja. miło że pytasz

a Ty Ewo oglądasz coś? lubisz? wiem, że czytujesz ale ciekawa jestem jakie filmy lubi Pszczelarnia

i by nie było że mało ogrodowo posadziłam 65 irg - 35 moich sadzonek i 30 kupiłam

nawigatorka 13:13, 13 wrz 2017

i takie tam po drodze
nawigatorka 13:14, 13 wrz 2017

nawigatorka 13:16, 13 wrz 2017

nawigatorka 13:17, 13 wrz 2017