Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

Rybka211_2006 09:53, 07 maj 2018

Wiem, że kiedyś chyba padło to pytanie ale nie mogę odnaleźć . Ile krzaczków róży artemis masz posadzone, że wygląda ona tak pięknie?
Agi2006 10:47, 07 maj 2018

nawigatorka napisał(a)
mawrb wywalony. Ziemienpolalismy previcurem No przyczyna zupełnie nieznana. Byl u nas trzeci rok. Sasiedzi zdrowi. Jeden jest tez podejrzany po przeciwnej stronie ogrodu. Rozmawiałam w szkółce i mówili ze tez mieli taka przypadków i badali nawet te Serby i tez przyczyny nie znają. Najgorsze ze w szkółce trudno znaleźć Serbami takich rozmiarach.

Po kamieniach przyszedł czas na aktywny wypoczynek

U mnie też chyba wypadnie drzewo ze szpaleru. Moja Jodła ma chyba ochojnika. Pryskałam Mospilanem ale dalej żółknie. oglądałaś swoje drzewko? ma takie białe kuleczki na gałęziach i pniu?
nawigatorka 11:51, 07 maj 2018

Rybka211_2006 napisał(a)
Wiem, że kiedyś chyba padło to pytanie ale nie mogę odnaleźć . Ile krzaczków róży artemis masz posadzone, że wygląda ona tak pięknie?
na każdej fotce widać jedna rózę. w sumie mam dwie ale rosna oddalone o jakies 7 metrów siebie o k
nawigatorka 11:51, 07 maj 2018

Agi2006 napisał(a)

U mnie też chyba wypadnie drzewo ze szpaleru. Moja Jodła ma chyba ochojnika. Pryskałam Mospilanem ale dalej żółknie. oglądałaś swoje drzewko? ma takie białe kuleczki na gałęziach i pniu?
ogladałam oczywiście i nic nie ma
kasia_c 08:42, 08 maj 2018

Podziwiam Wasze działania od jakiegoś czasu i jestem po ogromnym wrażeniem.
Jak przygotowałaś ziemię pod pasy, że Ci teraz chwasty wcale nie rosną. Pamiętam że przekopywałaś i teraz masz zrębki, ale najpierw była chemia? Jeszcze pamiętam, coś patent z kładzeniem folii, żeby wybić zielsko. Tylko nie pamiętam czy u Ciebie to podpatrzyłam.
Czy te zrębki rzeczywiście nie przepuszczają chwastów. Przepielić taki pas do nie do pojęcia dla mnie.
Też mamy sporą działkę i chciałabym ją zagospodarować, ale przeraża mnie że z chwastem nie wygram
nawigatorka 11:00, 08 maj 2018

kasia_c napisał(a)
Podziwiam Wasze działania od jakiegoś czasu i jestem po ogromnym wrażeniem.
Jak przygotowałaś ziemię pod pasy, że Ci teraz chwasty wcale nie rosną. Pamiętam że przekopywałaś i teraz masz zrębki, ale najpierw była chemia? Jeszcze pamiętam, coś patent z kładzeniem folii, żeby wybić zielsko. Tylko nie pamiętam czy u Ciebie to podpatrzyłam.
Czy te zrębki rzeczywiście nie przepuszczają chwastów. Przepielić taki pas do nie do pojęcia dla mnie.
Też mamy sporą działkę i chciałabym ją zagospodarować, ale przeraża mnie że z chwastem nie wygram
chemia była tylko na ostatnim pasie. ogólnie przekopywanie do surowej ziemi i otrząsanie każdej karpy. wymaga to bardzo dyzo pracy. chwast są nadal. własnie muszę pasy odchwaścić. ale systematyczniej i gruba sciółka - choćby ze skoszonej trawy pomagają. rozwiniecie foli pomaga ale na zniszczenie darni. ale przekopać i tak trzeba
nawigatorka 22:51, 08 maj 2018

Nowy chwast chce zająć miejsce na podium najgorszych.
Wiecie co to? Zarośli mi tak ID ze nie wiem czy ich nie wykopie... cienkie źdźbło, rozłogi, trudno znaleźć jego podstawie by wyrwać. Poza tym jest go za dużo.
Może da się to jakos systemicznie unicestwic? Tak by ID przeżyło?
ivo 10:16, 09 maj 2018

nawigatorka napisał(a)
Nowy chwast chce zająć miejsce na podium najgorszych.
Wiecie co to? Zarośli mi tak ID ze nie wiem czy ich nie wykopie... cienkie źdźbło, rozłogi, trudno znaleźć jego podstawie by wyrwać. Poza tym jest go za dużo.
Może da się to jakos systemicznie unicestwic? Tak by ID przeżyło?

Ja to mam w seslerii jesiennej. Masakra z tym jest.
ivo 10:17, 09 maj 2018

Zdjęcia wstaw jakieś bom ciekawa jak wszystko porosło.
nawigatorka 11:00, 09 maj 2018

ivo napisał(a)

Ja to mam w seslerii jesiennej. Masakra z tym jest.
no właśnie w bukszanie czy irdze to jeszcze wyrwe ale w trawie ...