Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

nawigatorka 20:34, 20 maj 2018

Gdy nie można znaleźć któregoś z domowników znaczy ze odpoczywa tam
20:36, 20 maj 2018
wisteria zakwitnie...tak mysle choć długo sie wpatrywałam w zdjecia zeby to dojrzec ...kolor kwiatów biały? ...wąchaj koniecznie

w pierwszych latach moze zakwitnac po liściach ....fioletowa u mnie jeszcze nigdy nie kwitła przed liscmi ...zawsze po i dlatego najmniej ja lubie ....w sierpniu zdarza sie ze powtarza kwitnie w gaszczu liści i zazwyczaj jest ono symboliczne

ale ja nie o tym chciałam ...w tym zwirku i korze nie rosna ci chwasty ? bo ja w tym roku mama jakąś plagę ...nie wiem co sie dzieje ...ale chwaścior u mnie zapyla i nie umiem za nim nadarzyć
nawigatorka 20:37, 20 maj 2018

Koniec końców- cisy nawet ładnie się ogarnęły

Przy korycie

nawigatorka 20:40, 20 maj 2018

Pod tarasem lawenda w ulubionym stadium

W cieniu
nawigatorka 20:45, 20 maj 2018

Bukszpany po zeszłorocznym grzybie i ostrym cięciu

Grabowa

Wokół pergoli
nawigatorka 20:50, 20 maj 2018

Bez pola się nie obejdzie

I tegoroczny pas
nawigatorka 20:54, 20 maj 2018

eee_taam napisał(a)
wisteria zakwitnie...tak mysle choć długo sie wpatrywałam w zdjecia zeby to dojrzec ...kolor kwiatów biały? ...wąchaj koniecznie

w pierwszych latach moze zakwitnac po liściach ....fioletowa u mnie jeszcze nigdy nie kwitła przed liscmi ...zawsze po i dlatego najmniej ja lubie ....w sierpniu zdarza sie ze powtarza kwitnie w gaszczu liści i zazwyczaj jest ono symboliczne

ale ja nie o tym chciałam ...w tym zwirku i korze nie rosna ci chwasty ? bo ja w tym roku mama jakąś plagę ...nie wiem co sie dzieje ...ale chwaścior u mnie zapyla i nie umiem za nim nadarzyć
kupulam dwie białe. Choc jedna miała już rozmazana etykietę i jeśli będzie różowa to będę ja reklamować i obrywać kwiaty na kwiatach w zasadzie mi wogole nie zależy
Chwasty mam pojedyncze i to ewidentne nasiane z góry bo płytko ukorzenienie. Ale maleństwa takie. Ale warstwa kamieni to min 10 cm. W korze chwastów mam sporo choc coraz mniej. Wyrywam cierpliwie i daje to efekty. Ale warstwa ściółki tężejący zacna.
21:01, 20 maj 2018
nawigatorka napisał(a)
kupulam dwie białe. Choc jedna miała już rozmazana etykietę i jeśli będzie różowa to będę ja reklamować i obrywać kwiaty na kwiatach w zasadzie mi wogole nie zależy
Chwasty mam pojedyncze i to ewidentne nasiane z góry bo płytko ukorzenienie. Ale maleństwa takie. Ale warstwa kamieni to min 10 cm. W korze chwastów mam sporo choc coraz mniej. Wyrywam cierpliwie i daje to efekty. Ale warstwa ściółki tężejący zacna.

życze powodzenia w obrywaniu kwiatów wisterii....cos nowego i niespotykanego dla mnie taki pomysł ....o wykonaniu nie wspomnę ale u ciebie nic nie jest oczywiste i przewidywalne)
różowa jak sie otworzy to mocno bieleje ...ale mgiełka różu zostaje zwłaszcza z daleka najładniejsza jest rózowa)) ...biała tez mam ...fioletowa najsłabsza gdyby to było takie proste wymieniłabym ja na rózową

a jesli chodzi o chwasciska to chyba mam pecha i wspaniałe sasiedztwo ...bo tych nasianych mam ile kto chce

leon60 21:30, 20 maj 2018

Achhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
też dziś kwiaty czarnego bzu zrywaliśmy
polinka 21:37, 20 maj 2018

nawigatorka napisał(a)
Bez pola się nie obejdzie

I tegoroczny pas

Mowę mi odjęło...pasy trzcinnika to jest strzał w 1000000!!!
Navi, wielkie gratulacje za pomysł i wykonanie.
Wiedziałam, że będzie świetnie ale te dzisiejsze widoki przeszły moje najśmielsze oczekiwania.
BRAWO WY