Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

Madzenka 20:57, 01 paź 2015

Sesleria heufleriana i skalna nie sa u mnie limonkowe, maja własnie niebieskawy odcień
malkul 18:24, 02 paź 2015

zajrzyj do mnei bo zrobiłam jeszcze jedną fotkę dla ciebie https://www.ogrodowisko.pl/watek/976-ogrod-tworze-nowoczesny-czyli-wewnetrzna-walka-jak-nie-zostac-kokoszka?page=1196#post_9
Loosiuu 18:44, 02 paź 2015

Wypowiem się "za" wydmuchrzycą, bo widziałem skarpę stopniowaną gabionami w których rosła wydmuchrzyca. Była jednak przełamana mocną zielenią. Duże plamy bukszpanów, cisów i róży okrywowych z ciemnozielonym liśćmi (na odmianach się nie znam, ale taka popularna ciemno różowa). Było idealnie. Nic dodać nic ująć. Całość się sama uzupełniała przy najmniejszym nakładzie pracy, bo każda "plama" była na innym stopniu.
Jedyne przed czym miałbym obawy to fakt, że powierzchnia dla tej trawy może się okazać mała. Za kilka lat może być już tak przerośnięta, że będzie konieczny podział. Ale to tylko (albo aż) tyle. I za nic nie dokładaj werbeny, bo będziesz przeklinać później. Nie przy ekspensywności obu gatunków.
O! Rozchodniki okazałe 'Mr.Goodbud' do niej! Cała plama na innym stopniu(z 10 sztuk co najmniej). Mega!
Juzia 20:01, 02 paź 2015

Albo seslerię skalną zamiast konwalników...do tej wydmuchrzycy!

Tak se głośno myslę
malkul 20:03, 02 paź 2015

ja się nie wypowiem co z wydmuchrzycą piaskową bo ja nie lubie takich zimnych kolorów u twar. moja znajoma ma i dla mnie paskudna jest. wygląda jak śmierć
Ensata 20:17, 02 paź 2015

Madzenka napisał(a)
Sesleria heufleriana i skalna nie sa u mnie limonkowe, maja własnie niebieskawy odcień
Ja mam limonkową aż bije po oczach, piekna jest, ale limonkowa
Ensata 20:20, 02 paź 2015

obok seslerii skalnej, sesleria jesienna
nawigatorka 20:41, 02 paź 2015

Nawet nie wiedzialam ze tu taki ruch.dziekuje za wszystkie glosy.

moze faktycznie byloby za sino?

Ale z wydmuszyca nic nie przezyje czyli albo ona albo bez niej.pozostalych stopni nie chce mi sie bowiem zmieniac. Ale czy jesli zostawie niebieski w innych donicach (w postaci lawendy i kostrzewy) to nie bedzie sie to gryzlo z tym na wpół zielonym pietrem?

Rozchodnik odpada z uwagi na moj wstret do różu

Moze dam tam buksy z zielona hakone,ktora tam rosnie teraz.kule tak nieregularnie ulozone.moze daloby sie te hakone podzielic troche.

Tylko co ja zrobie ze stozkami?
nawigatorka 20:47, 02 paź 2015

Swoja droga ta jesienna pieknie limonkowa.szukalam jej i u siebie nie.znalazlam mam sandleriane i wyglada jak...trawa.
Malgosik 21:03, 02 paź 2015

Miło Cię widzieć
Ładny towar mieli w Wojsławicach.
Za rok już muszę się wybrać.