Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

nawigatorka 17:46, 07 paź 2015

Raport z ogrodu: posadzone ostatnie cebulowe.przeniesione 5 bukszpanow, 3 cisy,5 werben,2 perowskie,4 hakone.

Szłam kończyć rewolucjonizowanie rabaty z mysla ze wykopie wszystkie cisy.ale gdy stanęlam przy najwiekszym uznalam ze nie mam serca go rusza. Nie jestem.raczej dla roslin sentymentalna ale ten cis wygladal kiedys jak jakis bezksztaltny zielony obiekt a teraz zaczyna juz nabierac ksztaltu i jest bardzo zdrowy. Wiec zostal.

Sredni cis zastapil perowska pietro nizej,a maly dostal ostrzezenie i jest w przechowalniku.

Hakone ktora teraz nabiera juz jesiennych barw podzielilam-wysilku kosztowalo to tyle jakby to bylyb miskanty. Mam nadzieje ze.zadarnia kiedys calosc.

Bukszpany przenioslam z innej rabaty gdzie bylo juz za ciasno.

Pomiedzy kulami i hakone rosna jeszcze fioletowe gladiatory.

Najgorsze z tej roboty-zdejmowanie kamieni....wrrrr

M zadowolony,ja tez a co Wy na to?

Ps wydmuszyca nie powiedziala jeszcze ostatniego slowa,klaczy bylo tyle ze na pewno cos przeoczylam.

nawigatorka 17:48, 07 paź 2015

malkul napisał(a)
Asiu kochana- 100 LAt w ogrodzie na leżaku

Hihi dobre.ale myslisz ze to mozliwe? Buziaki
inag 18:00, 07 paź 2015

nawigatorka napisał(a)

Oj widzialam juz takie cuda.ale powiedz mi jak to zrobic? To juz chyba wyzsza szkola jazdy.a z betonem musze sie przynajmniej w moich wnetrzach zahamowac bo mi bunkier wyjdzie

Ty się mnie pytasz jak to zrobić???! Ty? Przecież to nie ja z nas dwóch jestem fachurą od betonu!
Nie wiem... ale tak sobie kombinuję, że może nawet byłoby to możliwe... trzeba byłoby chyba mieć jakąś taką idealną formę, na dnie umieścić wybrany kawałek drewna a resztę zalać betonem w taki sposób aby nie dostał się on pod drewno i na jego boki. Jak beton zwiąże to bym to jeszcze zeszlifowała i zaimpregnowała. Jak myślisz - może to się udać?
malkul 18:28, 07 paź 2015

nawigatorka napisał(a)

Hihi dobre.ale myslisz ze to mozliwe? Buziaki

jak nie jak tak!
nawigatorka 18:29, 07 paź 2015

inag napisał(a)

Ty się mnie pytasz jak to zrobić???! Ty? Przecież to nie ja z nas dwóch jestem fachurą od betonu!
Nie wiem... ale tak sobie kombinuję, że może nawet byłoby to możliwe... trzeba byłoby chyba mieć jakąś taką idealną formę, na dnie umieścić wybrany kawałek drewna a resztę zalać betonem w taki sposób aby nie dostał się on pod drewno i na jego boki. Jak beton zwiąże to bym to jeszcze zeszlifowała i zaimpregnowała. Jak myślisz - może to się udać?

Jesli ktos robi takie rzeczy to misialoby sie udac.tylko te nozki musialyby miec zbrojenie i ono musialoby jeszcze byc zakotwione w drewnie. Moze kiedys to "rozkminie" na razie musze zakonczyc temat sciany-plyty schna
nawigatorka 18:31, 07 paź 2015

malkul napisał(a)

jak nie jak tak!

A opryski, ciecie,koszenie....zmiany. jakbym miala ogrod jak Twoj to bym nic nie zmieniala.

Dzieki za negatywna opinie o wydmuszycy-sklonilas mnie do jej eksmisji i dobrze.
waldek727 18:36, 07 paź 2015

inag napisał(a)
A myślałaś o czymś takim:
(Co prawda jest to drewno z aluminium ale może i z betonem coś wy dało się pokombinować???)
http://joemonster.org/link/pokaz/60141/Wood_casting_polaczenie_cieklego_aluminium_i_pnia_drzewa

Piękne to jest, ale w amatorskich warunkach nie do wykonania.
nawigatorka 18:38, 07 paź 2015

waldek727 napisał(a)

Piękne to jest, ale w amatorskich warunkach nie do wykonania.

A takie opinie motywuja mnie najbardziej
Ensata 18:51, 07 paź 2015

Mnie sie tam ten cis podoba
leon60 18:53, 07 paź 2015

100 LAT !