Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

nawigatorka 16:54, 08 paź 2015

Pieter ma pięć tylko cien zaklamuje obraz.
I teraz pytanie jak zmotywowac drzewo do wypuszczenia galezi w danym miejscuwiem ze jakos nacina sie pien,ale jak gdzie i kiedy? Bo brakuje mi jednego ramienia.
nawigatorka 16:54, 08 paź 2015

Konieczki napisał(a)
Ładnie masz

Oj dziekuje
nawigatorka 16:55, 08 paź 2015

I kulki betonowe przeturlalam na wczorajsza rabate

Kuba 17:00, 08 paź 2015

z kulami fajnie, ale do takiego efektu potrzeba wiele kul z moją jedną nie poszaleję
a nie myślałaś o żółtej hakone zamiast zielonej? nie lubisz żółtego czy coś pomieszałam?
nawigatorka 17:05, 08 paź 2015

Kuba napisał(a)
z kulami fajnie, ale do takiego efektu potrzeba wiele kul z moją jedną nie poszaleję
a nie myślałaś o żółtej hakone zamiast zielonej? nie lubisz żółtego czy coś pomieszałam?

Zoltego w czystej formie nie bardzo. Ta moja teraz już stracila kolor ale w lecie jecie jest limonkowa. Inna tu raczej nie przezyje bo to pelna patelnia.ta mooja to bezodmianowa i ona sobie radzi. Poszukam fotki z lata.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5397-typografia-ogrodu?page=231
babka 19:27, 08 paź 2015

Asiu Stu lat w zdrowiu życzę, spełnienia marzeń i realizacji kolejnych planów nie tylko tych ogrodowych
Loosiuu 19:38, 08 paź 2015

nawigatorka napisał(a)
Pieter ma pięć tylko cien zaklamuje obraz.
I teraz pytanie jak zmotywowac drzewo do wypuszczenia galezi w danym miejscuwiem ze jakos nacina sie pien,ale jak gdzie i kiedy? Bo brakuje mi jednego ramienia.

Nie wiem dokładnie jak się przeprowadza to nacięcie, chociaż słyszałem kiedyś o tej metodzie.
Łatwiejsze jest wyprowadzenie gałązki z piętra niżej. Widoczne jest tylko na początku, później jak się zagęści nie widać. W ten sposób się wyprowadza idealne piętra od małej sadzonki, ale można też uzupełniać "braki".
Chyba, że chcesz się bawić w nacinanie. Ewentualnie okulizacja w przyszłym roku latem, chociaż nie wiem czy pień nie będzie za gruby już. Znam tylko podstawy szczepienia
nawigatorka 19:50, 08 paź 2015

babka napisał(a)
Asiu Stu lat w zdrowiu życzę, spełnienia marzeń i realizacji kolejnych planów nie tylko tych ogrodowych

Bardzo Ci dziekuje choc juz zapomnialam o urodzinach to zyczenia, szczegolnie tak mile chetnie przyjme
nawigatorka 19:54, 08 paź 2015

Loosiuu napisał(a)

Nie wiem dokładnie jak się przeprowadza to nacięcie, chociaż słyszałem kiedyś o tej metodzie.
Łatwiejsze jest wyprowadzenie gałązki z piętra niżej. Widoczne jest tylko na początku, później jak się zagęści nie widać. W ten sposób się wyprowadza idealne piętra od małej sadzonki, ale można też uzupełniać "braki".
Chyba, że chcesz się bawić w nacinanie. Ewentualnie okulizacja w przyszłym roku latem, chociaż nie wiem czy pień nie będzie za gruby już. Znam tylko podstawy szczepienia

Bardzo Filipie dziekuje. Na to doginanie galezi z nizszego pietra bym nie wpadla.ale.to chyba ostateczna metoda.okulizacji w zyciu nie robilam ale jakby trzeba bylo to zawsze jest ten pierwszy raz licze jeszcze na.to.ze.grusza sama wypusci w tym miejscu pąk.juz wlasciwie to raz zrobila ale niestety zasechl.
ren133 20:30, 08 paź 2015

nawigatorka napisał(a)
I kulki betonowe przeturlalam na wczorajsza rabate

Dokładnie takich kulek potrzebuję do mojego ogrodu Suuuuper są