Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

nawigatorka 21:12, 15 kwi 2015

lindsay80 napisał(a)
wiedziałam, że chmura będzie extra i wcale się nie myliłam! Masz do tego dryg kobietko!

dziękuje. zawsze robiłam takie rzeczy do "szuflady" więc tym bardziej cieszą pochwały
Magda70 21:18, 15 kwi 2015

nawigatorka napisał(a)

juz mówiłam choroba niespokojnych rąk

Ta...ale do tego jeszcze trzeba mnieć troszkę zdolności

Sprytna ta chmurka Zazdraszczam zdolności...
leon60 21:19, 15 kwi 2015

z takiej chmury to nawet deszcz by mi nie przeszkadzał piękna!
nawigatorka 21:21, 15 kwi 2015

Nie samym szyciem żyję. Mięśnie po przekopywaniu terenu pod serby już dawno odpoczęły zatem dziś troszkę pokopałam znów - miejsce na rabatę kulek bukszpanowych+rozplenicy Hameln+białego rozchodnika+prawdopodobnie jeżówek zielonych i może białych. Rabata może nie powstanie od razu, ale chciałbym by bukszpany (a te już mam) trafiły na docelowe miejsce jak najszybciej. Jutro jak ja to nazywam "otrząchanie" i gotowe

Zaczęłam tez rozkręcać skrzynie warzywne - służyły 3 lata, wykonane zostały nie do końca poprawnie co wpłynęło na ich trwałość. Poza tym gospodarcza część jest w przebudowie i układ będzie zupełnie inny. Ziemia z nich (ok 80 taczek) zostanie rozesłanych dla wyrównania tereny w zakątku gospodarczym).

nawigatorka 21:23, 15 kwi 2015

Magda70 napisał(a)

Ta...ale do tego jeszcze trzeba mnieć troszkę zdolności

Sprytna ta chmurka Zazdraszczam zdolności...

Troszkę tylko Nie ma czego zazdrościć trzeba samami spróbować. Już wisi nad łóżkiem Córki
Koperta wypisana idę po nasionka
nawigatorka 21:24, 15 kwi 2015

leon60 napisał(a)
z takiej chmury to nawet deszcz by mi nie przeszkadzał piękna!

Mam nadzieję, że chmury zostaną w pokoju, a przegonie je z nieba
Deszcz "podlewa" córkę - większa urośnie
Magda70 21:27, 15 kwi 2015

nawigatorka napisał(a)

Troszkę tylko Nie ma czego zazdrościć trzeba samami spróbować. Już wisi nad łóżkiem Córki
Koperta wypisana idę po nasionka

Ja nigdy nie byłam zdolna manualnie...a do tego jakbyłam mała to moja mama dorabiala sobie szyciem na maszynie. I w ziązku z powyższym dopuszczała mnie do maszyny do szycia...co bym nic nie zepsuła

Ale za to swetry na maszynie robiłam...bo na drutach nie za bardzo mi wychodzilo

Super...będę siać werbenę...
Zielona 21:32, 15 kwi 2015

Chmurki, wianki i inne cuda podziwiam, bo też lubię dłubać. Nie lubię za to "otrząchania"... bo zawsze staram się zrobić to jak najdokładniej, a wtedy baaardzo wolno to idzie. Ostatnim patentem jest u mnie podrzucanie darni na kilka metrów go góry. Kiedy spada, połowa ziemi "otrzącha" się sama
lindsay80 21:33, 15 kwi 2015

kawał naprawdę ciężkiej pracy musiałaś mieć przy tych serbach to Ty jesteś taka babka do tańca i do różańca, z jednej strony robótki ręczne z drugiej ciężkie prace w ogrodzie.

A serbów też będziesz dokupować teraz?

Ja dziś obdzwoniłam 3 miejsca i już nie ma kopanych, a u nas dziury już czekają, muszę szybko coś wyszukać w dobrej cenie, bo potrzebuję aż 15
nawigatorka 21:37, 15 kwi 2015

Zielona napisał(a)
Ostatnim patentem jest u mnie podrzucanie darni na kilka metrów go góry. Kiedy spada, połowa ziemi "otrzącha" się sama

I spada na otrząchającą No czysta robota to to na pewno nie jest ale to mały fragment, źle nie będzie. Gdy robiłam to pod serby to nie dość, że było tam jakieś 100 m2 to jeszcze ziemia była bardzo zimna i mokra brr...