Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

nawigatorka 20:02, 16 kwi 2015

Ensata napisał(a)
Ale poducha, LOL, super jest

Dziekuje
nawigatorka 20:18, 16 kwi 2015

malkul napisał(a)
idzie ci to szycie pięknie.
Mam pytanko-jakiej grubości i gramatury miaalś filc na ten pojeknik na zabawki filcowy?

Grubosc ok 4 mm.gramatura nie znam.ale mogłby byc grubszy
Margo 21:01, 16 kwi 2015

Chmurka rewelacyjna, już sobie zapisalam w inspiracjach. Może uszyję moim dziewczynkom takie, byłyby zachwycone . Może zdążę nawet na urodziny młodszej, ma dokładnie za miesiąc. Choć jak znam swój zapał do szycia to nie zdążę , a niby z wykształcenia m.in. jestem krawcową... Hmm, stanowczo zamiast przy maszynie wolę w ziemi grzebać
nawigatorka 21:05, 16 kwi 2015

Margo napisał(a)
Chmurka rewelacyjna, już sobie zapisalam w inspiracjach. Może uszyję moim dziewczynkom takie, byłyby zachwycone . Może zdążę nawet na urodziny młodszej, ma dokładnie za miesiąc. Choć jak znam swój zapał do szycia to nie zdążę , a niby z wykształcenia m.in. jestem krawcową... Hmm, stanowczo zamiast przy maszynie wolę w ziemi grzebać

jeśli jesteś krawcową to dobrze ze moją oglądasz tylko z daleka
nawigatorka 21:33, 16 kwi 2015

Otrząchnęłam dziś co miałam i wypróbowałam metodę z nacinaniem korzeni i powiem, że nawet niezła szczególnie dla dużych kawałków darni i takiej ziemi, która mocno tkwi w korzeniach czyli takiej jak moja. jutro muszę trochę wyrównać i posadzić bukszpany.

Dziś dostrzegłam, że jednak wysiana trawa raczyła wzejść, na razie delikatnie ale mam nadzieję, że coś z tego jednak będzie.

Oby jutro forum już działało normalnie. A ja myślałam, że to tylko u mnie.
nawigatorka 17:09, 17 kwi 2015

Rozkręciłam dziś do końca warzywne skrzynie - będziemy przebudowywać zupełnie cześć gospodarczą - i wzięło mi sie na wspominki - zaczęłam przeglądac stare zdjęcie. I chciałam podzielić się nimi z Wami. A więc historia mojej pierwszej rabaty - warzywnika:

na początku były na jego miejscu resztki starego stawu - lęgowisko robactwa i śmieci...

Później wielkie zasypywanie ogromnym gruzem i ziemią...

Powstały skrzynie warzywne i pierwsze nasadzenia...

a dziś znów demolka i mam nadzieję początek lepszego...
nawigatorka 17:14, 17 kwi 2015

i jeszcze dla tych, którym brak motywacji kilka zdjęć: Pamiętacie moje Serby sadzone w tym roku - kiedyś na ich miejscu rósł czarny bez... kto karczował ten wie jaka z nim nierówna walka. Było wtedy tak...

i widoki całego "ogródka" trzeba było mieć wyobraźnię...

nawigatorka 17:16, 17 kwi 2015

i kto tu walczy z ugorem?

a pokaże wam jeszcze mojego sąsiada-fotka ubiegłoroczna - niestety nie jest jeszcze u nas tak zielono ale bocki są
nawigatorka 17:19, 17 kwi 2015

zakupiłam dziś w Janinie dwie hortki do donicy

niestety przyjrzałam się moim tulipkom z janiny Exotic i obawiam się, ze połowa to nie one. Przecie jeden gatunek nie może mieć tak różnhych pąków prawda...

Juzia 17:20, 17 kwi 2015

O rajuśku!