Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

lindsay80 11:55, 23 sty 2016

to trochę się naczytałam o tych drzewach, o świdośliwie słyszałam wcześniej tylko w konteście jej zdrowych owoców.
A ta magnolia Kobus mi się bardzo podoba, sama bym sobie sprawiła, ale dla mnie za wielka. A w ogóle jak można magnolii nie lubić, co ?
Ja sobie specjalnie jeżdżę wiosną w jedno magnoliowe miejsce posiedzieć chociaż wśród tych kwiatów.
Madzenka 11:58, 23 sty 2016

Asiu pokazesz te swoje hakone? Jak sie rozrastaja, jaki maja pokrój? Myślę ile ich posadzic i jak gęsto aby juz w tym roku był efekt.

A decyzje i tak podejmiesz sama, my Cie znamy, my tu gadu gady a Ty swoj gust i tak masz wyraźnie sprecyzowany i wiesz co Ci sie podoba. My i tak będziemy wzdychać do tej rabaty neizależnie od tego na ktore drzewo sie zdecydujesz

Ps. Odnosnie hakone odmianowych - moja stripe it rich po dwoch i trzech sezonach ciagle taka sama w paski, nie zmienia sie na zielona wiec nie wiem co Pan Trawka miał na mysli?
nawigatorka 12:47, 23 sty 2016

siakowa napisał(a)
A ja sobie tak pomyślałam po inspiracji marzeny choc to troche zmienia Twoj plan ale chyba bym tak ja zrobila na Twoim miejscu.... trzy drzewa....dwie magnolie i pod nimi łan molini czy innej...i jedna swidosliwa i pod nia kulkowisko...pokrojem w sezonie będzie tak samo a na wiosne tam gdzie brakuje zieleni Madzi magnolia ze swoimi kwiatami...obie kwitną na biało więc nie będzie musz Madzi a z daleka jak sama widzisz ich się nie da odróżnić

Powiem tak inny pas np w postaci kulek,czy polkul wchodzi w gra podoba mi sie.nawet zastanawialmbsie czy nie polaczyc dwoch pomyslow i w jednym pasie nie zrobic pola lawendowego,ktore chcialby M.
Ale drzewa musza byc jednorodne.
nawigatorka 12:48, 23 sty 2016

malkul napisał(a)
a ja bym zrobiła tylko pasy i wielopniówkę

a jesli kulee to juz inne takie jakby pólkule jak tu http://frustratedgardener.com/2014/05/21/chelsea-flower-show-2014-stars-of-the-show-the-telegraph-garden/

i fajnie właśnei tylko z bylinami wtedy

jak już robic i tworzyc to cos nowego na O. i porwac tłumy

Porwac tlymy.za duzo wymagasz ode mnie Gosiu
nawigatorka 12:49, 23 sty 2016

Madzenka napisał(a)
Asiu magnolie maja zachwycajace liscie latem. Czy Ty te rabate będziesz ogladac z bliska czy z daleka?
Magnolie daja spektakularny efekt wiosna a latem jaja piekne ciemnozielone liscie. Świdośliwy nie znam ale skoro polubił je Luciano to pewnie będa wkrótce szlagierem decyzje musisz podjąć sama jedno o drugie drzewo będzie piekne
Gdybys zadała pytanie co ja bym wybrała? Chyba magnolie

Raczej bede patrzec z dalek.to bedzie srodek i tyl ogrodu a tam trzeba "wyjsc" by byc blisko tych drzew
nawigatorka 12:50, 23 sty 2016

malkul napisał(a)
lub jak u mojego ukochanego Toma
http://www.tomstuartsmith.co.uk/projects/show-gardens/chelsea-2010

Oj musze powzdychac...
nawigatorka 12:51, 23 sty 2016

siakowa napisał(a)

Hmm a mi się wydawało ze najważniejsze żeby porwać siebie...

Kuke splaszczone są fajowe

Sawanna jest świetnym pomysłem...tylko tak sobie myślę.o całym ogrodzie Asi to nie M tam takiego totalnego minimalizmu...więc taka 100% sawanna może być ciut oderwana od reszty

Tylr ze reszta jest przed i z bokow domu a to tyly.poza tym nieswiadomie zauwazylam ze zaczynam upraszczec myslenie wiec pewnie bede szla w tym kierunku
nawigatorka 12:52, 23 sty 2016

malkul napisał(a)
magnolia chyba jest zawsze piekna liście pąki konary pokrój

Asiu- ja wiem co wybierzesz
tak jak wiedziałam na 100% że leonek wybierze graba

My tu dyskutujemy a trzeba M zapytac tylko czuje ze on wybierze inaczej niz ja

To co wybiorę?
nawigatorka 12:53, 23 sty 2016

Kasya napisał(a)

ja nie lubie dylematów, wybieram jedno i drugie
ale moze juz nie bede się tu obnosic ze swoim słabym charakterem

Ale dylemetyvocza podejmowac odpowiedzialne decyje.to dobra szkola.a ile mozna sie nauczyc przy okazji
nawigatorka 12:53, 23 sty 2016

lindsay80 napisał(a)
to trochę się naczytałam o tych drzewach, o świdośliwie słyszałam wcześniej tylko w konteście jej zdrowych owoców.
A ta magnolia Kobus mi się bardzo podoba, sama bym sobie sprawiła, ale dla mnie za wielka. A w ogóle jak można magnolii nie lubić, co ?
Ja sobie specjalnie jeżdżę wiosną w jedno magnoliowe miejsce posiedzieć chociaż wśród tych kwiatów.

Mozna nie lubic.zapytaj Oli