Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

nawigatorka 12:54, 23 sty 2016

Madzenka napisał(a)
Asiu pokazesz te swoje hakone? Jak sie rozrastaja, jaki maja pokrój? Myślę ile ich posadzic i jak gęsto aby juz w tym roku był efekt.

A decyzje i tak podejmiesz sama, my Cie znamy, my tu gadu gady a Ty swoj gust i tak masz wyraźnie sprecyzowany i wiesz co Ci sie podoba. My i tak będziemy wzdychać do tej rabaty neizależnie od tego na ktore drzewo sie zdecydujesz

Ps. Odnosnie hakone odmianowych - moja stripe it rich po dwoch i trzech sezonach ciagle taka sama w paski, nie zmienia sie na zielona wiec nie wiem co Pan Trawka miał na mysli?

Ogarne sie i wstawie foty i odpowiem
leon60 14:17, 23 sty 2016

nawigatorka napisał(a)

Porwac tlymy.za duzo wymagasz ode mnie Gosiu

myślę, że to wykonalne
nawigatorka 14:34, 23 sty 2016

leon60 napisał(a)

myślę, że to wykonalne

BUZIAKI
nawigatorka 14:41, 23 sty 2016

Madzenka napisał(a)
Asiu pokazesz te swoje hakone? Jak sie rozrastaja, jaki maja pokrój? Myślę ile ich posadzic i jak gęsto aby juz w tym roku był efekt.

A decyzje i tak podejmiesz sama, my Cie znamy, my tu gadu gady a Ty swoj gust i tak masz wyraźnie sprecyzowany i wiesz co Ci sie podoba. My i tak będziemy wzdychać do tej rabaty neizależnie od tego na ktore drzewo sie zdecydujesz

Ps. Odnosnie hakone odmianowych - moja stripe it rich po dwoch i trzech sezonach ciagle taka sama w paski, nie zmienia sie na zielona wiec nie wiem co Pan Trawka miał na mysli?

Marzeno moje hakone to siewki osobników odmianowych. to znaczy pozyskane z siewu nie z podziału. dlatego utraciły "rodzinne" cechy.
tak wyglądaja wiosną po ścięciu

a tak w sezonie - to te same zadzonki

jesienia zasypcha
nawigatorka 14:53, 23 sty 2016

mam za chwile gości wieć zostawiam na szybko rysunek mojej działk by lepiej się odnaleźć, pewnie jeszcze się kiedys przyda - południe jest na dole, północ tam gdzie podjazd. zaznaczyłam żywopłoty, rabaty istniejące i planowane, nie rysowałam frontu bo tam za ciasno na taki rysunek. Zółte pasy (wyszły mi cztery -to te z trawami (molinią) białe koła to wybierane drzewo. Kształt rozmieszczenie jest na razie oriętacujne. Pasy może będą miały jakieś przejścia. tego jeszcze nie wiem.między domkiem ogrodnika a pergolą i między pasami - trawnik.

nawigatorka 14:56, 23 sty 2016

Mysle tez nad przeciagnieciem jednego pasa z trawami (moze wraz z drzewem) na druga strone traktu
leon60 15:03, 23 sty 2016

nawigatorka napisał(a)
Mysle tez nad przeciagnieciem jednego pasa z trawami (moze wraz z drzewem) na druga strone traktu

koniecznie w ogóle to miałam cały czas wyobrażenie, że one będą się tak przechodziły
nawigatorka 15:10, 23 sty 2016

leon60 napisał(a)

koniecznie w ogóle to miałam cały czas wyobrażenie, że one będą się tak przechodziły

Fajnie ze tez tak myslisz zaraz poprawie
lindsay80 15:20, 23 sty 2016

to ja już się pogubiłam... nie miało być 2 pasów 4x25 i 2 drzew?
A czemu one w poprzek a nie wzdłuż, chyba fajniej by to wyglądało z tarasu, w takim układzie na pewno na jakiejś wysokości zleje się to w jedno poletko trawiaste... a może o to chodzi?
Co będzie między tymi pasami, trawa, kamyk?
Sebek 15:22, 23 sty 2016

leon60 napisał(a)

O to Ci chodziło? Bo myślałem, że będzie mniej więcej tak
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/0d/ed/4e/0ded4e5eab03cbd1a70693602f25acb7.jpg