Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015 » Edycja postu

Ogród Małej Mi - sezon 2015

Mala_Mi 21:32, 14 maj 2015

Pszczelarnia napisał(a)
A moją Eskimo kupioną na jesieni, już na przedwiośniu nornice zdążyły zjeść "na ołówek".
Ale kupię następną, nie odpuszczę.

Łajzy wstrętne Taką ślicznotę

Mala_Mi 21:38, 14 maj 2015

Madzenka napisał(a)
ICe Dance roku Anno domini 2015 !!!!
Macham

Stoi moja bidula nie wkopana, ale pada deszcz, może przeżyje..

I chyba ostatnie foto tulipanów tej wiosny.

Pamajo 21:41, 14 maj 2015

Mala_Mi napisał(a)

Stoi moja bidula nie wkopana, ale pada deszcz, może przeżyje..

I chyba ostatnie foto tulipanów tej wiosny.

Aniu na ile części podzieliłaś tego wielkoluda?
Mala_Mi 21:45, 14 maj 2015

Hogata napisał(a)

Co masz posadzone w towarzystwie tej kaliny?
Widzę rh i chyba trzmielinę.

Karola prawie, prawie..

odrosty jarząba, jakiś świerczek na prawo, poniżej dąbrówka rozłogowa kwitnie, na lewo nisko wrzośce? zgaduję

Od lewej kulki buksikowe podsadzone trzmieliną, po prawej RH Helsinki University, a dołem żółty krzew to berberys jakiś , borówka brusznica, dąbrówka i zielonkawe to cis. I drzewo jarzębina.
lojalna_ 21:49, 14 maj 2015

Pogapiłam sie zmykam
Mala_Mi 21:56, 14 maj 2015

Pamajo napisał(a)

Aniu na ile części podzieliłaś tego wielkoluda?

Jeszcze nie dzielony, jak wykopałam i rzuciłam pod drzewkiem we wtorek to tak stoi do dziś.. nawet nie wiem czy żyje bo jeszcze do niego nie zaglądałam.. nie było kiedy

Tego poprzedniego potfora to podzieliłam na .. dużo.. w ogrodzie mam 10 sadzonek bo nie było już komu upchnąć, wciskałam każdemu, kto chciał i kto nie chciał, do każdej paczki, dla każdego gościa, na spotkaniu u Alinki... wyszło ze 100 sadzonek

To jakieś stare foto z marca.. tu te co nikt nie chciał i po Wojsławicach posadziłam u siebie Brzydkie wrzosy już wyciepane i tam pójdą te sadzonki z potffora..

Inspiracja w Wojsławic.. zakochałam się w tym widoku.. i będę mieć mikro podobnie

Mala_Mi 22:03, 14 maj 2015

Krys napisał(a)
Sorry ,pozdrawiam

Wszytko OK. Czasami ma się zły dzień ... nikt nie siedzi w drugim człowieku i nie wie wszystkiego.. i cholera ze mnie wyłazi

Czekam na opowieści z wojaży

Rubensik Bawarkowy ma kilka kwiatków.. i słuszną wysokość

Mala_Mi 22:07, 14 maj 2015

MirellaB napisał(a)

O matko teraz to się przestraszyłam. Posadziłam 8 szt. przy hortensjach ogrodowych na mojej sentymentalnej hortensjowej rabacie. Ja nie wiem jak mi takie coś urośnie i wlezie w korzenie hortek to mi wszystkie padną

Nawigatorka ma rację. Ona idzie rozłogami, ale w sposób bardzo uporządkowany... po prostu rozrasta się, ale tak, że daje się kontrolować. A to co puści na boki to po prostu wyrwiesz i masz gotowe sadzonki
Moja po prostu rosła sobie samopas. I po mimo 5 lat bez kontroli dała się ładnie wykopać cała.
Wszystkie trawy wymagają odmładzania co jakiś czas. Hortensja da radę nawet jak jej wlezie Mi wlazła w barbulę i sobie razem rosły bez kłótni Nawet trochę specjalnie zostawiłam, niech znów urośnie
Tiarelki i fiołki też rosną sobie jak chcą. służą za wypełniacz i mata anty chwastowa
barbara_kraj... 22:12, 14 maj 2015

Mala_Mi napisał(a)

A druga to miała być Watanabe.. ale są wątpliwości.. bo moja nie powtarza.. ktoś mi podał nawet c oto może być ,a ja pupa wołowa nie zapisałam Ślicznie się przebarwia na jesień

Właściwie nie pachną.

A nie jest to czasem Kalina pagodowa 'St Keverne' Viburnum plicatum ?

http://www.futuregardens.pl/kalina-pagodowa-st-keverne.html
Pamajo 22:12, 14 maj 2015

Mala_Mi napisał(a)

Jeszcze nie dzielony, jak wykopałam i rzuciłam pod drzewkiem we wtorek to tak stoi do dziś.. nawet nie wiem czy żyje bo jeszcze do niego nie zaglądałam.. nie było kiedy

Tego poprzedniego potfora to podzieliłam na .. dużo.. w ogrodzie mam 10 sadzonek bo nie było już komu upchnąć, wciskałam każdemu, kto chciał i kto nie chciał, do każdej paczki, dla każdego gościa, na spotkaniu u Alinki... wyszło ze 100 sadzonek

To jakieś stare foto z marca.. tu te co nikt nie chciał i po Wojsławicach posadziłam u siebie Brzydkie wrzosy już wyciepane i tam pójdą te sadzonki z potffora..

Inspiracja w Wojsławic.. zakochałam się w tym widoku.. i będę mieć mikro podobnie

I będzie następna czarodziejska alejka jak ta Konstancji