Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015 » Edycja postu

Ogród Małej Mi - sezon 2015

Mala_Mi 18:26, 24 maj 2015

nicol21 napisał(a)
Trochę nadrobiłam, a trochę zostawiam na później. Widoki oszałamiające, a ślimory niefajne, wkurzające jest że tyle pracy się wkłada a takie toto się przyślimaczy i zeżre.

Azalie, rh, hosty - no cudeńka pokazujesz!

Dziękuję
Kolejna rabata pod wpływem Bogdzi
Rh i azalie mogę pokazywać i oglądać na okrągło

Mala_Mi 18:29, 24 maj 2015

Edyta10 napisał(a)
Aniu azalie i RH piękne, tyle kolorów a hosty to po prostu ubóstwiam

Hosty można tylko ubóstwiać..

Mala_Mi 18:32, 24 maj 2015

Gocha napisał(a)
O kurcze Aniu toż to istna plaga.. Współczuję. To ja się tylko zastanawiam jak Ty znajdujesz w sobie jezszcze chęć do robienia czegokolwiek w ogrodzie przy takiej ilości ślizgaczy, przecież one potrafią wszystko zniszczyć. Ja u siebie widzę te z domkami ale kilka sztuk zobaczyłam również takich jak u Ciebie i zaczyna mnie to przerażać. Aniu mimo tych paskudztw masz cudowny ogród- kobieto kiedy Ty się z tym wszystkim wyrabiasz. Wprawdzie mówisz że się nie wyrabiasz i pewnie tak jest ale tego przynajmniej na zdjęciach nie widać. Pozdrawiam gorąco

Nie wyrabiam się, ale zapycham w każdej wolnej chwili.. samo się nei zrobi..
Ślizgacze robią pustki..

Widoczek i uciekam....

Luki 19:20, 24 maj 2015

Aniu cały czas podglądam, rodki mogę podziwiać i dwa razy dziennie nie ważne jak duże, ważne, że pięknie kwitną i nawet moje maleństwa po odwiedzinach u Bogdzi nadal mnie cieszą
Hosty podziwiam za każdym razem i kilka odmian sobie zapisałem bo szczególnie mnie urzekły.
Co do tych ślimorów to brak mi słów strasznie Ci współczuję i niestety nie znam żadnych magicznych sposobów, mogę jedynie życzyć wytrwałości i wygranie już nie walki, a poważnej wojny z tymi paskudami. U mnie w znacznej przewadze te z włąsnym lokum na plecach, a potrafię po deszczu zebrać ich czasem i 2 setki, ale co to jest w porównaniu z tym co u Ciebie.
Madzenka 19:48, 24 maj 2015

Zazdroszczę Muminkowi Babci i zjeżdzalni z basenem

Piekne te Twoje rh i azalie.
Ty masz ślimaki a mi leszczynę zaatakowały tarczniki.... Caluteńka 2,5 metrowa leszczyna tym świństwem oblepiona... Je tego nie ruszę bo sie brzydzę.... M postanowił z osobistej leszczyny recznie ściągać.....
lojalna_ 19:51, 24 maj 2015

Niezły wypas

alinak 21:39, 24 maj 2015

Ania cudowne rabaty . rodonki cudeńka ,fajnie skomponowałaś.
ślimaki u mnie koronkuja po kolei ,ale walkę wygrywam , ziemia oślimaczona , więc wiem że wygrywam .
brunery w koronkach , dzielżany , jeżówki ..no szok .nie wiem co za cud że sałata rośnie i warzywniak wolny może kostka pod wiklinowym płotkiem pomaga .

alinak 21:39, 24 maj 2015

dubelek siem zrobił ,więc jeszcze powiem że hosty mamy identyczne ,z tego co widzę .
piękne .

yolka 21:42, 24 maj 2015

Mala_Mi napisał(a)

Dziś świństwo z filtrów oczka wyciągałam.. ...

Gęba w największym zbliżeniu, ale nie powiem, że największa.. same laseczki u Bogdzi były

Dzięki Bodzi rh i azalie mam ja.. uratowała to co miałam i mogłam dosadzić więcej.. i teraz nie to co Bogdzi Królestwo, ale namiastkę mam i ja.. i jak cieszy

W te i we w te i w szczególe Deszcz położył krzaki, ale i tak cieszą
Wiem, wiem.. pokazywałam już.. i mam ochotę pokazywać codziennie.

Powiem teraz Twojemu ogrodowi komplement, przez długą chwilę myslałam, że jestem u Bogdzi, ale pergola po prawej na pierwzej focie uświadomiła mi gdzie jestem. Myslę, że będziesz mieć królestwo rododendronowe, podobają mi sie bardzo i zdrowo wygladają, oby tylko świństwu nie zasmakowały
Welka 22:48, 24 maj 2015

Wykorzystałam Twój sposób i przechowywałam zima werbenę w garażu, już kwitnie

Ogród masz cudny, ślimory okropne. Buziaki