Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015 » Edycja postu

Ogród Małej Mi - sezon 2015

Mala_Mi 00:21, 25 maj 2015

Luki napisał(a)
Aniu cały czas podglądam, rodki mogę podziwiać i dwa razy dziennie nie ważne jak duże, ważne, że pięknie kwitną i nawet moje maleństwa po odwiedzinach u Bogdzi nadal mnie cieszą
Hosty podziwiam za każdym razem i kilka odmian sobie zapisałem bo szczególnie mnie urzekły.
Co do tych ślimorów to brak mi słów strasznie Ci współczuję i niestety nie znam żadnych magicznych sposobów, mogę jedynie życzyć wytrwałości i wygranie już nie walki, a poważnej wojny z tymi paskudami. U mnie w znacznej przewadze te z włąsnym lokum na plecach, a potrafię po deszczu zebrać ich czasem i 2 setki, ale co to jest w porównaniu z tym co u Ciebie.

Zazdroszczę Ci spotkania u Bogdzi. Ja niestety (albo na szczęście) musiałam pracować.... ale posiedziałam trochę z Muminkiem.. tak na pociechę
Ale wygrał kandydat na Prezydenta co mi obiecał lepsze życie i teraz będę na pewno mogła pracować 8 godzin, 5 dni w tygodniu i żyć przyzwoicie jak człowiek Będzie czas na ogród
A teraz lecę popolować na ślimaczki.. i do spania, budzik dzwoni rano nieubłaganie

Mala_Mi 00:24, 25 maj 2015

Madzenka napisał(a)
Zazdroszczę Muminkowi Babci i zjeżdząlni z basenem

Piekne te Twoje rh i azalie.
Ty masz ślimaki a mi leszczynę zaatakowały tarczniki.... Caluteńka 2,5 metrowa leszczyna tym świństwem oblepiona... Je tego nie ruszę bo sie brzydzę.... M postanowił z osobistej leszczyny recznie ściągać.....

Jak nie urok to przemarsz wojsk.. na szczęście jeszcze RH i azalii mi nie jedzą .. zostawiły menu opuchlakom

I zeszłoroczne RH.. też kwitną

I te sprzed 3 lat

Mala_Mi 00:26, 25 maj 2015

lojalna_ napisał(a)
Niezły wypas

Gorzej, bo wypasowi robi się ciasno na rabacie
Reanimowany RH dostaje fory z łagodną zimą na pozbieranie się.

Na bogato

Mala_Mi 00:37, 25 maj 2015

alinak napisał(a)
Ania cudowne rabaty . rodonki cudeńka ,fajnie skomponowałaś.
ślimaki u mnie koronkuja po kolei ,ale walkę wygrywam , ziemia oślimaczona , więc wiem że wygrywam .
brunery w koronkach , dzielżany , jeżówki ..no szok .nie wiem co za cud że sałata rośnie i warzywniak wolny może kostka pod wiklinowym płotkiem pomaga .

Cud z sałatą, moje wysokogórskie ślimory, wejdą wszędzie, w dodatku w wodzie też żyją i maja się dobrze To się nazywa adaptacja do warunków .. ale zapowiadają już mniej opadów.. suplement leży i czeka. Teraz szkoda sypać bo deszcz i tak zmyje.

Pamiętam o tym

A w sobotę kupiłam takiego dziwoląga .. Athyrium wietlica samicza 'Dre's Dagger'

I dwie nowe piwonie Angel Cheeks (z pąkami) i Itoh Yellow Crown (3 pędy ma ).. nie wiem gdzie posadzę.. ale martwić się będę jak będę sadzić

Mala_Mi 00:39, 25 maj 2015

yolka napisał(a)

To wielki komplement, że mam namiastkę Bogdzi Ale byłam u Bogdzi trzy razy i niestety u mnie tylko namiastka Która bardzo cieszy

Mala_Mi 00:42, 25 maj 2015

Welka napisał(a)
Wykorzystałam Twój sposób i przechowywałam zima werbenę w garażu, już kwitnie

Ogród masz cudny, ślimory okropne. Buziaki

Moje też już kwitną, ale foto brak ...

Za to mam takie kwiatki
Dobranoc

Madzenka 06:57, 25 maj 2015

Orliki czad!!! Wszystko u Ciebie rosnie jak na drożdżach. Wcale nie widac po ogrodzie, ze tak bardzo zapracowana jestes.

Ps. Mi obiecał nowy prezydent wcześniejsza emeryturę.....
agata19762 09:41, 25 maj 2015

Ania u Ciebie chyba mniej deszczu było, bo trawnik masz skoszony, u mnie dzisiaj znowu pada i mokro jest strasznie
azalie są cudowne !!! nowy dziwoląg fajnie wygląda

miłego dnia
makkasia 09:56, 25 maj 2015

nacieszyłam oczy i poklęłam na ślimory ...no co za diabelne stworzenia !!!
Jestem w szoku ile jest tego dziadostwa trzymam kciuki coby przestało padać bo granulki mus wysypać. RH i azalie powalają
Zamiana salonu w plac zabaw robi wrażenie
jankosia 10:28, 25 maj 2015

To białe na przedostatnim zdjęciu to już ostróżki?
Ania, ja tych ślimorów ci współczuję. Pierwszy raz widziałam jednego takiego na żywo u Bożenki, naprawdę pierwszy raz w życiu. Mam mnóstwo innego dziadostwa ale to jest po prostu obrzydliwe...
Pochwalę ci się: pierwszy raz w życiu ubiłam kreta Sam wypowiedział mi wojnę Nowa pułapka i po czterech czy pięciu dniach się udało. Smutny był to widok, ale rył mi dzień w dzień jedną rabatę. Teraz poluję na innego

Dzięki za zaproszenie. Byłoby super zobaczyć twój ogród na żywo - tym bardziej że ja też bylinowa jestem Tyle tylko że ty totalnie nieczasowa jesteś więc nie ma sensu żebyś jeszcze gości ściągała. Jak będziesz miała więcej wolnego czasu to wtedy nie damy prosić Tak se odpowiadam w imieniu Łodzi ale myślę że dziewczyny myślą podobnie.