Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu » Edycja postu

Wszystkiego po trochu

mirkaka 06:30, 10 mar 2026

TAR napisał(a)
U mnie dzis zakwitly "ukradzione" przebisniegi. A te co kupilam wczesniej to zaginely w akcji. Nie ma ich.

Rannikow nie mam. Komu moge "ukrasc"?

Póki co mam maleńkie siewki, jak będziesz cierpliwa to za dwa trzy lata możesz mnie
mirkaka 06:32, 10 mar 2026

Wafel napisał(a)
Mirko, wiosennie się u ciebie zrobiło Bardzo dużo pączków ma ten fioletowy ciemiernik, będzie pięknie kwitł. Zdjęłam pleśń z trawnika miotłą, przegrabiłam delikatnie i pleśni nie ma. Jutro wejdę na osiedlową ogarnąć suchelce.

Ciemiernik bordowy
Wczoraj wznowiliśmy spacery po osiedlu, to może i do Twojej rabaty dotrzemy
Wafel 07:02, 10 mar 2026

No tak bordowy Nie ma co oglądać póki co ale możecie mnie zastać na kolanach przy ziemi
Rumianka 10:29, 11 mar 2026

Ja się tak nie bawię... foch...u Ciebie juz widać kwiatuszki, a u mnie w cienistych miejscach lodowacizna..., a dzieli nas rzut beretem...
Ewa777 12:10, 11 mar 2026

mirkaka napisał(a)

Sporo już porobiłam ale dziś pauza dziś okna ogarniam, mam jeszcze Ewa dużo roboty, mój ogród spory, trawnik masakra, nie wiem czy będę pryskać, może tylko zagrabię
tak wygląda

U mnie trawnik wyglądał tak samo. Na razie wygrabiłam go zwykłymi grabiami i już jest lepiej. Jak zacznie trawa rosnąć, zrobimy wertykulację.
TAR 14:55, 11 mar 2026

U mnie nadal tak wyglada, poza tym polowa tonie w blocie. Musze poczekac az wyschnie. Dopiero co lodu sie pozbylam.

Za to przebisniegi szaleja. Wyzzly tez inne cebulkowe. Czeka mnie jeszcze taniec z grabiami na rabatach.
Alija 20:53, 12 mar 2026

Obłędne masz te przebiśniegi, bardzo mi się podobają, ja mam dwie większe kępy i parę takich pojedynczych, mam nadzieję, że się rozrosną.
Ranniki też śliczne, bardzo cieszą te pierwsze wiosenne kwiaty.
mirkaka 08:00, 13 mar 2026

Rumianka napisał(a)
Ja się tak nie bawię... foch...u Ciebie juz widać kwiatuszki, a u mnie w cienistych miejscach lodowacizna..., a dzieli nas rzut beretem...

U mnie dopiero wczoraj stopił się śnieg w cienistych rabatach, kompost jeszcze zamarznięty na kość
mirkaka 08:02, 13 mar 2026

Ewa777 napisał(a)

U mnie trawnik wyglądał tak samo. Na razie wygrabiłam go zwykłymi grabiami i już jest lepiej. Jak zacznie trawa rosnąć, zrobimy wertykulację.

Próbowałam wczoraj grabić, to robota dla kopciuszka, za dużo mam trawnika, nie mam siły tego robić ale może po trochu codziennie?
mirkaka 08:03, 13 mar 2026

TAR napisał(a)
U mnie nadal tak wyglada, poza tym polowa tonie w blocie. Musze poczekac az wyschnie. Dopiero co lodu sie pozbylam.

Za to przebisniegi szaleja. Wyzzly tez inne cebulkowe. Czeka mnie jeszcze taniec z grabiami na rabatach.

Jak nas wszystkich