Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu » Edycja postu

Wszystkiego po trochu

mirkaka 10:26, 13 cze 2016

Anusia napisał(a)
My też nie daliśmy rady zrobić za wieke w ogrodzie. Skupiliśmy się na innych pracach w domu, które należało skończyć. Piękne widoczki, pozdrawiam

O widzę nowe zdjęcie U nas też sprawy rodzinne zdominowały niedzielę.
mirkaka 10:29, 13 cze 2016

Margo napisał(a)
Pięknie i kolorowo
A krzewuszka dosłownie oblepiona kwiatami i ten jej kolor.
Pamiętasz Mirko jaka to odmiana ?

Gosiu, krzewuszka już wiekowa Gdy ją kupowałam to w ogóle nie myślałam o nazwach, nie to co teraz Ale krzewuszka chyba łatwo się rozmnaża, można spróbować ją ukorzenić gdybyś chciała
Joku 12:17, 13 cze 2016

Ależ widoki, dech zapierające. Nawet z tym nieskoszonym trawnikiem (gdybyś nie napisała to nie zwróciłabym uwagi). Pokazujesz chyba jakieś nowe zakątki. Piękne tak samo jak poprzednie. Ja mam jeszcze w oczach widok czerwono kwitnącej krzewuszki skomponowanej z czerwono kwitnąca różą w ogrodzie mojej siostry.
frezja 14:38, 13 cze 2016

mirkaka napisał(a)

Gosiu, krzewuszka już wiekowa Gdy ją kupowałam to w ogóle nie myślałam o nazwach, nie to co teraz Ale krzewuszka chyba łatwo się rozmnaża, można spróbować ją ukorzenić gdybyś chciała

Bardzo łatwo.. patyk do ziemi i tyle. Czy Ty ją tniesz ??
LyraBea 15:14, 13 cze 2016

BAjkowo masz. Co rusz pokazujesz ogród z takiej perspektywy, że mam wrażenie, że tu jeszcze nie byłam. Tyle kwiecia i takie urozmaicenie. Piękny, tajemniczy ogród.
mirkaka napisał(a)

Mirko...A możesz tak dwa patyczki krzewuszki do ziemi? Jeden przy okazji dla mnie?

Pozdrawiam z mocno zachmurzonej Redy. U mnie pada, ale tak byle jak, więc nie mam czym się jarać. Czekam na porządny deszcz.
Flower1 20:05, 13 cze 2016

mirkaka napisał(a)
Witajcie, w weekend nie udało nam się skosić trawy więc na zdjęciach będzie wyglądać trochę poczochrana

Charles z Augustą

kolkwicja chińska

krzewuszka

biała Lykkefund żólta NN

taras

No to ja tez sobie powzdycham ,ścieżka super wyglada.Fajnie ze jest gdzie usiasc i podziwiać Mirka ile lat maja Twoje róze ,pytam bo wszystkie takie spore sie wydają, dużo masz róz?
mirkaka 07:38, 14 cze 2016

Joku napisał(a)
Ależ widoki, dech zapierające. Nawet z tym nieskoszonym trawnikiem (gdybyś nie napisała to nie zwróciłabym uwagi). Pokazujesz chyba jakieś nowe zakątki. Piękne tak samo jak poprzednie. Ja mam jeszcze w oczach widok czerwono kwitnącej krzewuszki skomponowanej z czerwono kwitnąca różą w ogrodzie mojej siostry.

Trochę pokazuję nowe zakątki bo już tak się nie wstydzę tej drewutni, jak ją trochę Lykkefund przysłoniła. Poza tym porobiłam tam nowe nasadzenia, pod wpływem forum oczywiście
Czerwona krzewuszka z różami o tej samej barwie może wyglądać obłędnie, nawet nie pomyślałam, że można tak połączyć. Moja krzewuszka ma odcień trochę malinowy nie czysto czerwony.
mirkaka 07:52, 14 cze 2016

Beatko oczywiście że mogę powsadzać dla Ciebie patyczki krzewuszki, mogę porobić jeszcze inne sadzonki tylko napisz co byś chciała, to żadna fatyga. Mogę spróbować ukorzenić budleję, jaśmin o żółtych liściach, hortensję ogrodówkę która w zimie nie przemarza Rh, azalie, itp. Próbować zawsze można a co z tego wyjdzie, zobaczymy

Madziu niektóre róże mam już wiekowe jak np Princess Margaret Crown, czy Chopin, inne są młodsze ale o wielkości krzaka decyduje również jak przetrwają zimę. Mój Chopin np w tym roku przemarzł całkowicie i myślałam że już po nim,odbił ale wygląda marnie jakby miał jakieś dwa trzy lata.
Róż mam 56, tyle naliczyłam ale w niektórych dołach wsadziłam po dwie sadzonki bo były bardzo marne, i wtedy gdybym je policzyła to by wyszło ciut więcej
Ewa777 08:28, 14 cze 2016

Mirka miałabym pięknie skoszony trawnik. Ale ja przyjechałam Mąż już szedł z kosiarką, ale nie kosił, żeby nam nie przeszkadzać w rozmowie
Mirko, nie masz co się wstydzić drewutni. Bardzo jest pomysłowa, praktyczna i ładna A teraz jest jeszcze pergolą dla róży
Dorota123 08:57, 14 cze 2016

Róża AUSfather, jak brzmi jej druga nazwa? nie mogę znaleźć. Cy to będzie Charles Austin? Poprosiłabym o potwierdzenie u mnie, żeby mi nazwa nie umknęła.

Pooglądałam Twoje róże, są piękne, ja nie mam doświadczenia z różami , czy Ty tą różę mocno przycinasz, ja swoją tylko lekko skorygowałam wiosną.