Ja mam taras z egzotycznego. Szkoda mi było na oczko, bo też będzie do wywalenia jednak. Tylko tarasu nie rób z kompozytu, bo nagrzewa się niemiłosiernie i ciężko na bosaka po nim chodzić. Ja robisz duże oczko, to musisz przewidzieć komorę na filtr
wkurzają mnei te twoje kiepskiej jakości zdjecia, wyrywam se włosy z głowy jak się w nie wpatruję.
chyab poślę moejgo ema z lepszym aparatem to mi zdjecia pozyka
Tak, tylko w dołku mam 1,80 to dołek własnie do zimowania i miejsce na pompę, która powinna byc w najgłębszym miejscu. Jak masz półki, to mozesz miec rosliny wodne. Bez półek tez, bo wtedy wieszasz takie koszyki, ale to dla mnie za duzo zachodu. Plus lilie, by kwitły na początku kładziesz płytko=ciepła woda. Przestawiasz głębiej w następnym roku. Dla mnie oczko z półkami jest ciekawsze, plus ma lepsze warunki dla roślin, ryb itd.
Deski są na legarach, legary przywiercone do bloczków betonowych. Folia ma chyba 2 mm, minimum, to 1,5. Im grubsza tym lepiej, ale nie za gruba, bo ciezko się układa.
Układałabym z bloczków półki. Irysy można sadzić na głebokosci 30 cm i taka powinna być jedna półka. Lilie masz od 50 cm głębokosci, fajne, miniaturowe odmiany. A jak masz w ogole płytko, to możesz szaleć z turzycami, Calią, roślinami bagiennymi
NAJWAZNIEJSZE, półki robisz tez ze wzgledów bezpieczenstwa jak masz dzieci. Nie wpadaja od razu na 1,80 cm tylko moczą tyłek płytko.
u mnie ma byc początkowo basen rozważam tylko opcję na pózniej jak się znudzi
baseny wykładają folią 0,7 i to podobno wystarcza na ponad 15 lat a potem jak cos to mozna naprawiac