Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

Makusia 23:05, 16 maj 2017

Iwi czy Ty masz grill murowany? Czy ja dobrze patrzę? Czy to możliwe, żem go wcześniej nie widziała?
iwka 10:40, 17 maj 2017

Makusia napisał(a)
Iwi czy Ty masz grill murowany? Czy ja dobrze patrzę? Czy to możliwe, żem go wcześniej nie widziała?
tak, małżonek dawno temu wymurował takiego cudaka kiedyś co roku był używany i bardzo dobrze się sprawował od dwóch lat stoi nie odpalany
iwka 10:53, 17 maj 2017

sprawdziłam wczoraj tuje i nic na gałązkach nie widzę złego, oprócz tego że kilka tych rozlazłych ma lekko żółtawy kolor na czubku.

Sadzone były rok temu wiosną z doniczek, nie były kopane, miały ładnie korzenie. Jeżeli chodzi o podlewanie to tam jest taki dołek i po deszczach zawsze mokro, dlatego wydawało mi się ze wilgoci mają dość. Sadząc zwracałam uwagę aby nie za głęboko, jesienią podsypałam kilkoma taczkami kompostu, żeby trochę podnieść rabatę, może za dużo.

a możliwe jest zalanie? one teraz już mniej, ale do końca kwietnia to w błocie normalnie stały.
lindsay80 10:53, 17 maj 2017

Iwonka, widzę, że Ty też napad jesienią na Biedry zrobiłaś

Piękne są te Dollsy i P.P - prawda?
iwka 10:55, 17 maj 2017

lindsay80 napisał(a)
Iwonka, widzę, że Ty też napad jesienią na Biedry zrobiłaś

Piękne są te Dollsy i P.P - prawda?
haha no ja nie mogłam rano przed pracą minąć biedry, żeby nic nie kupić a później po pracy zawsze coś musiałam jeszcze dobrać
Kawa 10:56, 17 maj 2017

Iwonka no nie wiem co z tymi twoimi tujami

ale mimo tego ze korzenie ładne itp to są rozlazłe a chyba takie nie powinny być szmaragdy
iwka 11:00, 17 maj 2017

Kawa napisał(a)
Iwonka no nie wiem co z tymi twoimi tujami

ale mimo tego ze korzenie ładne itp to są rozlazłe a chyba takie nie powinny być szmaragdy
no nie powinny być, przecież rok wcześniej sadziłam te od drogi, były kopane i rosną jak strzała, żadnych wygibasów.

dlatego myślę nad wymianą ich, chciałam w tym miejscu żywopłot grabowy, później coś mnie podkusiło i te tuje kupiłam, ech te ciągłe dylematy
Juzia 11:01, 17 maj 2017

Mi Szmaragdy też się rozłaziły w pierwszym roku. Nie wiem od czego to było, ale przeszło

iwka 11:05, 17 maj 2017

Juzia napisał(a)
Mi Szmaragdy też się rozłaziły w pierwszym roku. Nie wiem od czego to było, ale przeszło

ooo to może i moim przejdzie
Toszka 11:09, 17 maj 2017

Iwonko, takie oznaki na tujach to wynik niedomagania sprzed kilku miesięcy. Iglaki i rodki daja oznaki z wieeelkim opóźnieniem. Sprawdź nasady pni, czy nie są za głęboko obsypane, mokre i dziwne. Z jednej strony zrób dołek przy korzeniach i sprawdź kolor. Moje przesadzane też tak miały prawie rok. Teraz się wreszcie zebrały i stanęły.