Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

iwka 09:16, 05 cze 2017

jolka napisał(a)
Iwonka, co do sadzonek werbeny: ucinasz późną jesienią ładny pęd (ja cięłam takie ok. 15-20 cm), bez kwiatka. Wkładasz do wody i tyle. Za jakiś czas pojawiają się korzenie, wtedy wsadzasz do małej doniczki, jak zacznie rosnąć to uszczykujesz żeby się rozkrzewiała i czekasz na wiosnę

A ogród masz przepiękny!! Wysprzątany, bujny, energetyczny.
Naprawdę rewelacja
dzięki za werbenowy przepis i co w domu trzymamy taką sadzonkę ?

Ogród dziękuje

Magleska napisał(a)

Przepięknie taki uporzàdkowany ogród i dopasowane wszystko na tip-top będe zaglàdać
na tip top mówisz mi coś nie gra jednak na tym przodzie. Jak ogarnę tyły tu będzie rewolucja

Makusia napisał(a)
Iwi cudny masz ogród! Niezwykle przyjemnie się ogląda zdjęcia. W tym roku zauroczył mnie łubin- cudny jest po prostu, taki "dostojny".
Łubinem zafascynowałam się na ogrodowisku, jak zobaczyłam rabatę u Jagody, kupiłam kolorowy jednak gdzieś mi zaginął, biały tylko kwitnie U mnie opuchlaki go wcinają i czasami mączniaka łapie, ale jak na trudne sąsiedztwo starych świerków to i tak sobie dobrze radzi

ps. w sobotę zalałam trzy kulki i zostało mi trochę betonu, to mała doniczka na kaktusika wyszła
nawigatorka 09:56, 05 cze 2017

iwka napisał(a)
zmierzyłam wczoraj, 130 cm
zmierzylam moje tez oczywiście te zeszloroczne
iwka 10:11, 05 cze 2017

nawigatorka napisał(a)
zmierzylam moje tez oczywiście te zeszloroczne
tak, tak młode o połowę mniejsze, ale ja taką jedną kępę dzieliłam na trzy, więc spore już były.

nie wiem, chyba trzeba pryskać zapobiegawczo, na overdamie mam już rdzę ...
ivo 10:15, 05 cze 2017

Trzcinnik przebija wszytsko ile on ma lat ? Ja mam go 150 sztuk ciekawe jak będzie wyglądał za 2 sezony. Pewnie wiosną będę go kombajnem kosić ( Aśka nawigatorka chyba też )
Widzę że masz hosty praying hands - też zakupiłam je w sobotę przepiękne są A i szałwie masz wypasioną i jaki piękny łan z niej.
iwka 10:33, 05 cze 2017

ivo napisał(a)
Trzcinnik przebija wszytsko ile on ma lat ? Ja mam go 150 sztuk ciekawe jak będzie wyglądał za 2 sezony. Pewnie wiosną będę go kombajnem kosić ( Aśka nawigatorka chyba też )
Widzę że masz hosty praying hands - też zakupiłam je w sobotę przepiękne są A i szałwie masz wypasioną i jaki piękny łan z niej.

trzcinnik trzeci rok, ale dwa razy był już dzielony.Rok wystarczy aby przybrał na masie

oj tak, hosty śliczne, też je bardzo lubię muszę jeszcze dokupić bo po podziale takie chudzinki

co do szałwii to powiem szczerze, że jakoś tak średnio mi się podoba, może jeszcze za mała, sadzona była jesienią i teraz wiosną znowu podzieliłam. U Siaki się zachwyciłam i mam, ale efekt taki sobie, może jak molinia zakwitnie to coś się zmieni
Kawa 10:38, 05 cze 2017

Iwonka
patrzyłam na zdjecia z zeszłego roku na ten mój trzcinnik
to w tym roku jest wielki w porównaniu do zeszłego

cudny jest!!
frezja 10:58, 05 cze 2017

iwka napisał(a)
petunie też w tym kolorze piękne, miałam któregoś roku teraz kupiłam sobie do donic ciemną ipomea, pierwszy raz mam i nie bardzo wiem co i jak

Już będziesz wiedziała

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1849-ipomea
AniMa 11:21, 05 cze 2017

MirellaB napisał(a)

Szerokie kadry najbardziej lubię.
Muszę zacytować to zdjęcie, bo pięknie ogród z takiej perspektywy wygląda

Popieram. Cudowny widok.
I wszystkie pozostałe "ach'y" też popieram