Tulipany przepiękne i seslerie również, takie zwiewne, mam je dopiero co wsadzone, tylko właśnie obawiam się, że w półcieniu takie dorodne nie będą, no zobaczymy, zawsze można przesadzić
Pozdrawiam
Mam jesienną i moim zdaniem nie wymaga ona extra gleby i częstego podlewania....rośnie sobie sama bez mojej opieki
Mam ją od strony wschodniej i południowej
myślę, że sposób to mają producenci, żeby co roku nowe kupować Zacięłam się i część rośnie w gruncie, trzeci rok i mizeroty. Te co miałam w donicach i były wysuszone i ponownie wsadzone ładne są. Teraz nie wiadomo co z tymi słabymi robić, wykopać będzie problem bo napchane wszystkiego, zresztą one ponoć bardzo głęboko już siedzą, zostawić i patrzeć na same liście ? można się wściec
jak mają trochę słonka to może dadzą radę, ja już bym chciała się ogarnąć i nie latać tak z tymi roślinami, dobrze im to nie robi, Widzę po tych co nie ruszane, już takie ładne, porządne a te co ciągle dzielę i przesadzam wyglądają jak prosto ze szkółki Stary ogród mam a ciągle młodziak
u mnie w tym miejscu gleba raczej normalna, do żyzności to jej daleko. Dostały mączki, kory, obornika. Podlewam raz w tygodniu, no chyba że skwar to częściej, ale raczej wody dużo nie potrzebują. No i na pewno słońce im sprzyja.