Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

iwka 09:59, 25 lut 2016

amelia_b napisał(a)
Tulipanów duuuużo masz i rozterki rozchodników dojrzałym
rozchodniki już ładnie widać, suche wycięłam w sobotę i na kompost poszły
Anda napisał(a)
Ile tulipków, normalnie las Pięknie będzie. A trawkę przymroziło?
nie mogę się doczekać tych tulipanów Nie wiem co z tą trawą, one chyba tak mają. Przestaje mi się podobać
Karol99 napisał(a)
Ale będziesz miała kolorowo jak te łany tulipanów zakwitną.
biało czarno, różowo, pomarańczowo i mix posadziłam grupami więc zobaczymy co tam zakwitnie
Efffa napisał(a)
A te drugie trawki to variegaty?
edit: tez takie mam i najpierw było, ze to ID, a potem ktoś stwierdził, że to variegaty, sama niewiem.
Moje to na pewno ID, Variegaty nie mam i nie umiem rozpoznać ich
lojalna_ napisał(a)
tulipanowy las sie rysuje ))
odpukać, nie zauważyłam nigdy u siebie nornic, więc jest szansa
AsiaK_Z napisał(a)
Żabaaa, ale będzie Tulipanowo Moje Moudry i Zebrinus w dalszym ciągu "śpą" Nie wiem czy żyją, ale zraszam i czekam i czekam i czekam...
A ja juz nie czekam, wywaliłam wczoraj Zależało mi na Moudry, bo zebrinusa mam, miały prawie trzy tygodnie, czas ich się skończył
MirellaB napisał(a)
Iwka co będziesz robiła z ID?
Poczekasz, aż nowe przyrosty zakryją stare czy będziesz przycinała?

Tulipany ładnie się prezentują już teraz, a co to będzie jak zakwitną - pięknie

Moje ML i Trzcinniki podobnie jak Twoje straszą, do ścięciu na początku marca, bo nie mogę na nie patrzeć.
ID muszę przesadzić i rozdzielić bo ciasno się tam już zrobiło, wiec trochę je poczyszczę. ML hmmm, no leżą i mnie też wkurzają, ale cierpliwie czekam. Pospieszyłam się i ścięłam red barona tydzień temu, i teraz się boję czy wyrośnie

iwka 09:59, 25 lut 2016

olga80 napisał(a)
z tulipanami u Ciebie na bogato moje sadzone na jesień maja mnie gdzieś i nie wschodzą jutro pójdę odkopać kępkę i zobaczę czy cebule nie zgniły
na bogato to może nie, ale trochę dokupiłam jesienią, część miałam i się nazbierało. Ciekawa jestem, czy te zeszłoroczne zakwitną?
agnieszka_malysa napisał(a)

to tak jak moje takie same posiałam już będzie miesiąc i nic
ja swoje wywaliłam już
anbu napisał(a)

Qrcze nie wiem. Pod spodem sporo zielonych listków mają, może jednak szybko się regenerują. Temat do przemyślenia.

Czekam na las tulipanów Będzie pięknie
no mają nawet sporo przyrostów obok, więc jak się będą długo zbierać to zastąpię je małymi One bardzo szybko rosną
magdaw napisał(a)
hej,

co do traw to moje tak sie połozyły po ostatnim mokrym śniegu ale wg rozpiski Danusi ciąc pod koniec marca...
uuu nie wiem czy wytrzymam tak długo, teraz już jest problem bo tulipany wyłażą, ale może faktycznie jak później będą większe to wiadomo gdzie nogę postawić. W sumie ML mam tylko 6 więc dużo roboty nie będzie
Dorotka napisał(a)
Iwonka czy zadowolona jesteś z tych trzcinników??
Pytam bo mam zamiar ich kupić 20 sztuk i zasięgam opinii o nich.
pytasz o trzcinnika KF? mam je od ubiegłego roku, i szału nie zrobiły, ale patrząc u innych pięknie wyglądają. Moje słabo kwitły i dodatkowo miały rdzę. Liczę, że w tym roku się poprawią
jazzy napisał(a)
Ale gęste te Twoje ID. Będziesz je przycinać?
Łany tulipków zapowiadają się mega!
dla ID wystarczyły dwa sezony bez przesadzania i tak porosły Sama aż się dziwię że dałam im tyle czasu, jedynie one i lawenda nie tknięta, a resztę przesadzam i dzielę non stop
Kasya napisał(a)
moje ML tak samo beznadziejnie wygladaja
a tulipki to sie niepotrzebnie tak spiesza, u mnie tez...mam nadzieje ze przymrozki im nie zaszkodza
ja swoje tulipany sadziłam chyba w listopadzie, czekałam jak najpóźniej ale faktycznie dzisiaj było u mnie -5
anbu napisał(a)

No i wszystkich wiadomo w temacie. Dzięki wielkie

No i Magda w temacie The Beatles nam wszystko pięknie wyjaśniła
ren133 napisał(a)
Ale masz tych tulipanów... a z 5 razy tyle pewnie jeszcze w ziemi siedzi?
pewnie tak oby część z tego zakwitła

iwka 10:00, 25 lut 2016

Kawa napisał(a)
hej Iwonka
ile tulipków będzie
mam nadzieję że Cię nie zasypało
zasypać nie zasypało, ale biało jest i -5 rano było. No i znowu zapomniałam o tych moich doniczkowych, rano poszłam sprawdzić i ziemia w doniczkach trochę zmarźnięta chyba je dzisiaj zadołuję w jakimś ustronnym miejscu, bo nerwicy się nabawię
olga80 14:55, 25 lut 2016

no to nieźle przymroziło lepiej zadołuj doniczki
MirellaB 18:21, 25 lut 2016

Moje stokrotki stoją na dworze już nie wnoszę ich do domu i póki co nic im się złego nie dzieje

Odnośnie Red Baron nie mam pojęcia kiedy go ciąć, chyba najlepiej jak zacznie wypuszczać nowe przyrosty. Dla Ciebie to już bez znaczenia, bo obcięłaś - ciekawe co z niego będzie?
Ja jeszcze czekam.
lojalna_ 18:29, 25 lut 2016

Jedni piszą ze w marcu -20 drudzy ze pewna wiosna i bądź tu mądry
tulucy 19:11, 25 lut 2016

lojalna_ napisał(a)

To ja tych pierwszych nie słyszę, mam kłopoty ze słuchem, niewyraźnie mówią wolę tę drugą opcję
olga80 09:42, 26 lut 2016

lojalna_ napisał(a)

nie strasz proszę -20 toć to by była tragedia dla naszych roślin, oby to się nie sprawdziło
amelia_b 11:25, 26 lut 2016

gdzie szukać trzciniaka?muszę go obejrzeć a ty go już ściełaś?
Kawa 11:27, 26 lut 2016

Amelka znowu w nowej odsłonie