Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

MirellaB 10:50, 28 kwi 2016

Iwka ja już w przyszłym roku nie będę się bawiła w wysiewy i pikowania. Raz spróbowałam, spodobało mi się, ale wolę ten czas poświęcić na inne rzeczy. Majątku te rośliny nie kosztują, wolę kupić już dorodne sadzonki
iwka 11:00, 28 kwi 2016

MirellaB napisał(a)
Iwka ja już w przyszłym roku nie będę się bawiła w wysiewy i pikowania. Raz spróbowałam, spodobało mi się, ale wolę ten czas poświęcić na inne rzeczy. Majątku te rośliny nie kosztują, wolę kupić już dorodne sadzonki
mam takie samo zdanie, wszystkie trawy jakie siałam padły, szałwia, lobelia jedynie stipa rośnie jako tako Teraz jeszcze cynie wysiałam w domu, szybko wykiełkowała, siewki już wybujały i znowu pewnie do bani będzie
Kawa 11:03, 28 kwi 2016

iwka napisał(a)
mam takie samo zdanie, wszystkie trawy jakie siałam padły, szałwia, lobelia jedynie stipa rośnie jako tako Teraz jeszcze cynie wysiałam w domu, szybko wykiełkowała, siewki już wybujały i znowu pewnie do bani będzie

u mnie to samo
z 20 szałwii zostały 3 które jeszcze jakoś żyją
moja stipa z 40 - 2
reszta roślin padła
Mirka 11:14, 28 kwi 2016

Ło matko pałki dopiero teraz się pokazały kiedy je siałaś?Moje już wielgachne ze 40cm mają
iwka 11:36, 28 kwi 2016

Mirka napisał(a)
Ło matko pałki dopiero teraz się pokazały kiedy je siałaś?Moje już wielgachne ze 40cm mają
no dopiero w sobotę bo ja w tym roku nie mam coś szczęścia do wysiewów, wszystko mi pada, tak się zastanawiałam czy je może do gruntu prosto, ale posiałam w domu. Może coś urośnie
polinka 12:27, 28 kwi 2016

iwka napisał(a)
no dopiero w sobotę bo ja w tym roku nie mam coś szczęścia do wysiewów, wszystko mi pada, tak się zastanawiałam czy je może do gruntu prosto, ale posiałam w domu. Może coś urośnie

Ja też co roku bawiłam się w wysiewanie. W tym roku stwierdziłam, że więcej wydadam na nasiona, wielodoniczki, wodę i ziemię niż póżniej na dorodne sadzonki
anbu 12:32, 28 kwi 2016

Uff jak dobrze, że nic nie siałam, leń ze mnie i tyle
ren133 13:10, 28 kwi 2016

iwka napisał(a)

sam cement, w ubiegłym roku robiłam pierwsze kulki i jedna, pierwsza chyba jaką zrobiłam trochę się rozwaliła, ale to z braku doświadczenia bo za wcześnie ją z formy wyjęłam i część się odkruszyła. Tam dostawała się woda i odprysło, pozostałym nic nie jest. Gwiazdy też stały całą zimę na dworze i jest ok. Za formę do kuli robią stare szklane klosze, wlewasz beton i po kilku dniach delikatnie tłuczesz klosz

Podziwiam za donice i kule
Korci mnie zrobić taką kule tylko skąd tu taki klosz załatwić a najlepiej trzy?
ren133 13:12, 28 kwi 2016

Kawa napisał(a)
aaa no popatrz ja dzieiaj musze się za kora rozejrzeć
chwasty mnie pożrą niedługo

konwalnika w tym roku wywaliłam bez żalu

ja też szukam jakiejś fajnej kory ...
Kawa 13:23, 28 kwi 2016

ren133 napisał(a)

ja też szukam jakiejś fajnej kory ...

a ja fajnej w fajnej cenie