Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

Kawa 10:43, 18 sie 2016

Toszka ty to zawsze czymś zastrzelisz - ja laik nawet nie wiedziałam że cos takiego moze być..
plizzzz przypomnij kiedy cisy się tnie... ściskam mocno za to
iwka 11:03, 18 sie 2016

Kawa napisał(a)
Toszka ty to zawsze czymś zastrzelisz - ja laik nawet nie wiedziałam że cos takiego moze być..
plizzzz przypomnij kiedy cisy się tnie... ściskam mocno za to
teraz to mnie zastrzeli jak powie że się już nie tnie, właśnie dwa dni temu ciapnęłam bo mnie tak wkurzały, że nożyce poszły w ruch
iwka 11:12, 18 sie 2016

Toszka napisał(a)
Nie mogę tu wchodzic, bo w tym roku (i dwa kolejne) ogród ma kwarantannę na tulipany. Musiałam wyrzucić wszystkie, bo wirusa pstrokatości złapały. I teraz ziemia ma karencję
Kochana Ty mnie nie opuszczaj
anbu 11:14, 18 sie 2016

Jeśli mnie pamięć nie myli to się chyba tnie w okolicy 20 lipca - po raz drugi Toszka pisała, że wtedy gdy przyrosty zrobią się ciemne - tu potrzebne doświadczenie U mnie na razie ostatniego brak Robię wszystko na czuja
Ale ja tak jak Iwonka, też czasem dorwę nożyce i irokezy swoim strzygę, bo się ostatnio rozszalały
Toszka 11:22, 18 sie 2016

Ostatni dzwonek na cięcie cisów. Cięcie pobudza do nowych przyrostów. Jeśli przyrosty nie zdążą zdrewnieć to przemarzną. Dwa dni temu cięłam, ale to było bardziej wyrównanie, niż drastyczne cięcie.
iwka 11:22, 18 sie 2016

anbu napisał(a)
Jeśli mnie pamięć nie myli to się chyba tnie w okolicy 20 lipca - po raz drugi Toszka pisała, że wtedy gdy przyrosty zrobią się ciemne - tu potrzebne doświadczenie U mnie na razie ostatniego brak Robię wszystko na czuja
Ale ja tak jak Iwonka, też czasem dorwę nożyce i irokezy swoim strzygę, bo się ostatnio rozszalały

już po ptokach, jak to sie mówi. No tak mnie drażniły te rozczochrańce, sadziłam jesienią i nie cięłam wcale, puściły trochę młodych a sypią się nadal.
iwka 11:23, 18 sie 2016

Toszka napisał(a)
Ostatni dzwonek na cięcie cisów. Cięcie pobudza do nowych przyrostów. Jeśli przyrosty nie zdążą zdrewnieć to przemarzną. Dwa dni temu cięłam, ale to było bardziej wyrównanie, niż drastyczne cięcie.
uff to ja też tak lekko
anbu 11:24, 18 sie 2016

iwka napisał(a)

już po ptokach, jak to sie mówi. No tak mnie drażniły te rozczochrańce, sadziłam jesienią i nie cięłam wcale, puściły trochę młodych a sypią się nadal.

A może potrzebują więcej czasu na ukorzenienie się :/
Toszka 11:27, 18 sie 2016

Iwonko, oczyść odkurzaczem cisy. Muszą mieć światło i powietrze.
iwka 11:41, 18 sie 2016

Toszka napisał(a)
Iwonko, oczyść odkurzaczem cisy. Muszą mieć światło i powietrze.
troche recznie wyskubalam, ale jeszcze tym odkurzaczem zrobie. Buksy czyscilam a szkoda mi bylo domowego wiec do lisci przerobilam starą rurę z wąską końcówką dolepilam i ciągnie jak talala

Może przesadzam z tymi cisami ale strasznie mi na nich zależy

Jeden najgorzej wygląda, trzy tak średnio i jeden na moje oko całkiem ładnie.