Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 20:00, 12 sty 2017

eee_taam napisał(a)

a ja nie byłam w tygodniu w L ....błąd!!! oj duży błąd .....ale może sobie zamówie z netu ( tam gdzie w zeszłym roku? byle przed Gardeniąprzemyślę to) za to dzisiaj kupiłam sobie hiacynty w biedrze ...aromoterapia mi już potrzebna

Dobrze dzień wybrałaś bo dzisiaj na plusie to w transporcie nic się im nie stanie. Ja się wstrzymałam ze wzgl. na mróz, ale tulipanki w wazonie mają się świetnie
sylwia_slomc... 20:04, 12 sty 2017

Katkak napisał(a)
Sylwuś, czyli jak mróz trochę puści to myślisz,że mogę je zadołować? Wiosną posadzę je na stałe miejsce

Ja dzisiaj do babci przetransportowałam bo ganek widny, a nie ogrzewany Poprosiłam Ją żeby w dzień jak na plusie będzie wystawiała na zewnątrz dla zahartowania, a jak ziemia puści to wsadzę w grunt i osypię liśćmi

Patrzyłam dziś na rodki, a te jak cieplej poczuły listki rozwinęły od razuŚnieg topnieje to im chyba wody nie brak
sylwia_slomc... 20:05, 12 sty 2017

eee_taam napisał(a)

ciemierniki pełne w LiroyMerlin ...widziałam przed Świetami ...ale nie miałam pomysłu kupować .....a teraz troche mi żal.....w zeszłym roku tez kupowałam w LM i zamawiałam w necie ...ale jeszcze nie rozpoznawałam dostepności.

W LM u mnie nie było
sylwia_slomc... 20:33, 12 sty 2017

bażanty dostały swoja porcję, mam nadzieję, że i zając zacznie na miskach się skupiać bo kosi mi rośliny równo

róże pomarszczone fajne nawet zimą tych nie rusza

ale za te rabatowe i okrywowe się zabrał

sylwia_slomc... 20:36, 12 sty 2017

z lespedenzy znowu nic nie zostanie wyobgryzał wszystkie gałązki

po ciemku wszystkich strat nie widać, ale rozsmakował się też w tamaryszku i pamięta gdzie on rośnie z roku na rok, co zima wyobgryzany
Krzewów nie mam już jak siatką wyowijać bo za duże, a on gałązki kosi jedna po drugiej:
violka171 20:40, 12 sty 2017

przykre że tyle strat
a nawet nie przyjżałam się czy masz ogrodzoną posesję,może to jakoś uchroni przed zającami
sylwia_slomc... 20:49, 12 sty 2017

violka171 napisał(a)
przykre że tyle strat
a nawet nie przyjżałam się czy masz ogrodzoną posesję,może to jakoś uchroni przed zającami

Ogrodzone siatką leśną niestety ten jeden przełazi notorycznie górnymi oczkami i rowem, ale sarny powstrzymała....tylko co mi z tego? Myślałam, że jak będzie dużo roślin to tych strat tak nie będzie widać, a on od początku zimy wziął się do roboty....do wiosny zeżre wszystko co nie otulone
Na górze tez poobgryzane , zabrał się za derenia jadalnego, do wierzby też próbował się dostać cała siatka zdrapana i ściągnął ją niżej, musiałam poprawić
sylwia_slomc... 20:54, 12 sty 2017

za to tulipanki maja się w świetnie, pięknie główki postawiły

sylwia_slomc... 20:58, 12 sty 2017

A glediczja mocne ma te nasionka to może i drzewem będzie mocnym Zapierniczają do góry ostro

a w doniczce właśnie widać jaka mam ziemię w ogrodzie, klajster dosłownie, woda nie wsiąka tylko przelatuje na podstawkę, a nasionka i tak z tego betonu wyłażą
Agania 21:14, 12 sty 2017

Wiosna u Ciebie