Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 21:06, 31 mar 2017

kamila66 napisał(a)
Fryzjer z ciebie pierwsza klasa Sylwia chłopaków też strzyżesz

Kamilko strzygłam jak byli mniejsi teraz sami do fryzjera latająModa inna niż moje fryzury
kasiek 21:06, 31 mar 2017

Nie no formy strzyzone - Mistrzostwo normalnie!
sylwia_slomc... 21:15, 31 mar 2017

Udało mi się dzisiaj posiać w łące troszkę nasion, na zasadzie pomieszałam z piaskiem i sypałam jak nawozyDosadziłam w nie pierwiosnków łąkowych bo one zawsze fajnie się sieją nawet w trawie
Posadziłam co nieco głównie tymianek i rozchodniki w suchym strumieniu, a ściślej na brzegu. Dosadziliśmy z eM runo leśne w leśnej rabacie i uważam ją za zakończoną ...teraz będzie walka z przerastająca trawą , ale skoro daliśmy radę ze ścieżką w brzeziniaku to i tu się uda
Potem eM wywoził trociny do szałasu na kolejną rabatę...może jutro zacznę a ja dociachałam drugą tuję pod gospodą, skróciłam obwódkę z bukszpanu pod warsztatem i ostrzygłam bonsaia na wrzosowisku....reszta musi do jutra czekać bo po pracy to tylko ze trzy godzinki udaje się wyrwać, a potem ciemno.

Niby zaczynam wychodzić na prostą , a tu już mi chwast wszędzie rośnie Nierówna ta walka w szczerych polach , oj nierówna.....może jak tuje podrosną to trochę te nasiona chwastów zatrzymają za siatką.
sylwia_slomc... 21:15, 31 mar 2017

kasiek napisał(a)
Nie no formy strzyzone - Mistrzostwo normalnie!

Zobaczymy czy to samo w realu powiesz w niedziele, bo na fotkach defektów nie widać
Katkak 21:18, 31 mar 2017

Ja pierdzielę, Tobie się robota w rękach pali. Jak tak czytam Twoje poczynania z jednego zaledwie popołudnia, to utwierdzam się w przekonaniu, że albo jestem leser, albo niezguła .
Radziu2013 21:27, 31 mar 2017

Matko! To ja przy tobie jestem w czarnej d...e Jutro dopiero pierwsze porządne wyjście do ogrodu - trzeba będzie zagęścić ruchy
sylwia_slomc... 21:30, 31 mar 2017

Katkak napisał(a)
Ja pierdzielę, Tobie się robota w rękach pali. Jak tak czytam Twoje poczynania z jednego zaledwie popołudnia, to utwierdzam się w przekonaniu, że albo jestem leser, albo niezguła .

Kasia no co Ty. nie musisz się spieszyć bo masz ogród mniejszy, a ja latam, robię, a tej mojej roboty wcale nie ubywa i nie widać za bardzo efektów
chwasty mi za tyłkiem rosną nim skończę trzeba by zaczynać od nowa
sylwia_slomc... 21:31, 31 mar 2017

Radziu2013 napisał(a)
Matko! To ja przy tobie jestem w czarnej d...e Jutro dopiero pierwsze porządne wyjście do ogrodu - trzeba będzie zagęścić ruchy

Ty masz na jutro taki plan, że ja pierpapier, podziwiam
sylwia_slomc... 21:34, 31 mar 2017

Takiego sąsiada mam za oknem w pracy, gniazdo maja z roku na rok

Radziu2013 21:35, 31 mar 2017

Uroczy sąsiad