Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 19:36, 24 wrz 2017

AgnieszkaW napisał(a)
Sprawozdanie z targów obejrzałam i z jednej strony żałuję, że nie byłam, ale z drugiej...zostały pieniążki na inne potrzebniejsze rzeczy, a zapewne bym się nie oparła pokusie. Kadry jesienne z Twojego ogrodu urocze

Ja wiedziałam, że się nie oprę bo na te jeżówki to już długo polowałam, były w maju , ale bez kwiatów , a chciałam mieć pewność jak wyglądać będą
19:43, 24 wrz 2017
sylwia_slomczewska napisał(a)

Przykro mi bo nie pytałam o hortki wcale, ale tak na oko sięgały mi do biodra.
Choć na tej fotce to widać, że wyższe też były

do biodra ??? to żaden szał ...szukam dwu metrowych ...nie moge przezyc ze rok temu nie kupiłam w Wojslawicach ....był tam taki wypas ...a dziś nie pojechałam a w moich ulubionych szkółkach takich wysokich tez nie ma
sylwia_slomc... 19:49, 24 wrz 2017

eee_taam napisał(a)

do biodra ??? to żaden szał ...szukam dwu metrowych ...nie moge przezyc ze rok temu nie kupiłam w Wojslawicach ....był tam taki wypas ...a dziś nie pojechałam a w moich ulubionych szkółkach takich wysokich tez nie ma

Dwumetrowych nie widziałam
Rumianka 22:17, 24 wrz 2017

Na jeżówki też chcę zapolować, ale najchętniej kwitnące, by nie kupować "kota w worku"...Wrzosy zachwycają kolorami, zresztą jak cała reszta...prima sort...
sylwia_slomc... 22:20, 24 wrz 2017

Też polowałam na te kwitnąceDzięki Elis
abiko 22:53, 24 wrz 2017

No tak Sylwia poszalała z zakupami i jest do nich perfekcyjnie przygotowana, już nie wspomnę ze widać ja z daleka, bo tylko ci z ogrodowiska foty cykają na targach zapomniałam ci coś dać i zapytać o pare rzeczy, już mi sie nie chciało wracać posadziłam tylko rolnik i tyle
Pszczelarnia 09:14, 25 wrz 2017

Za zdjęcia dalii dziękuję. Tak sobie myślę, że dalie są dla tych, co jeszcze jesienią lubią pracować w ogrodzie, mają miejsce na przechowywanie karp. I jednak dalie trzeba zasilać. Ja swoje w tamtym roku ok. 11 listopada wykopywałam i osuszałam, bo oczywiście było już wilgotno w glebie.
sylwia_slomc... 10:35, 25 wrz 2017

abiko napisał(a)
No tak Sylwia poszalała z zakupami i jest do nich perfekcyjnie przygotowana, już nie wspomnę ze widać ja z daleka, bo tylko ci z ogrodowiska foty cykają na targach zapomniałam ci coś dać i zapytać o pare rzeczy, już mi sie nie chciało wracać posadziłam tylko rolnik i tyle

Aguś widać mnie było z daleka bo butami jarzyłam po oczach, ale tylko te jedne rano na stopy zmieściłam w miarę nadające się na pogodę
Pewnie dzisiaj resztę posadzisz bo pogoda ładna Ja jeszcze nie bo samopoczucie nadal nie takie i wzięłam na dzisiaj wolne od pracy, mam nadzieję, że ta pogoda potrwa jeszcze ze trzy tygodnie to wtedy może zdążę ze wszystkim
sylwia_slomc... 10:39, 25 wrz 2017

Pszczelarnia napisał(a)
Za zdjęcia dalii dziękuję. Tak sobie myślę, że dalie są dla tych, co jeszcze jesienią lubią pracować w ogrodzie, mają miejsce na przechowywanie karp. I jednak dalie trzeba zasilać. Ja swoje w tamtym roku ok. 11 listopada wykopywałam i osuszałam, bo oczywiście było już wilgotno w glebie.

Ewka moje dalie w warzywniku rokrocznie dostają bardzo dużo kompostu.
Sadzę tam bo mi najłatwiej góry i doliny po ich wykopaniu zlikwidować.No i ubarwiają mi warzywnik i zasłaniają to co potem nieciekawe.Wykopuję razem z pierwszymi przymrozkami, otrzepuję trochę ziemię i do skrzynek do piwnicy idą. Miejsca zajmują sporo. U nas robota w ogrodzie do zimy bo wcześniej warzywa do wykopania, kompost do rozrzucenia, i zgryzienie warzywnika. Potem pościnanie malin i otulanie tego co wrażliwe plus przed zającem siatka.
abiko 10:49, 25 wrz 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

Aguś widać mnie było z daleka bo butami jarzyłam po oczach, ale tylko te jedne rano na stopy zmieściłam w miarę nadające się na pogodę
Pewnie dzisiaj resztę posadzisz bo pogoda ładna Ja jeszcze nie bo samopoczucie nadal nie takie i wzięłam na dzisiaj wolne od pracy, mam nadzieję, że ta pogoda potrwa jeszcze ze trzy tygodnie to wtedy może zdążę ze wszystkim

Ja słyszałam, że tylko 3 dni pogody.

Nie posadzę, bo jak wrócę to już ciemno będzie niestety.
Zresztą ja mam mało Tylko teraz dumam, gdzie przesadzić liliowce, które muszę przesadzić, żeby świecznica miała miejsce.