Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Muszelka 07:02, 04 mar 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

... Jedyna jego wada to chyba to, że jak mocne słońce świeci to ja nic nie widzę na ekranie mam światłowstręt i to mi utrudnia życie. Ma opcję przez wizjer, ale przez wizjer moja wada wzroku powoduje, że nic nie widzę kompletnie Chyba, że trzeba przesłoną regulować , ale nie wiem

Sylwio, poczytaj dokładnie intrukcje (nt. pracy wyswietlacza) - Twój aparat powinien mieć możliwość zjasniania i sciemniania wyswietlacza. I tu uwaga: przy maksymalnie rozjasnionym, szybciej rozladowuje sie bateria.

Muszelka 07:15, 04 mar 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Cudo techniki nieźleto Sony DSC-HX90.

Mój poprzedni aparat to starszy typ Twojego, tj. Sony DSC-HX50. Wiekszosc zdjec, które zamieściłam na tym forum wykonalam właśnie nim. Do dzisiaj go posiadam. Robi b.dobre zdjęcia, a jeszcze lepsze filmy (sic!).
Muszelka 07:33, 04 mar 2018

Jeśli chcesz wykonywać zdjęcia krajobrazowe (to akurat moje hobby, ale z tego co widze czesto robisz również zdjęcia swojego "Rancza" również z dalszej perspektywy), to warto żebyś dokupiła dwa filtry: polaryzacyjny i tzw. szara polowke. Od razu najlepszej firmy, np. B+W. To calkowicie wystarczy doTwojego sprzętu, żeby wszystkie Twoje zdjęcia były jak pocztówki

Reszta to będzie tylko Twoja umiejętność wykorzystania aparatu (dobrania odpowiedniej ekspozycji) i nadarzającej się chwili ( sytuacji, warunków atmosferycznych).

Powodzenia, to b. dobry aparat ze szkłem Zeissa!

Przepraszam za brak polskich znaków- pisze z tabletu.
jona 09:30, 04 mar 2018

Nowa zabawka sprawia frajdę nie tylko Tobie . Ja się uśmiechałam przed wejściem na Twoją stronę już na samą myśl o tym, że będą zdjęcia .
Krogulec jest sprytny. U mnie w środku miasta wyczaił, że dużo ptaków się kręci przy karmniku, ale przylatuje tylko jak jest przez dłuższy czas zimno. I nie zawsze uda mu się coś upolować. Jeść przecież też musi.
dana1s 09:34, 04 mar 2018

Sylwuś zdjęcia świetne, aparat to jedno ale oko fotografa najważniejsze
Pięknie pokazujesz swój świat!
Niedzielne buziaki

Jak tam Babcia?
sylwia_slomc... 10:06, 04 mar 2018

Katkak napisał(a)
Mahonie wyglądają jakby miały liście ze skóry

Wiesz jak pięknie urosłyŁadne krzaczki już są, a dałaś mi je chyba dwa lata temu nie?
sylwia_slomc... 10:07, 04 mar 2018

Muszelka napisał(a)

Sylwio, poczytaj dokładnie intrukcje (nt. pracy wyswietlacza) - Twój aparat powinien mieć możliwość zjasniania i sciemniania wyswietlacza. I tu uwaga: przy maksymalnie rozjasnionym, szybciej rozladowuje sie bateria.

O nie wiedziałam Musze się zagłębić, dzięki
sylwia_slomc... 10:08, 04 mar 2018

Muszelka napisał(a)

Mój poprzedni aparat to starszy typ Twojego, tj. Sony DSC-HX50. Wiekszosc zdjec, które zamieściłam na tym forum wykonalam właśnie nim. Do dzisiaj go posiadam. Robi b.dobre zdjęcia, a jeszcze lepsze filmy (sic!).

Filmów jeszcze nie robiłam , na razie rozpracowuje funkcje focenia
sylwia_slomc... 10:09, 04 mar 2018

Muszelka napisał(a)
Jeśli chcesz wykonywać zdjęcia krajobrazowe (to akurat moje hobby, ale z tego co widze czesto robisz również zdjęcia swojego "Rancza" również z dalszej perspektywy), to warto żebyś dokupiła dwa filtry: polaryzacyjny i tzw. szara polowke. Od razu najlepszej firmy, np. B+W. To calkowicie wystarczy doTwojego sprzętu, żeby wszystkie Twoje zdjęcia były jak pocztówki

Reszta to będzie tylko Twoja umiejętność wykorzystania aparatu (dobrania odpowiedniej ekspozycji) i nadarzającej się chwili ( sytuacji, warunków atmosferycznych).

Powodzenia, to b. dobry aparat ze szkłem Zeissa!

Przepraszam za brak polskich znaków- pisze z tabletu.

Dziękuję za te informacje. Na razie pewnie nie dokupię bo na lapka zbieram , ten mi wysiada
sylwia_slomc... 10:11, 04 mar 2018

jona napisał(a)
Nowa zabawka sprawia frajdę nie tylko Tobie . Ja się uśmiechałam przed wejściem na Twoją stronę już na samą myśl o tym, że będą zdjęcia .
Krogulec jest sprytny. U mnie w środku miasta wyczaił, że dużo ptaków się kręci przy karmniku, ale przylatuje tylko jak jest przez dłuższy czas zimno. I nie zawsze uda mu się coś upolować. Jeść przecież też musi.

Asiu teraz już będą dobrej jakości