Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

AniazUroczyska 02:14, 05 wrz 2018

Sylwuś, obejrzałam filmik, widać że u Ciebie bogato, różnorodnie i pracowicie! Wszystko rośnie jak na drożdżach- jak Ty to robisz? Zachwycił mnie ognik- ile lat rośnie takie cudo?
PS Czy u Was gościła już Maja?
Kasya 06:31, 05 wrz 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Dzisiaj zaczęłam wyplatanki i wychodzi mi coś takiego, tylko liny mi brakło

tylko fotki już nie ostre bo padało

Fajnie wyglada tylko ja się pogubiłam z tym rowem.... myślałam ze on na końcu poza działka....a on przez srodek jakoś ?
Katkak 07:05, 05 wrz 2018

Sylwuś no mosteczek bombowy. Jak do Was przyjadę to zaśpiewam sobie "zielony mosteczek ugina się" . Mosteczek wprawdzie nie zielony (na szczęście ), ale imię pasuje . Super, że nie będziecie musieli wychodzić z przydomowego żeby wejść na duży. Superaśnie .
Katkak 07:05, 05 wrz 2018

acha, jaszczura cuda
Monia81 08:09, 05 wrz 2018

Z tą kładką to strzał w dziesiątkę, super to zrobiliście, fajnie to pasuje do reszty, no i będziecie mieli przejście bezpośrednie bajka
Katkak 08:11, 05 wrz 2018

No jeszcze raz muszę napisać - napatrzeć się na ten mostek nie mogę - bombowo Wam wyszedł. Dla mnie jesteście geniuszami
sylwia_slomc... 08:20, 05 wrz 2018

kerii napisał(a)
Nadrobiłam zaległości, pooglądałam , doczytałam i gratulację zostawiam.

Ćmy współczuję, moją chyba upał i czarny worek załatwił bo tfu, tfu nie ma jej, ogryzła tylko trochę jeden bukszpan. Ale profilaktycznie zaglądam do niego prawie codziennie.

Mostek fajny, jak wszystko u Ciebie pomysłowy roboty z rowem nie zazdroszczę taka trochę syzyfowa praca, niby taki nie pozorny a szkód tyle robi.
Miejmy nadzieje, że duże ulewy i burze w końcu odpuszczą a deszczyk tylko w miarę potrzeb będzie padał równo i delikatnie )

Dzięki ciekawy ten Twój pomysł na ćmę Niestety u mnie jedynie na kuli przed domem możliwy do spróbowania, bo żywopłotów nie da rady tak zawinąć , i to jeszcze jeden w półcieniu. Ale jak ktoś ma kule w słońcu to fajnie i bez chemii, a już sprawdzone, że skuteczne.
Rów to chyba temat na zawsze.....ale staramy się by było lepiej
sylwia_slomc... 08:23, 05 wrz 2018

AniazUroczyska napisał(a)
Sylwuś, obejrzałam filmik, widać że u Ciebie bogato, różnorodnie i pracowicie! Wszystko rośnie jak na drożdżach- jak Ty to robisz? Zachwycił mnie ognik- ile lat rośnie takie cudo?
PS Czy u Was gościła już Maja?

Aniu ognik jest z nami od drugiego roku powstawania ogrodu czyli niecałe 4 lata z pojedynczego 20 cm patyczka. Miejsce mu służy chyba, choć w drugim roku ciut go mrozy potraktowały to z nawiązką odbudował straty
Maja część pierwszą w maju u nas nagrywała, jeszcze podobno mają raz być
sylwia_slomc... 08:25, 05 wrz 2018

Kasya napisał(a)

Fajnie wyglada tylko ja się pogubiłam z tym rowem.... myślałam ze on na końcu poza działka....a on przez srodek jakoś ?
No przez środek ....prawie oddziela mi ogród w podwórku od tego dużego
sylwia_slomc... 08:26, 05 wrz 2018

Katkak napisał(a)
Sylwuś no mosteczek bombowy. Jak do Was przyjadę to zaśpiewam sobie "zielony mosteczek ugina się" . Mosteczek wprawdzie nie zielony (na szczęście ), ale imię pasuje . Super, że nie będziecie musieli wychodzić z przydomowego żeby wejść na duży. Superaśnie .

Jeszcze trzeba będzie ogrodzenie ciut przerobić, ale to już przyszły sezon chyba