Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina » Edycja postu

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 20:48, 21 lis 2018

anna_g 09:15, 22 lis 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Aniu na miejsce z piaskownicą są dwa pomysły i jeszcze nie zdradzałam co docelowo, okaże się wiosną, na razie tylko miejsce przygotowaliśmyNic nie przegapiłaś
Na derenia warto poczekać bo jest naprawdę cudnyMój dopiero w tym sezonie kwitł po raz pierwszy

aaa no to fajnie - czekam zatem na wiosenną odsłonę piaskownicy.
A po jakim czasie dereń Ci zakwitł? Mojego wczoraj sprawdziłam i nadal ma wszystkie liście - już mnie to zastanawia dlaczego...
sylwia_slomc... 09:47, 22 lis 2018

anna_g napisał(a)

aaa no to fajnie - czekam zatem na wiosenną odsłonę piaskownicy.
A po jakim czasie dereń Ci zakwitł? Mojego wczoraj sprawdziłam i nadal ma wszystkie liście - już mnie to zastanawia dlaczego...

Sadziłam go jako malucha 60cm w 2014 roku bodajże, a zakwitł tej wiosny Pierwszy rok słabo rósł, a potem zaczął przyspieszać.
anabuko1 11:41, 22 lis 2018

I cudowne zachody słońca w Szmaragdowej Dolinie, no jak jej nie kochać...

Piękne ogniste żywe widoki
W ogrodzie raczej jesiennie masz.
Ale wciąż pięknie
Milka 12:15, 22 lis 2018

Sylwia
...Nie wiem od czego zacząć, postarałam się, co skok obejrzeć i doczytać....
Gratuluję weny,pracowitości, indywidualnego stylu...a ten został dostrzeżony, były wydarzenia medialne i nagrody, a przy tym...ile zmian, nowi lokatorzy i jeszcze malunki, jestem pełna podziwu, ale jednocześnie boję się, jak sobie poradzicie za ileś lat, ...teraz doglądaj...za 2 lata to będzie zupełnie nowa odsłona, buziaki
sylwia_slomc... 13:13, 22 lis 2018

anabuko1 napisał(a)

Piękne ogniste żywe widoki
W ogrodzie raczej jesiennie masz.
Ale wciąż pięknie

Gdyby nie trochę śniegu, które teraz leży gdzie nie gdzie to faktycznie jesiennie jeszcze by było. Uwielbiam takie piękne zachody słońca Aniu Zawsze mnie ta gra światła i chmur zachwyca.
sylwia_slomc... 13:20, 22 lis 2018

Milka napisał(a)
Sylwia
...Nie wiem od czego zacząć, postarałam się, co skok obejrzeć i doczytać....
Gratuluję weny,pracowitości, indywidualnego stylu...a ten został dostrzeżony, były wydarzenia medialne i nagrody, a przy tym...ile zmian, nowi lokatorzy i jeszcze malunki, jestem pełna podziwu, ale jednocześnie boję się, jak sobie poradzicie za ileś lat, ...teraz doglądaj...za 2 lata to będzie zupełnie nowa odsłona, buziaki

Irenko jak się cieszę, że już jesteś z nami Obserwując u ciebie i u Małej Mi pewnie nas w przyszłości sporo cięcia czeka, albo jeszcze większą część puścimy pół dziko. Ale na razie cieszy, a że nie wiadomo co będzie jutro to cieszymy się chwilą obecną
Ostatecznie przy tej ilości drzew zamiast ogrodu będziemy mieć las, to też lepsze niż ugór więc tak czy inaczej na plus będzie
Powalczymy dopóki starczy sił
Milka 13:53, 22 lis 2018

Oj będziecie walczyć, my posadziliśmy 300 iglaków, 20cm, co kolejne lata była walka, ale teraz najtrudniejsza; będę, ale raczej nieregularnie, tak też może chyba być
No jakieś 5 lat masz spokój, ale lepiej słuchać innych czasami, szkoda waszego zdrowia
sylwia_slomc... 15:05, 22 lis 2018

Liczymy na to, że trochę chłopcy pomogą jak będzie trzeba, a kiedyś przejmą we władanie i pewnie zrobią po swojemu.....a może któraś synowa zapała miłością do roślin, bardzo bym chciała
abiko 09:18, 23 lis 2018

Liczymy na to, że trochę chłopcy pomogą jak będzie trzeba, a kiedyś przejmą we władanie i pewnie zrobią po swojemu.....a może któraś synowa zapała miłością do roślin, bardzo bym chciała

Do synowej to chyba jeszcze trochę nacieszysz się ogrodem sama.