Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina » Edycja postu

Ranczo Szmaragdowa Dolina

07_Rene 22:56, 11 cze 2015

Wow, ale bogata lista.... Bardzo fajnie Ci wszystko rośnie. Ja siałam ostróżki w ubiegłym roku, ale jeszcze małe są. Liczę na to, że będą jak Twoje
Anusia 08:38, 13 cze 2015

Witam, pięknie u Ciebie. Trzy lata ciężkiej pracy za Wami a u nas przed. Widzę u Ciebie ostróżki. Cudne są. Ja posiałam letnią co prawda wzeszła ale jest taka sobie maleńka. Drugą posiałam w marcu, teraz szykuję dla niej miejsce. Zakwitnie w przyszłym roku. Jak o nie dbać by wyrosły na tak dorodne jak u Twoje?
sylwia_slomc... 12:14, 14 cze 2015

Anusiu Moje ostróżki rosną w tym samym miejscu trzeci rok, u mnie raczej gliniasto z domieszką czarnej ziemi, ale akurat w tym miejscu jest trochę dachówek zakopane (które babcie zakopała wiele lat temu, a jeszcze nie wykopane przeze mnie) więc swego rodzaju drenaż. Do towarzystwa mają orliki i róże. Stanowisko słoneczne z lekkim zacienieniem po godz. 16)
Wiosną dostały troszkę nawozu do kwitnących i podlewam wodą ze studni jak jest susza tak ze 2 razy w tyg. raz dostały gnojówki z pokrzyw i tyle specjalnie się jakoś nimi nie przejmuję. Jak przekwitną obcinam, ale łodygę zostawiam bo potrafię się rozgałęzić i kwitnąć na tej samej, a potem ścinam nisko i jak jest ładna jesień to przed zimą jeszcze czasem zdążą jeszcze raz zakwitnąć. Na zimę ścinam i okrywam liśćmi z drzew, choć bardziej ze względu na róże.
rzulieta 13:37, 14 cze 2015

Wszystkie roślinki zanotowałam, będę w ogrodniczym to popytam. Też myślałam o rozchodnikowych poduchach na schodkach.
Marga 18:21, 14 cze 2015

Wpadłam pozaglądać do Ciebie
Wiązówkę wypatrzyłam u tesciowej na działce. Ma kilka kęp i już jedną wysępiłam
Imponującą listę roślin stworzyłaś. Pozwolisz, że skorzystam
kasiakasia 20:27, 14 cze 2015

Sylwuś fajnie się u Ciebie czuję tak swojsko bo i takie masz chyba założenie co do ogrodu.Świetnie to wychodzi i widac ogrom pracy.bardzo lubie niebieskie kwiaty i dlatego len mi sie spodobal bardzo
sylwia_slomc... 22:15, 14 cze 2015

Marga, a korzystaj ile wlezie Co ci się żywnie podoba.

Cieszę się Kasiu, że Ci u mnie dobrze. Ja len przynosiłam do ogrodu 3 razy, ale kaprysił i się nie przyjmował dopiero w zeszłym roku się udało, teraz mi to wynagradza.
sylwia_slomc... 23:21, 14 cze 2015

Muszę się pochwalić i Was również, trzymanie kciuków zaowocowało bardzo wysoką punktacją, a pokątnie się dowiedziałam, że jesteśmy w czołówce, ale na oficjalne wyniki trzeba będzie jeszcze poczekać.
rzulieta 07:39, 15 cze 2015

No to wielkie brawa!!!!
Kawa 07:50, 15 cze 2015

miłego dnia