Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy song

Ogrodowy song

frezja 19:42, 20 mar 2017

Iwk4 napisał(a)
Ewa, dobrze, ze przycielas berberys. Ja tak zrobiłam dwa sezony temu, teraz jest bardziej kulisty

Iwonko, nie tylko przycięłam, ale wykopałam, podzieliłam na części pierwsze teraz pięknie odmłodzony; plus tego jest taki, że dodatkowo mam kilka berberysowych krzaczków na "pniu". Muszę foto zrobić

Co do reklamacji wyszło na to, że wysłali właściwy towar. Tłumaczył mi facet, że iglak po uzyskaniu wysokości, jaką teraz osiągnął, będzie krzewił się na boki. Pożyjemy, zobaczymy...teraz obserwacja.
paulina_ns 19:51, 20 mar 2017

Ewka Ty tak nie szalej zakupowo! Ja mam póki co szlaban nałożony przez męża
frezja 21:11, 20 mar 2017

paulina_ns napisał(a)
Ewka Ty tak nie szalej zakupowo! Ja mam póki co szlaban nałożony przez męża

O kurka...jeszcze nie mam

Za to dzisiaj nie wydałam złotówki ale pracowałam (pracowaliśmy) ) Wreszcie zrobiłam porządek ze skrzynią na tarasie czyli..wyrzuciłam całą ziemię (mokra taka, bo nikt nie pomyślał o udrożnieniu) oraz to, co rosło w niej..tulipany, trawki itp. Wkurzało mnie, że ziemia osiadła, brak ocieplenia i wspomnianych drenaży. Sporo czasu to zajęło...kilka godzin. Po założeniu folii wyłożyłam dno gałązkami w sporej ilości, ścinkami suchych traw, wtedy kompost i ponowne sadzenie wykopanych roślin. Mąż dużo pomógł. Praca zakończona w 100 % i jaka satysfakcja.
kaz742011 21:16, 20 mar 2017

frezja napisał(a)

Wreszcie zrobiłam porządek ze skrzynią na tarasie czyli..wyrzuciłam całą ziemię (mokra taka, bo nikt nie pomyślał o udrożnieniu) oraz to, co rosło w niej..tulipany, trawki itp. (...) Praca zakończona w 100 % i jaka satysfakcja.

Na obrazki czekam. Pokaż fotorelację z dzisiejszych prac . U mnie znowu padało i nic nie zrobiłam a głód prac ogrodowych mam wielki .
frezja 21:31, 20 mar 2017

kaz742011 napisał(a)

Na obrazki czekam. Pokaż fotorelację z dzisiejszych prac . U mnie znowu padało i nic nie zrobiłam a głód prac ogrodowych mam wielki .

No, widzisz..nie było sesji..ale gapa ze mnie poprawię się. Tez trochę padało..ale tylko trochę i 12 stopni było.
Iwk4 21:41, 20 mar 2017

Ewa, z tymi tujami, jakieś dziwne to tłumaczenie ...

Się napracowaliście. Super
kaz742011 21:44, 20 mar 2017

frezja napisał(a)

No, widzisz..nie było sesji..ale gapa ze mnie poprawię się. Tez trochę padało..ale tylko trochę i 12 stopni było.

A u mnie 10 i pół dnia deszcz. Czekam na słonko, bo dosyć mokro jest
frezja 22:10, 20 mar 2017

Iwk4 napisał(a)
Ewa, z tymi tujami, jakieś dziwne to tłumaczenie ...

Się napracowaliście. Super

Widzisz..w opisie kulka, która po 10 latach osiąga wysokość 50 cm a tu 3-4 letnia już ma 40 cm. (??) Na moje pytanie, dlaczego opis nie zgadza się ze stanem faktycznym odpowiedział, że opisy biorą z katalogów (?)i..że nie będę zawiedziona. Powiedziałam mu, że nawet po roku się przypomnę. Wiadomości e-mail trzymam
Gardener27 21:01, 21 mar 2017

Za róże z O trzymam kciuki, z tej firmy jest bardzo dużo pomyłek, niestety sam się o tym przekonałem, Eden Rose nią nie była

Nie jestem znawcą ale te thuje które Ci przysłali to raczej nie to co zamawiałaś. One powinny mieć zwarty kulisty pokrój a to to ....

frezja 21:42, 21 mar 2017

Gardener27 napisał(a)
Za róże z O trzymam kciuki, z tej firmy jest bardzo dużo pomyłek, niestety sam się o tym przekonałem, Eden Rose nią nie była

Nie jestem znawcą ale te thuje które Ci przysłali to raczej nie to co zamawiałaś. One powinny mieć zwarty kulisty pokrój a to to ....

Przemku, podejrzewam podobnie jak Ty; musiałabym chyba zapakować i odesłać. Jestem uparta, przeczekam i zobaczę, co się wyklaruje. Nie mam na tą chwilę innych argumentów.

Co do róż..może być ciekawie...byłby to pierwszy i ostatni raz u nich z tego typu zakupami.