Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielonym do góry... :)

Zielonym do góry... :)

Krakus 08:29, 07 maj 2026

jak troche ruszy to wykop i podziel...jak na trawę to sporo nie ruszałaś a co jakiś czas warto podzielić to się roslina pobudzi...pokaż coś z wiosny bo w końcu sie sieplo zrobiło i rośłiny pewnie ruszyły.
Konieczki 07:31, 13 maj 2026

Hejka Piotrek, co słychać.

Kurde rozplenica mają takie korzenie że szok. Wydłubalam trochę i już lepiej wygląda.

Ja trochę działam ogrodowo, ale powiem Wam że trawnik załatwiłam sobie. Zrobiłam wertykulacje za wcześnie, dosiewka nie wzeszła (a nie powiem że trawa na B.. za ciężkie monety), i mam chwastowisko. Ale jakoś przeżyje.

Tutaj kiedyś była leśna ale kaput, teraz posadziłam część roślin od naszej Wioli i zdobycze spod Tomexu
Juzia 07:41, 13 maj 2026

Nie twoja wina, że pogoda w tym roku do d... Jakby było normalnie, to byś już miała ładny trawniczek.
Ja czekam od drugiej połowy kwietnia żeby wysiać trawę. Albo za zimno, albo za mokro dla glebogryzarki, albo wieje tak że trawnik wyrósłby 10km dalej
No nic nie poradzisz.

A czemu leśna kaput? Co jej zrobiłaś?

Kontonaogrod 08:47, 13 maj 2026

Moje rozplenice wszystkie wyglądają na truposze.
Co kupiłaś na Tomexie? Ceny są tam znośne czy nie za bardzo?

Pogoda w tym roku beznadziejna, żeby żadnych warzyw skiełkowanych nie mieć do połowy maja - tego jeszcze nie było. Normalnie bób i groszek siałam końcem lutego. Buahahaha