"nie pytaj mnie o to" - cudne ))))
Cieszę się, że chociaż trochę hortek w tym roku będziesz miała, a za rok to wiadomo
Ogród nie zając doszłam już jakiś czas temu do wniosku, że na raz wszystkiego sami nie zrobimy i trudno nie ma się co szarpać bo jaka z tego radość... Owszem w pierwszych latach mieliśmy jakby więcej siły i samozaparcia a teraz robimy na spokojnie
Buziaki!
Straszny szkodnik!... obłożyłam dom i rabaty kulkami z naftaliny (ok. 90 sztuk), śmierdzi że hej, a on nic sobie z tego nie robi... Czyli nie była to zbyt udana inwestycja )
Oczywiście koty skaczą przez płoty, wchodzą pod siatką itd...
Gertruda - faktycznie kolor i zapach super u mnie cały czas kwitnie czyli powtarza jest u mnie od 3 lat, w tym roku przesadzona na docelowe miejsce wraz z innymi pnącymi. Koleżanki się bardzo ładnie rozkrzewiły i powtarzają kwitnienie a ona kokietuje tymi kwiatkami ale w masę nie idzie... Zatem u Ciebie na pewno powtórzy kwitnienie Za rok lub dwa powinna już być reprezentacyjna. U mnie chyba przesadzanie zaszkodziło.
Pozdrawiam
Kasiu ta paskuda to Twoja? postaw mu kuwetę ja mam w ogrodzie dzikusy, istna rozpacz róże piękne ja swojego Pilgrima krzaczasto prowadzę też pięknie kwitnie w tym roku, cisy podcina się w lipcu także możesz pamiętam przed budową jak z zapałem sadziłaś rośliny i terasz są efekty ale masz rację lepiej na spokojnie Kasia daj innym różom szanse muszą się wzmocnić i pięknie będą kwitły(Gertruda) buziole
Gdzie tam moja! dzikus... czyli rozpacz jakby była moja to bym nic nie mówiła, bo trzeba się z tym liczyć, ale dzikusów nie toleruję...
uważasz, że powinnam naprawdę wystawić kuwetę? będzie wiedział co to jest? wątpię... strasznie głupie i złośliwe stworzenie...
Róże w tym roku są wyjątkowo ładne, a w zasadzie były, bo po deszczach wszystko ścięłam... Teraz tłoczą drugi raz.
O tak, przed budową było dużo zapału ) teraz witki opadły... ) chęci, entuzjazm i zaangażowanie nadal są, ale potrzebuję spokoju... Będę robić w swoim tempie
Cały czas daję szansę Cierpliwie czekam na Gertrudę, ze względu na kwiaty i zapach