Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Droga do spełnienia

Droga do spełnienia

Kawa 09:33, 19 sty 2017

jedną mam zwykłą omszoną fioletową i różową
drugą mam compacta deep blue
pierwszy sezon u mnie ale wydaje mi się że nic jej nie jest
Anda 10:00, 19 sty 2017

Też proponuję za huśtawką świdośliwę, najlepiej lamarckii, bo ładnie się przebarwia jesienią, ewentualnie jabłoń ozdobną w formie krzaczastej np. Rudolph albo jakąś inną, która Ci się podoba.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
AgataP 10:35, 19 sty 2017

Kawa napisał(a)
Sylwia dzięki za odzew

wszyscy chyba śpią jeszcze snem zimowym

Świdośliwa od dawna chodzi mi po głowie i nie wiem czy jej tam nie wepchnę
porzeczka - jeżeli juz to tylko krwista o ile się zmeści

no i chodzi mi po głowie jeszcze dereń

Nie mam amonogawy ale kanzana, rośnie nie okrywana, na totalnym wygwizdowie z zachodu i daje radę od lat. Teraz ma już ponad 6 metrów i nigdy nie przemarzła
Kawa 10:35, 19 sty 2017

Anda napisał(a)
Też proponuję za huśtawką świdośliwę, najlepiej lamarckii, bo ładnie się przebarwia jesienią, ewentualnie jabłoń ozdobną w formie krzaczastej np. Rudolph albo jakąś inną, która Ci się podoba.

ładna ta jabłoń ale chyba świdośliwa jakoś bardziej mi pasuje

Ewunia a co myślisz o tym amanogawach
dać trzy w szpalerze czy też wsadzić tam środkiem jekieś inne drzewo nie kolumnowe

kurde nie wiem
Kawa 10:37, 19 sty 2017

AgataP napisał(a)

Nie mam amonogawy ale kanzana, rośnie nie okrywana, na totalnym wygwizdowie z zachodu i daje radę od lat. Teraz ma już ponad 6 metrów i nigdy nie przemarzła

Agatko to pocieszenei u mnie totalny wygwizdów ale wiatry południowe
i tu obawiam sie halnego czy one nie są zbyt delikatne na taki "huragan" osiągający u mnie nie raz 80/90 km/h
AniMa 11:53, 19 sty 2017

Nie znam się na drzewach zbytnio, ale ja bym dala 3 amonagawy razem....
Szałwii deep blue szukam 2 sezony i nie mogę dostać... Pierwszą którą kupiłam okazała się być zwyczajną....Na razie rozsadziłam sobie omszoną fioletową...zobaczymy czy przezimuje
Anda 12:41, 19 sty 2017

Kawa napisał(a)

ładna ta jabłoń ale chyba świdośliwa jakoś bardziej mi pasuje

Ewunia a co myślisz o tym amanogawach
dać trzy w szpalerze czy też wsadzić tam środkiem jekieś inne drzewo nie kolumnowe

kurde nie wiem

Te trzy Amanogawy miały być z boku, prawda? Nie na tej rabacie z huśtawka, tylko tej obok? Na rabacie z huśtawka będziesz juz miała kolumnowego ambrowca Slender, wiec ja zamiast tych amanogaw dałabym na 1/3 długości (nie na środku) jakieś większe drzewo na jednym pniu.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kawa 12:51, 19 sty 2017

Anda napisał(a)

Te trzy Amanogawy miały być z boku, prawda? Nie na tej rabacie z huśtawka, tylko tej obok? Na rabacie z huśtawka będziesz juz miała kolumnowego ambrowca Slender, wiec ja zamiast tych amanogaw dałabym na 1/3 długości (nie na środku) jakieś większe drzewo na jednym pniu.

no z boku na tej drugiej rabacie
i teraz tak myślę że jak tu slender
to może jednak tam dałabym jakieś większe drzewo
Kawa 12:55, 19 sty 2017

to jest ta rabata na której miały być te amanogawy

iwka 13:04, 19 sty 2017

Hej Kamiś planujesz widzę nie doradzę bo wypadłam z rytmu buziaka zostawiam