Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Droga do spełnienia

Droga do spełnienia

jankosia 09:22, 03 kwi 2017

Hihi, Kami, żebyś ty wiedziała jak ja się machnęłam To było na zasadzie: Ok, potrzebuję na ten kawałeczek 30-35 sztuk... Dobra, to niech pan da 65 Dziewczyny mają ze mnie polewkę ale nic to, zagospodaruje się

Narobiłaś się ale jaki efekt będzie! Ja z trawnikami w polu jestem i płakać mi się chce bo nie wiem kiedy to zrobię. A jeszcze samochód odstawiam dzisiaj do mechanika to nie wiem ani jak przywiozę wertykulator ani za co go wypożyczę Za to kosmatki narwałam u jednej takiej ogrodowiskowej bestii i teraz mus dla niej miejsce szykować. A buty do kopania które są ze mną od dziesięciu lat i tyle już przekopały, tyle schodziły, opaliły ogniem, przyjęły na siebie wiadro emulsji i błoto do kostek... Te buty wczoraj straciły podeszwę i nie mam w czym kopać

Majowi wyklęta troszku też jestem, ale chyba nie tak mocno jak wy Wielu osobom nie podoba się że pokazywane są ogrody robione przez firmy. Ja osobiście lubię ten kierunek bo ileż to można oglądać ogródków daliowo-iglaczkowo-miszmaszowych. Cieszę się że czasem pokażą naprawdę ciekawy ogród, ale cholera mnie bierze kiedy zamiast rozmawiać wtedy z projektantem to prowadząca musi pitolić z właścicielką ogrodu która akurat w tym momencie sadzi pelargonie do skrzynek. Wiosną przyjeżdża firma, sprząta, porządkuje, przycina. Potem ogród jest pod opieką tego pana, a jak się coś dzieje poważnego to tej pani. To o czym do jasnej ciasnej rozmawiać wtedy z właścicielką? O pelargoniach? Strrrasznie mnie to drażni. Chcę słuchać tego kto stworzył to miejsce... To mój główny zarzut Reklamy mi nie przeszkadzają, bo w telewizji przynajmniej są podawane na tacy i jeszcze odpowiednio oisane więc nie przypuszczam żeby ktokolwiek mógł się poczuć wkręcany. Żałuję tylko że to nie są reklamy jak GI które są tak samo ciekawe jak artykuły w magazynie. Ale to już kwestia świadomości wizualnej reklamodawców albo raczej jej braku
Kawa 09:39, 03 kwi 2017

paulina_ns napisał(a)
Kamilka wspolczuje roboty, ale porobisz sobie wszystko i później będziesz odpoczywala Ja cały weekend odpoczywalam, doszłam do wniosku,że trzeba też się trochę nacieszyć piękna pogoda, wczoraj cały dzień w Szczawnicy z rodzinką spędziłam. Dzisiaj wybieram się do szkolek po danice i może jakieś kwiaty kupię. Miłego tygodnia kochana, mam nadzieję,że ból szybko minie!

ja odpowczywałam wczoraj
zupełnie nic nie tknęłam nic nawet chwascika nie wyrwałam
Kawa 09:41, 03 kwi 2017

Makusia napisał(a)
Cieszyć się trzeba! A ból jest wpisany w los ogrodnika Jak boli, to wiesz, że żyjesz
A na poważnie- nic miłego ani ból ręki ani kręgosłupa- współczuję.

no ja sobie współczułam w sobotę wieczór
ale będę żyć
Kawa 09:42, 03 kwi 2017

ogrodomaniaczka napisał(a)
No i jak to możliwe że taka charówka uszczęśliwia?

no właśnie jak to jest>
Kawa 09:44, 03 kwi 2017

jankosia napisał(a)
Hihi, Kami, żebyś ty wiedziała jak ja się machnęłam To było na zasadzie: Ok, potrzebuję na ten kawałeczek 30-35 sztuk... Dobra, to niech pan da 65 Dziewczyny mają ze mnie polewkę ale nic to, zagospodaruje się

Narobiłaś się ale jaki efekt będzie! Ja z trawnikami w polu jestem i płakać mi się chce bo nie wiem kiedy to zrobię. A jeszcze samochód odstawiam dzisiaj do mechanika to nie wiem ani jak przywiozę wertykulator ani za co go wypożyczę Za to kosmatki narwałam u jednej takiej ogrodowiskowej bestii i teraz mus dla niej miejsce szykować. A buty do kopania które są ze mną od dziesięciu lat i tyle już przekopały, tyle schodziły, opaliły ogniem, przyjęły na siebie wiadro emulsji i błoto do kostek... Te buty wczoraj straciły podeszwę i nie mam w czym kopać

Monia 35 a 65 to jest różniaca hihihi
dobra jesteś
musisz jeszcze jakiś kawałaeczek na 30 sztuk znaleźć

butow szkoda
sama cierpie na chroniczny ich brak
ja sama wertykulatora bym nie pożyczyła ale trafiła sie okazja z kimś na pół no to żal nie skorzystać

ściskam

aaa pobalowałaś??
iwka 10:03, 03 kwi 2017

Kamila widzę że obie jesteśmy styrane przez wertykulator ja wypożyczyłam sobie z koszem, elektryczny i nie dość, że musiałam kabla pilnować to jeszcze co parę kroków kosz opróżniać a i tak grabiami trzeba było jeszcze zgrabić, chciałam kosiarką przelecieć, dziewczyny pisały że dobrze zbiera i okazało się że nie działa zaraz trzeba trawę kosić a ja mam kosiarkę zepsutą

ptasie łapki Ci słać?
Kawa 10:12, 03 kwi 2017

iwka napisał(a)
Kamila widzę że obie jesteśmy styrane przez wertykulator ja wypożyczyłam sobie z koszem, elektryczny i nie dość, że musiałam kabla pilnować to jeszcze co parę kroków kosz opróżniać a i tak grabiami trzeba było jeszcze zgrabić, chciałam kosiarką przelecieć, dziewczyny pisały że dobrze zbiera i okazało się że nie działa zaraz trzeba trawę kosić a ja mam kosiarkę zepsutą

ptasie łapki Ci słać?

mi do kosza zbirał
ale co z tego jak wygrabiłam jeszcze 2 taczki
u mnie kosiarką nie zdałoby egzaminu bo jakoś tak strasznie dużo tego filcu nie wychodziło
ale sobie myślę że pewnie przez to że u mnie ta trawa byle jaka

jak masz bytek to słać
właśnie potrzebowałam czegoś a obwódkę
iwka 10:14, 03 kwi 2017

to jutro wysyłam tylko przegląd zrób bo u mnie inwazja ślimaków
Kawa 10:15, 03 kwi 2017

iwka napisał(a)
to jutro wysyłam tylko przegląd zrób bo u mnie inwazja ślimaków

cmok cmok
Kawa 10:16, 03 kwi 2017

zapomaniałam dodać że
sasanka mi się rozwinęła