Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Droga do spełnienia

Droga do spełnienia

Toszka 22:36, 31 mar 2017

jankosia napisał(a)
Takie płotki ekstra są, z morzem mi się kojarzą i do szumiących traw i dużych przestrzeni bardzo pasują Nic dziwnego, w końcu to zgapa z tarasów widokowych Parę lat temu w Mai był taki pan rzeźbiarz co to miał jaskinię w ogrodzie, pamiętacie to? I on pokazywał jak takie płotki robi. Strrrasznie mi się to spodobało, napaliłam się jak szczerbaty na suchary a potem szok! Ileee? Jak macie namiar na tanią linę to ja bardzo poproszę

Muszę wyjaśnić, że inspiracją moich płotków były oryginalne płotki japońskie.
Mai nie oglądam - wkurza mnie natarczywa i ordynarna reklama robiąca ze mnie - widza, niedorobionego przygłupa, który niby nie zauważy chamskiej reklamy z dorobioną naiwną historyjką do łyknięcia...
Linę kupiliśmy w PNOSie
jankosia 23:26, 31 mar 2017

W tym od nasion? Muszę zerknąć po ile mają. Ona sama w sobie jest ładna a odkąd mam drewniany taras ti mogę śmiało powiedzieć: będzie mi pasować
Płotki japońskie? Daleko szukasz
Toszka 23:57, 31 mar 2017

tak, w tym od nasion. Po sąsiedzku mam ich centrum. Myślę, że w innym porządnym centrum też jest do kupienia
ogrodomaniaczka 21:04, 02 kwi 2017

AniMa napisał(a)
Nieeee....aaaaale jeżeli ci zbywa, to chętnie przygarnę
Ja mam dużo Ice dance - strasznie się rozrasta- to chętnie się podzielę
AnnaCh 00:26, 03 kwi 2017

Kamila ze względów logistycznych musiałam paczkę spakować już dziś późnym wieczorem, a właściwie patrząc na zegarek wczoraj
Dostaniesz pewnie we wtorek, to od razu rozpakuj, ok?
Buziam
Kawa 08:15, 03 kwi 2017

Rytla napisał(a)
Pół foruma będzie miało Toszkowe płotki, przed chwilą pokazałam mężowi jgo nowe zadanie.

ja pokazalam mojemu - popatrzyła na mnie z szaleństwem w oczach
chyba będe musiała sama...,

Makusia napisał(a)
Rytla dziękuję- jedna owieczka nawrócona za Twoją pomocą

no chociaż jedna

amelia_b napisał(a)
Kamilko nadrobiłam, ciężko bylo ale dałam radę darń i na mnie czeka, ale odwlekam to w czasie ile wlezie żeby się przed świętami nie brać

Ami nie było co nadrabiać u mnie jeszcze i ejszcze i nie wiem czy przed świętami zdążę

jolka napisał(a)
Jak tam prace Kamiś??
Mam nadzieję, że zdążyłaś do wieczora z trawnikiem

Joluś zdążyłam... ale co się ocharatałam to moje

jankosia napisał(a)
Takie płotki ekstra są, z morzem mi się kojarzą i do szumiących traw i dużych przestrzeni bardzo pasują

Kamcia, jaka lista rzeczy pasujących na jutro? Bo ja baluję. Dzisiaj tylko palcem ruszam po komórce co by się zw światem komunikować ale niczego więcej nie uruchomię, ani pół mięśnia. A machnęłam się o trzydzieści kilka sadzonek. Rozumiesz to? :'( Jestem niepocieszona. Muszę się zastanowić gdzie jeszcze mogę to to posadzić bo w doniczki nie wejdzie. Było brać graby

Monia no śliczne są
pobalowałaś???
ja sie orobiłam jak bury osioł nawet tego balowania ci zazdroszczę

Level master to Ty - siem machnęłaś w obliczeniach?

Toszka napisał(a)

Muszę wyjaśnić, że inspiracją moich płotków były oryginalne płotki japońskie.
Mai nie oglądam - wkurza mnie natarczywa i ordynarna reklama robiąca ze mnie - widza, niedorobionego przygłupa, który niby nie zauważy chamskiej reklamy z dorobioną naiwną historyjką do łyknięcia...
Linę kupiliśmy w PNOSie

jesssuuu a myślałam że tylko ja jestem z tych majowo wyklętych

ogrodomaniaczka napisał(a)
Ja mam dużo Ice dance - strasznie się rozrasta- to chętnie się podzielę

AnnaCh napisał(a)
Kamila ze względów logistycznych musiałam paczkę spakować już dziś późnym wieczorem, a właściwie patrząc na zegarek wczoraj
Dostaniesz pewnie we wtorek, to od razu rozpakuj, ok?
Buziam

Aniu dzięi daj znać ile za wszystko na priv i nr konta
Kawa 08:26, 03 kwi 2017

w piątek ucieszyłam się
ucieszyłam się że są w sumie "obcy" ludzie którzy o mnie pomyślą i pomogą np. w wertykulacji trawnika
no więc w piątek do 18 wertykulowałam mój chwastnik
pierwszy raz od 6 lat , pierwszy raz
więc mam nadzieję ze doceni moje poświęcenie i ładne bedzie się przez cąły sezon zielenił

w sobotę klęłam na czym świat stoi na ten trawnik , grabiłąm i grabiłam i końca widać nie było,
wyzioniecie ducha tudzież zawał był blisko
to ze przeżyłam to zasługa słońca i zimnego piwa, dzięki któremu grabienie wydawało się choć przez chwilę lżejsze

jakie było moje zdziwienie kiedy wieczorem położyłam się do łóżka, i zamiast poczucia ulgi mój mąż mógł liczyć tylko na moje stękanie dotyczace bólu rąk i kręgosłupa

o dziwo prawa ręka jako tako natomiast lewa nadwyrężona tak ze jeszcze pewnie z tydzień będe cierpieć

no więc w sumie to nie wiem jak z tą wertykulacją jest
cieszyć sie czy nie?

darń jeszcze leży ziemia do przekopania za huśtawką też,
szałwia podzielona, trzmielina posadzona , trawki w niektórych miejscach też
ale
Red baron jeszcze nie dosyć że śpi to w miejscy docelowym jeszcze nie jest
trawa do ściągania czeka
klon strzępiastokory - hmmm jeszcze listków brak same takie zalążki
mam nadzieję że się ocknie - tak jak heptacodium które po posadzeniu rozwija listek za listkiem
miodunki zaczynają kwitnąć, zalążek kwiatu tulipana znalazlam i dwóch żonkili tez żeby nie było
samosiejki bratków kwitną, szafirki zaczynają
no więc mozna powiedzieć że coś się dzieje

zdjęcia jakies były ale zostały w domu w aparacie
wiec sory

paulina_ns 08:44, 03 kwi 2017

Kamilka wspolczuje roboty, ale porobisz sobie wszystko i później będziesz odpoczywala Ja cały weekend odpoczywalam, doszłam do wniosku,że trzeba też się trochę nacieszyć piękna pogoda, wczoraj cały dzień w Szczawnicy z rodzinką spędziłam. Dzisiaj wybieram się do szkolek po danice i może jakieś kwiaty kupię. Miłego tygodnia kochana, mam nadzieję,że ból szybko minie!
Makusia 09:11, 03 kwi 2017

Cieszyć się trzeba! A ból jest wpisany w los ogrodnika Jak boli, to wiesz, że żyjesz
A na poważnie- nic miłego ani ból ręki ani kręgosłupa- współczuję.
ogrodomaniaczka 09:22, 03 kwi 2017

No i jak to możliwe że taka charówka uszczęśliwia?