Przegorzana też sobie kupiłam. Były dwa niebieski i chyba biały (nie wiem bo nie rozwijał się jeszcze). Wzięłam niebieskiego ale teraz żałuję że nie obu.
A Twoje jakiego koloru są??
Zgadzam się z Ewą ta rabata z różami i przegorzanami jest taka pałacowa.
Juziu przycięcie do zera powoduje, ze się bardziej krzewi i rozrasta ale podobnie jest gdy obcinamy przekwitłe kwiatostany tylko to jest zabawa a ciachniecie jest dla nie lubiących tej zabawy. Są takie odmiany, które idealnie równo wszystkie zakwitają i przekwitają i wtedy te najlepiej ciachnąć ale też są i takie odmiany, które cały czas tłoczą nowe kwiatostany te lepiej wyglądają, kiedy się pobawimy
oczywiści chodzi o szałwie
Ale za to jakie!!! I nie bądź taka skromna (co już Ci chyba trzeci raz piszę).
Jaką chcesz fioletową, napisz koniecznie, proszęęęę!
Z tych niższych ciemnych to Minerva cudna (tzn. dla mnie, bo innych nie mam) i przepięknie pachnie
A mi w tym roku przegorzany prawie do ramion sięgają - nie podoba mi się ich wzrost. Wyglądają jak chwaściska. W tamtym roku były do pasa, to jeszcze uszło.
Ciekawa jestem Twoich wyborów różanych Różanka świetnie wygląda... styli elegancja